Loading...

Zimbabwe

Zimbabwe_Victoria_Falls_helikopter

Waarom op reis naar Zimbabwe?

Zimbabwe is een land in ontwikkeling. Na de politieke onrust van de afgelopen jaren is het weer helemaal op de weg terug… en hoe! Zimbabwe krijgt weer de aandacht die ze verdient, want het is één van de mooiste landen van Afrika en heeft een ontzettend vriendelijke bevolking. Volgens velen is Zimbabwe één van de beste landen in Zuidelijk Afrika om wildlife te spotten. Er zijn verschillende natuurgebieden waar u de Big 5 kunt tegenkomen, zoals in Hwange National Park. Hier vindt u met maar liefst 45.000 exemplaren ook één van de grootste olifantenpopulaties ter wereld. Vrijwel iedereen die Zimbabwe bezoekt, komt voor de majestueuze Victoria Falls. Zonder twijfel het hoogtepunt van uw luxe rondreis door Zimbabwe. Bekijk de Victoria-watervallen vanaf het water, vanuit een helikopter of vanaf het pad dat loopt langs de klif. Maar neem ook zeker een kijkje aan de overkant van de Vic Falls, aan de kant van Zambia. Een ervaring om nooit meer te vergeten! Maar maak ook zeker een boot- of kanotocht over de Zambezi-rivier en geniet tijdens een sundowner van de spectaculaire zonsondergang.

REISVOORSTEL ZIMBABWE AANVRAGEN

Voorbeeldreizen in Zimbabwe

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Botswana_Okavango_Delta_Delta_Camp_chalet_terras_hangmat

Botswana en Zimbabwe incl. fotosafari's

Kalahari - Okavango Delta - Chobe N.P. - Victoria Falls

Reisduur11 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdmrt - jun en sep - okt
Prijsindicatievanaf € 4.400,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
Zimbabwe_Zambezi_National_Park_Old_Drift_Lodge_Suite_tent_rivier

Zuid-Afrika en Zimbabwe

Kaapstad - Hwange National Park - Victoria Falls - Zambezi National Park

Reisduur13 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdmrt - jun en sep - okt
Prijsindicatievanaf € 4.400,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
Botswana_Chobe_National_Park_fotosafari_boottocht_olifant

Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana incl. fotosafari's

Kaapstad - Victoria Falls - Chobe - Okavango Delta

Reisduur12 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdmrt - jun en sep - okt
Prijsindicatievanaf € 5.700,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
Zuid-Afrika_Sabi_Sand_Game_Reserve_Leopard_Hills_Private_Game_reserve_game_drive_uitzicht_villa_privé-zwembad

Zuid-Afrika en Zimbabwe deluxe

Luxe combinatiereis naar Kaapstad, Sabi Sands en de Victoria Falls incl. tophotels

Reisduur11 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdfeb - mei en sep - okt
Prijsindicatievanaf € 6.750,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★ ★
REISVOORSTEL ZIMBABWE AANVRAGEN

Geografie Zimbabwe

Zimbabwe ligt in het zuiden van Afrika en grenst achtereenvolgens aan Zambia in het noorden, Mozambique in het oosten, Zuid-Afrika in het zuiden en Botswana in het westen. Een groot deel van deze grenzen worden gevormd door rivieren en meren. Geografisch gezien is Zimbabwe in vier stukken onder te verdelen. Als eerste het Hoogveld met onder andere de hoofdstad Harare. Dit deel van het land bevindt zich gemiddeld op 1.200 tot 1.500 meter boven de zeespiegel. Naast dit Hoogveld ligt het Middenveld een hoogte tussen de 900 en 1.200 meter. Hieronder vindt u het Laagveld waar de bekkens van de verschillende rivieren, zoals de Zambezi, Limpopo en Sabi, te vinden zijn. Het vierde deel bestaat uit het bergachtige gebied dat de grens met Mozambique vormt. Het hoogste punt van Zimbabwe, de berg Nyangani, is in dit bergachtige gebied gelegen. Het grootste meer van Zimbabwe is het Kariba-meer. Dit is een stuwmeer dat is ontstaan in 1955 na de bouw van de Kariba-dam.

Belangrijkste bezienswaardigheden Zimbabwe

Watervallen…

Zimbabwe is een perfecte bestemming voor hen die eens wat anders willen. Niet weer naar het bekende Krugerpark in Zuid-Afrika of liever naar een land dat ook makkelijk met Botswana en Zambia is te combineren? Zimbabwe’s belangrijkste bezienswaardigheid zijn de Victoria Falls. Vanaf meer dan 100 meter stort de brede rivier de Zambezi aan het einde in een nauwe kloof. Dit spectaculaire watergordijn van de Victoria Falls is bijna 1.700 meter lang. Niet voor niets dat deze watervallen tot één van de zeven Natuurlijke Wereldwonderen behoren!

…en wildlife

Aan de Victoria Falls grenst het Hwange National Park, het grootste National Park van Zimbabwe, waar grote groepen olifanten naast je auto meewandelen. Zimbabwe is bij uitstek een land waar je naast boeiende game drives in open 4WD en prachtige kanosafari’s op de Zambezi, de meest unieke begeleide wandelsafari’s kunt ondernemen. Traditionele wandelsafari’s in Zimbabwe zijn niet zomaar ‘bushwalks’ maar echte wildlife ervaringen waarbij u soms van heel dichtbij het wild kunt observeren.

REISVOORSTEL ZIMBABWE AANVRAGEN

Uw luxe reis naar Zimbabwe

Sfeervolle en prachtig gelegen lodges

De accommodaties die wij u tijdens uw luxe rondreis en safari door Zimbabwe kunnen aanbieden worden zorgvuldig door ons en onze partners ter plaatse geselecteerd en kenmerken zich door unieke eigenschappen, een bijzonder prettige sfeer en een uitstekende gastvrijheid. Dat ervaart u al bij aankomst als u persoonlijk welkom wordt geheten en duurt totdat u heel hartelijk wordt uitgezwaaid. Gedurende uw gehele verblijf in Zimbabwe geniet u van persoonlijke aandacht, perfecte service, uitstekende kamers, heerlijk eten en drinken, uitstekende games drives en natuurlijk de allerbeste voorzieningen. Onze specialiteit is het vinden van unieke, kleinschalige accommodaties waar u als gast absoluut centraal staat. Veelal prachtig gelegen, voorzien van een heerlijk zwembad, een uitstekend restaurant en sfeervol ingerichte kamers of lodges. Hier komt u tot rust, geniet u van het land, het eten, de beste wijnen, de geluiden, het licht van de zon en natuurlijk van het wild om u heen. Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden en stellen uw ideale luxe rondreis of safari in Zimbabwe op geheel op maat samen.

Botswana_Chobe_National_Park_olifanten

Combinatiereizen

U kunt Zimbabwe uitstekend combineren met bijvoorbeeld Namibië, Zambia, Botswana en/of Zuid-Afrika. Vliegt u bijvoorbeeld met Emirates naar Zimbabwe, dan bestaat de mogelijkheid om een stopover in Dubai te maken.Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

REISVOORSTEL ZIMBABWE AANVRAGEN

Bestemmingsinformatie Zimbabwe

Klimaat en beste reistijd

Het regenseizoen bij de Victoria Falls duurt van eind november tot begin april. De rest van het jaar staat bekend als de droge periode. De Victoria Falls zijn in volle glorie te zien als de stroming snel is. Zij zijn van dichtbij te bekijken als de stroming juist langzaam is. Wanneer is de stroming snel? Dit is in de maanden mei en juni. In deze periode zijn de meeste uitkijkpunten te nat, is het dragen van regenkleding een must en door de mist is het moeilijk om foto’s te maken, hetgeen overigens wel een hele leuke ervaring is! De beste manier om dan de watervallen te bewonderen, is vanuit de lucht. Wanneer is de stroming langzaam? Dit is in de periode van oktober t/m december. Gedurende deze maanden zullen de watervallen opbreken in 7 kleine watervallen. Dan worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals het spectaculaire zwemmen bij de ‘Devil’s swimming pool’, waarbij er op de rand van de waterval kan worden gezwommen. De beste reistijd voor de Victoria Falls is gedurende de periode juli t/m september. Dan zijn de weersomstandigheden het meest ideaal en is er een goed zicht vanaf de uitkijkpunten.

Eten en drinken

De meeste mensen in Zimbabwe eten in de middag en avond ‘sadza’, een dikke pap van maïs (‘mielies’). Afhankelijk van de mate van rijkdom wordt daarbij een saus met rundvlees, kip, groenten of pinda’s geserveerd. De keuken is verder sterk beïnvloed door de Britten (Zimbabwe is een voormalige Britse kolonie) en door de Afrikaners uit Zuid-Afrika. Dat betekent in beide gevallen veel (rood) vlees: op de barbecue (‘braai’) als ‘boerewors’, of gedroogd als ‘biltong’. Het ontbijt in hotels en lodges is doorgaans Brits georiënteerd, met eieren en spek. In het oosten van het land is de keuken door Portugese invloeden vanuit Mozambique vaak iets pittiger. Zimbabwanen zijn grote liefhebbers van bier.
Het kraanwater in Zimbabwe is niet drinkbaar. U kunt echter overal flessen bronwater kopen.

Grensdocumenten

Voor Zimbabwe geldt een positief reisadvies. Voor Zimbabwe dient u te beschikken over een paspoort dat, na vertrek uit Zimbabwe, nog minstens 6 maanden geldig is. Een visum is verplicht. Deze is uitsluitend aan de Zimbabwaanse grens verkrijgbaar, dus niet bij de ambassade. Het toeristenvisum kost USD 30,- (single entry). Voor meer vragen over visa en grensdocumenten voor Zimbabwe kunt u contact opnemen met de Visumcentrale.

Gezondheid

Een aantal vaccinaties, zoals DTP en hepatitis A, wordt aangeraden. In sommige gebieden zijn in bepaalde periodes ook voorzorgsmaatregelen tegen malaria noodzakelijk. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van ThuisvaccinatieLCRReisprik of bij KLM Health Services (tel.: 0900-1091096).

Geldzaken

De munteenheid in Zimbabwe is de Zimbabwaanse Dollar (ZWL). Deze wordt echter vanwege de enorme geldontwaarding niet meer gebruikt. U mag dan ook officieel met buitenlandse valuta betalen, zoals de Amerikaanse dollar of Zuid-Afrikaanse rand. Wij adviseren u om meteen bij aankomst op de luchthaven geld te pinnen. Dit kan met verschillende soorten passen. In alle grotere plaatsen zijn verder pinautomaten aanwezig. De meeste creditcards worden niet overal in Zimbabwe geaccepteerd en als dat al zo is, blijft dat meestal beperkt tot een Visacard. Daarom adviseren wij u om voldoende contant geld, zoals Amerikaanse dollars, mee te nemen. De actuele waarde van de ZWL vindt u hier.

REISVOORSTEL ZIMBABWE AANVRAGEN

Waarom TravelPA?

  • Al onze reizen stemmen wij af op uw wensen, daarmee is uw reis 100% uniek

  • Wij hebben bijna alle bestemmingen zelf bezocht, dus kunnen wij u uit eigen ervaring adviseren

  • U gaat met een gerust hart op reis, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het garantiefonds GGTO

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit