Loading...

WAAROM OP REIS NAAR

Vietnam

 • Ho Chi Minh, de grootste en meest dynamische stad van Vietnam met tal van bezienswaardigheden
 • Wandelen door de nauwe straatjes en langs het meer van Hoan Kiem in het oude centrum van Hanoi
 • Fietsen door de prachtige landschappen en authentieke plattelandsdorpjes
 • Prachtige zandstranden bij Phan Thiet of op het eiland Phu Quoc
 • De oude keizerstad Hue met de indrukwekkende citadel
 • Boottocht langs de steile, recht uit ze oprijzende kalsteenerotsen in Halong Bay of ga voor een rustigere maar zeker ook verrassende variant naar Ninh Minh
 • Proef de sfeer tijdens een ochtendwandeling door de straatjes van het historische Hoi An en je waant je letterlijk in een openluchtmuseum
 • Het noordelijke plaatsje Sapa met tal van ethnische minderheden
REISVOORSTEL VIETNAM AANVRAGEN
Vietnam_Hoi_An_lantaarns

Waarom op reis naar Vietnam?

Vietnam is een geweldige bestemming voor een boeiende en luxe privé rondreis op maat vol cultuur en natuur. Het land is mooi, gevarieerd en veilig. En de Vietnamezen, die zo’n roemruchte recente geschiedenis kennen, zullen u steevast met een welgemeende glimlach ontvangen. Van Halong Bay in het noorden tot de Mekong-delta in het zuiden, Vietnam zal u steeds weer doen verbazen. Door de ligging aan zee en de enorme afstand van noord naar zuid kent het land veel variaties in klimaat en landschap. Maar ook in cultureel opzicht zijn er grote verschillen. Dat alles maakt van Vietnam een bijzondere en afwisselende bestemming voor een gevarieerde rondreis op maat. Ook voor families met kinderen bieden wij veel mogelijkheden. Sluit uw rondreis door Vietnam af in een luxe resort of sfeervol boutique hotel aan één van de vele zandstranden in bijvoorbeeld Nha Trang, Phan Thiet of Phu Quoc.

REISVOORSTEL VIETNAM AANVRAGEN

Voorbeeldreizen in Vietnam

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Vietnam_Mekong_delta

Luxe culinaire rondreis Vietnam

Ervaar het mooie Vietnam met al uw zintuigen

Reisduur14 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdnov - apr
Prijsindicatievanaf € 4.000,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
Cambodja_platteland

Luxe rondreis Vietnam en Cambodja

Phnom Penh - Angkor - Ho Chi Minh - Hoi An - Hue - Hanoi - Halong Bay

Reisduur14 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdnov - apr
Prijsindicatievanaf € 2.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
Laos_Luang-Prabang_monniken_aalmoes-ritueel

Het mooiste van Indochina

Unieke privé-rondreis naar het mooiste van Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja

Reisduur25 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdokt - jun
Prijsindicatievanaf € 5.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
Vietnam_Four-Seasons_The-Nam-Hai

Stijlvol Vietnam

Heerlijke rondreis met net even dat beetje extra comfort en verdieping

Reisduur10 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdnov - apr
Prijsindicatievanaf € 3.500,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
REISVOORSTEL VIETNAM AANVRAGEN

Geografie Vietnam

Vietnam ligt in Zuidoost-Azië, in de regio die ook wel Indochina wordt genoemd. Deze vroegere Franse kolonie ligt aan de Zuid-Chinese Zee en grenst in het noorden aan China en in het westen aan Laos en Cambodja. Vietnam is erg langgerekt en mede daardoor is het klimaat erg gevarieerd. het land is vrij dichtbevolkt: de totale oppervlakte bedraagt ruim 331.000km2 (ca. 8 keer Nederland) en het aantal inwoners bijna 100 miljoen. Doordat het land zo langgerekt is wordt er veel gevlogen tussen de verschillende steden als Hanoi, Ho Chi Minh en Danang/Hue. Ook kunt u in Vietnam prima met de (nacht)trein reizen. Het noorden en midden van het land zijn bergachtig, terwijl het zuidelijk deel gedomineerd wordt door de vruchtbare Mekong-delta. Het zuiden wordt dan ook vaak gezien als de rijstschuur van het land.

Belangrijkste bezienswaardigheden Vietnam

Een baai vol eilandjes, etnische minderheden…

De meeste toeristen reizen van zuid naar noord of van noord naar zuid. In het noorden ligt de hoofdstad Hanoi. Bekend is vooral Hanoi’s historische Old Quarter met haar vele koloniale gebouwen, de tienduizenden scooters die het drukke straatbeeld bepalen en de vele eettentjes op straat. In het uiterste noorden ligt de plaats Sapa, midden in de bergen nabij Vietnams hoogste berg de Fansipan. In deze regio wonen verschillende etnische minderheden als de H’mong en de Giay. Een andere belangrijke bezienswaardigheid in het noorden is Halong Bay, een UNESCO Werelderfgoed. In het centrale en meest smalle deel van het land ligt de oude hoofdstad Hue, gelegen aan de oevers van de Perfume Rivier en bekend om de fraaie citadel, de vele tempels en vestingswerken.

…en prachtige stadjes met veel koloniaal erfgoed

Nabij Hue ligt het bijzonder mooie stadje Hoi An, met volop restaurants, barretjes, leuke winkeltjes en kleermakers. In het zuiden liggen de badplaatsen Nha Trang, Mui Ne en Phan Thiet, Vietnam’s grootste stad Ho Chi Minh-stad en de vruchtbare Mekong-delta. Het eiland Phu Quoc dat in het zuiden nabij de grens met Cambodja ligt wordt de laatste jaren steeds populairder. In het binnenland van Vietnam ligt op 1500m hoogte het zeer Frans aandoend plaatsje Dalat en enkele fraaie natuurgebieden zoals het Cat Tien National Park en het Phong Nha-Ke Bang N.P.

REISVOORSTEL VIETNAM AANVRAGEN

Uw luxe rondreis door Vietnam

Vietnam, het land van de rijzende draag

Vietnam is een intrigerende bestemming. De beste en meest luxe manier om het land te leren kennen is door een privé-rondreis op maat met TravelPA. Wij brengen u veilig en comfortabel naar de mooiste plekken in het land. Uiteraard stellen wij uw reis geheel op maat samen, zodat uw reis geheel aan uw wensen voldoet. Breng zeker een bezoek aan de koloniale hoofdstad Hanoi, het prachtige Halong Bay, de oude keizerlijke hoofdstad Hue, het koloniale stadje Hoi An en de vruchtbare Mekong-delta. Maar ook het bergdorp Sapa waar tal van etnische minderheden wonen, Dalat, Danang of Ninh Binh zijn stuk voor stuk de moeite waard. En u kunt uw bijzondere rondreis op een heerlijke manier afsluiten in een luxe resort of sfeervol boutique hotel aan één van de fraaie zandstranden van Nha Trang, Phan Thiet of Phu Quoc.

Vietnam_rijstvelden
Vietnam_Hoi_An

Overnachtingen in luxe resorts of sfeervolle boutique hotels

De accommodaties die wij u tijdens uw rondreis kunnen aanbieden kenmerken worden zorgvuldig door ons en onze partners ter plaatse geselecteerd en kenmerken zich door unieke eigenschappen, een bijzonder prettige sfeer en een uitstekende Vietnamese gastvrijheid. Dat ervaart u al bij aankomst als u persoonlijk welkom wordt geheten en duurt totdat u heel hartelijk wordt uitgezwaaid. Gedurende uw gehele verblijf geniet u van persoonlijke aandacht, perfecte service, uitstekende kamers en heerlijk eten en drinken.
Onze specialiteit is het vinden van unieke en sfeervolle boutique hotels; kleinschalige en authentieke accommodaties waar u als gast centraal staat. Veelal prachtig gelegen, voorzien van een heerlijk zwembad, een uitstekend restaurant en sfeervol ingerichte kamers. Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden en stellen uw ideale rondreis door Vietnam geheel op maat voor u samen.

Verrassende combinatiereizen

U kunt uw luxe rondreis door Vietnam prima en comfortabel combineren met een bezoek aan de tempels van Angkor Wat in Cambodja of met Laos, de onontdekte parel van Zuidoost-Azië. Er zijn veel verschillende mogelijkheden. En waarom zou u uw rondreis door Vietnam niet afsluiten met een verblijf aan het strand. Dat kan bijvoorbeeld uitstekend op het Vietnamese eiland Phu Quoc, bij Mui Ne of Nha Trang of in Sihanoukville in Cambodja.Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

REISVOORSTEL VIETNAM AANVRAGEN

Bestemmingsinformatie Vietnam

Klimaat en beste reistijd

Vietnam heeft een tropisch klimaat met een duidelijk nat en droog seizoen. Het land is het hele jaar goed te bezoeken, maar in z’n algemeenheid kan worden gesteld dat november t/m april de meest droge periode is en voor velen de beste reistijd. In het noorden kan het in de winter best fris aanvoelen. Van mei t/m oktober in het daar juist broeierig warm met zo’n 30ºC gemiddeld. Juni t/m augustus zijn hier de maanden met de meeste neerslag. De temperaturen in het midden en zuiden zijn veel constanter en schommelen het hele jaar tussen de 25 en 35ºC. De want nattere periode in het midden valt in de maanden augustus t/m november. In het zuiden zijn met name de maanden juni t/m oktober aan de natte kant. In de periode juni t/m september kunnen er tyfoons voorkomen.

Eten en drinken

In Vietnam kunt u heerlijk rijst,noedels, vis of vlees eten. In Vietnam staat er vanzelfsprekend veel vis op het menu. Opvallend is dat Vietnamezen in de ochtend verse baguettes eten, een overblijfsel uit de Franse, koloniale tijd. Kraanwater in Vietnam is niet betrouwbaar. Er is overal mineraalwater te koop evenals frisdranken en vruchtensappen.

Grensdocumenten

Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort hebben een visum nodig. Sinds begin 2018 kunt u een zogenaamd E-visum online aanvragen (de kosten hiervoor bedragen in 2018 ca. USD 25,- ) voor toeristische reizen tot max. 30 dagen. Met een E-visum kunt u het land (eenmalig) in- en uitreizen via geselecteerde vliegvelden, havens of grensovergangen op land. U ontvangt een bevestiging van uw visumaanvraag per e-mail. Let erop dat uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn na inreis. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken op Visumcentrale.

Gezondheid

Een aantal vaccinaties, zoals DTP en hepatitis A wordt aangeraden. Voor sommige gebieden in Cambodja en Vietnam is het raadzaam om maatregelen te treffen tegen malaria. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van ThuisvaccinatieLCRReisprik of bij KLM Health Services (tel.: 0900-1091096).

Geldzaken

De munteenheid in Vietnam is de Dong (VND). U kunt in Vietnam ook terecht met de US Dollar. In Vietnam wordt geld opnemen bij geldautomaten steeds gebruikelijker, met name in de wat grotere plaatsen en op de luchthaven direct na aankomst. Indien u bij aankomst in Vietnam nog een visum dient aan te schaffen, dient u hiervoor contante US Dollars mee te nemen. Het in- en uitvoeren van Vietnamese Dong is niet toegestaan, houdt u daar rekening mee. Let u er op dat u bij uw eigen bank aangeeft dat u uw pinpas buiten Europa gaat gebruiken. Het kan zijn dat deze uit veiligheidsoverwegingen standaard is geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Vrijwel alle luxere hotels en de meeste grotere winkels en betere restaurants accepteren de meest gangbare creditcards, zoals Eurocard en Visa. De actuele waarden van de VND en de USD vindt u hier.

REISVOORSTEL VIETNAM AANVRAGEN

Waarom TravelPA?

 • Al onze reizen stemmen wij af op uw wensen, daarmee is uw reis 100% uniek

 • Wij hebben bijna alle bestemmingen zelf bezocht, dus kunnen wij u uit eigen ervaring adviseren

 • U gaat met een gerust hart op reis, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het garantiefonds GGTO

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit