Loading...
  • Wandelen door de nauwe straatjes van het oude Hanoi
  • Stijlvol cruisen langs de steile, recht uit zee oprijzende kalksteenrotsen van Lan Ha Bay
  • Per cyclo dwars door oude keizerstad Hue met de indrukwekkende citadel
  • Struinen over kleurrijke marktjes van het historische Hoi An
  • Op zoek naar de beste street food in Ho Chi Minh
  • Per boot dwars door de levendige Mekong-delta

Waarom op reis naar Vietnam?

De unieke lokale cultuur en prachtige natuuromgevingen van Vietnam bieden een fantastisch decor voor een onvergetelijke reis. De rijke geschiedenis en vriendelijke bevolking laat geen twijfel bestaan over waarom Vietnam zo populair is. Het land is een geweldige bestemming voor een boeiende en luxe rondreis op individuele basis of een heerlijke vakantie aan één van de stranden.

Buiten de hectische megasteden van Vietnam zoals Hanoi en Ho Chi Minh nodigt het relaxte tempo van het alledaagse Vietnamese leven u uit om de rustieke charme en schoonheid van het land te ervaren. In plaats van te rennen van het ene naar het andere toeristische hoogtepunt, stimuleren wij juist het ‘slow travel’. Door echt de tijd te nemen onderweg maakt u kennis met het echte Vietnam en haar inwoners. Geniet u van de rust, de mystieke omgeving en van de heerlijkste gerechten die zo typerend zijn voor de Vietnamese keuken. En juist dat levert de meest waardevolle herinneringen op. Of het nu gaat om een luxe riviercruise, vintage treinreis of een verblijf in een sfeervol boutique hotel, wij ontwerpen uw reis op zo’n manier dat u net zoveel van de reis zelf als van de uiteindelijke bestemming kunt genieten. Vraag ons gerust om meer informatie of een vrijblijvend reisvoorstel.

Welke reizen biedt TravelPA naar Vietnam?

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende (boutique)hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Vietnam?

Lan Ha Bay

Iedereen kent het prachtige Halong Bay. Het natuurgebied in Noord-Vietnam met de vele kalkstenen eilandjes die steil uit zee oprijzen staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Veel minder bekend, maar minstens net zo mooi en veel minder druk bezocht is het gedeelte van de baai dat Lan Ha Bay heet. Wij raden aan een 2- of 3-daagse luxe cruise met Heritage Line door Lan Ha Bay te maken voor een onvergetelijke ervaring.

Boeiende steden

De grootste en meest bekende steden van Vietnam zijn Hanoi en Ho Chi Minh-stad, het vroegere Saigon. Hanoi is de hoofdstad waar je nog de authentieke sfeer kunt proeven als je door de smalle straatjes van het oude centrum loopt. Ho Chin Minh in Vietnams grootste stad en een belangrijke economische metropool die sterk in ontwikkeling is. In beide steden kun je diverse musea, parken, tempels en paleizen bezichtigen. Of u gaat op ontdekkingstocht door Chinatown of op een City Tour Challenge, een soort speurtocht met een app door Ho Chi Minh. Bezoekt u liever een lokale familie in een traditionele woning of luister naar de persoonlijke verhalen van een oorlogsveteraan. Een inkijkje in het lokale leven aan weerszijden van de spoorlijn midden in Hanoi misschien? Eten maakt natuurlijk een belangrijk deel uit van het leven van de Vietnamezen; hoe leuk is het om bijvoorbeeld een street food tour te doen achterop een Vespa of met een food blogger de lekkerste en meest authentieke eetplekjes te ontdekken. Uiteraard mag een bezoek aan een drukke, lokale markt niet ontbreken.

Kindvriendelijk Vietnam

Vietnam is een veilige rondreisbestemming. De Vietnamezen, die zo’n roemruchte recente geschiedenis kennen, zullen u steevast met een welgemeende glimlach ontvangen en welkom heten. Dat geldt niet in het minst voor gezinnen met (kleine) kinderen. Dankzij de prachtige natuur, de vele monumenten, de plaatselijke bevolking en de boeiende cultuur zal Vietnam ook op uw kroost een onuitwisbare indruk op u achterlaten.

Culinair Vietnam

Het is bekend dat je in Vietnam heerlijk kunt eten. Overal vindt u lokale restaurants waar ze de meest verse gerechten op tafel zetten. In de grotere steden is de keuze uit restaurants enorm: van lokaal tot hip en trendy, het is er allemaal te vinden. Maak tijdens een trip naar Vietnam de Vietnamese keuken zeker tot onderdeel van uw totale reisbeleving. Bezoek eens een lokale markt en proef verschillende gerechten bij een van de stalletjes op straat. Ga mee op avondexcursie door Hanoi, Hoi An of Ho Chin Minh en laat u door onze gidsen leiden naar de meest verrassende adresjes. Leer zelf tijdens een workshop authentieke Vietnamese gerechten maken of schuif aan bij een lokale familie voor een traditionele lunch. U kunt met ons ook een street food tour boeken of maak een privé-excursie langs vele uitstekende eettentjes onder leiding van een food blogger of chef. Proef verschillende soorten lokale bier in Ho Chin Minh tijdens een bijzondere tocht of boek alvast een sunset cruise & food tour met een oude Citroën 2CV. Wij adviseren u graag over de vele verschillende mogelijkheden.

Hoi An

Aan de kust van Centraal Vietnam de oude havenstad Hoi An. In tegenstelling tot veel andere plaatsen in Vietnam is Hoi An zo goed als onaangetast gebleven tijdens de Vietnam-oorlog. Daardoor is het oude centrum van de stad nog zo authentiek. In 1999 heeft UNESCO het oude compacte centrum op de Werelderfgoedlijst gezet. Hét symbool van de stad is de Japanse overdekte brug. De stad ligt aan de Song Thu Bon rivier, op enkele kilometers van de Zuid-Chinese Zee. Ooit was de oude stad een bloeiende haven en een ontmoetingsplaats van oosterse en westerse culturen. Tegenwoordig is Hoi An een gezellig, gemoedelijk plaatsje met ca. 130.000 inwoners. Een deel van de bevolking woont in de oude wijk, welke is gerestaureerd en gerenoveerd als een openluchtmuseum. Veel van de oude huizen met houten balken en bewerkte deuren zijn omgetoverd tot souvenirwinkels. Populair zijn de kleermakers. Zij maken kleding op maat voor een fractie van de westerse prijzen. Op ca. 5km van het centrum vindt u het strand van Cua Dai.

Mekong-delta

In het uiterste zuiden van Vietnam ligt de Mekong-delta, het meest vruchtbare gebied van het land. Het is een genot om te reizen door de delta met z’n vele dorpjes, bedrijvigheid en (drijvende) marktjes. U kunt vanuit Ho Chin Minh-stad een dagexcursie maken naar de delta, maar het is aan te raden om er een tweedaagse excursie van te maken, inclusief boottour en overnachting in bijvoorbeeld hotel Azerai in Can Tho.

Fijne stranden

Vietnam is een langgerekt land met een enorme kustlijn. In het midden en zuiden bij o.a. Nha Trang en Hoi An vindt u fantastische maar wat drukkere zandstranden. Als u op zoek bent naar rustige plaatsen met prachtige stranden, raden wij u de stranden van Quy Nhon aan. U vindt er het prachtige hotel Anantara Qui Nhon. Of kies voor een verblijf op het eilandje Con Dao.

Combinatiereizen

Vietnam is een heerlijk land voor een luxe individuele rondreis. Maar waarom zou u zich beperken tot Vietnam alleen, terwijl in de hele regio zo veel prachtige plaatsen zijn die een bezoek meer dan waard zijn. Combineer daarom uw rondreis door Vietnam met een bezoek aan Laos en/of Cambodja (Angkor Wat). Wij stellen graag uw rondreis door Indochina samen.

Maak het verschil

A sampan for a better life

De traditionele sampan betekent alles voor veel mensen die wonen in de Mekong-delta. Zo wordt de boot gebruikt om goederen te transporteren naar de markt, de kinderen naar school te brengen en soms ook als drijvende marktkraam. Er zijn veel families die zich geen sampan kunnen veroorloven, met als gevolg dat zij nog verder in armoede raken. Onze partner ter plaatse ondersteunt de lokale bevolking en maakt zich er hard voor dat elke familie de beschikking heeft over een eigen sampan. U kunt hierin ook een verschil maken. Tijdens uw reis door de Mekong-delta brengen wij u, als u dat wilt, in contact met zo’n lokale familie en kunt u een sampan doneren. A sampan for a better life.

Waar ligt Vietnam?

Vietnam ligt in Zuidoost-Azië, in de regio die ook wel Indochina wordt genoemd. Deze vroegere Franse kolonie ligt aan de Zuid-Chinese Zee en grenst in het noorden aan China en in het westen aan Laos en Cambodja. Vietnam is erg langgerekt en mede daardoor is het klimaat erg gevarieerd. het land is vrij dichtbevolkt: de totale oppervlakte bedraagt ruim 331.000km2 (ca. 8 keer Nederland) en het aantal inwoners bijna 100 miljoen. Doordat het land zo langgerekt is wordt er veel gevlogen tussen de verschillende steden als Hanoi, Ho Chi Minh, Danang en Hue. Ook kunt u in Vietnam prima met de (nacht)trein reizen. Het noorden en midden van het land zijn bergachtig, terwijl het zuidelijk deel gedomineerd wordt door de vruchtbare Mekong-delta. Het zuiden wordt dan ook vaak gezien als de rijstschuur van het land.

Wat is goed om te weten bij een reis naar Vietnam?

Wat is de beste reistijd voor Vietnam?
Vietnam heeft een tropisch klimaat met een duidelijk nat en droog seizoen. Het land is het hele jaar goed te bezoeken, maar in z’n algemeenheid kan worden gesteld dat november t/m april de meest droge periode is en voor velen ook de beste reistijd. In het noorden kan het in de winter best fris aanvoelen. Van mei t/m oktober in het daar juist broeierig warm met zo’n 30ºC gemiddeld. Juni t/m augustus zijn hier de maanden met de meeste neerslag. De temperaturen in het midden en zuiden zijn veel constanter en schommelen het hele jaar tussen de 25 en 35ºC. De wat nattere periode in het midden van het land valt in de maanden augustus t/m november. In het zuiden zijn met name de maanden juni t/m oktober aan de natte kant. In de periode juni t/m september kunnen in Vietnam tropische stormen (tyfoons) voorkomen die veel neerslag met zich meebrengen en tot wateroverlast en overstromingen kunnen leiden.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Vietnam?
Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort hebben een visum nodig. Sinds begin 2018 kunt u een zogenaamd E-visum online aanvragen (de kosten hiervoor bedragen in 2020 ca. USD 25,- per persoon) voor toeristische reizen tot max. 30 dagen. Met een E-visum kunt u het land (eenmalig) in- en uitreizen via geselecteerde vliegvelden, havens of grensovergangen op het land. U ontvangt een bevestiging van uw visumaanvraag per e-mail. Let erop dat uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn na inreis. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken.

Eten en drinken
In Vietnam kunt u heerlijk rijst,noedels, vis of vlees eten. In Vietnam staat er vanzelfsprekend veel vis op het menu. Opvallend is dat Vietnamezen in de ochtend verse baguettes eten, een overblijfsel uit de Franse, koloniale tijd. Kraanwater in Vietnam is niet betrouwbaar. Er is overal mineraalwater te koop evenals frisdranken en vruchtensappen.

Gezondheid
Een aantal vaccinaties, zoals DTP en hepatitis A wordt aangeraden. Voor sommige gebieden in Vietnam kan het raadzaam zijn om maatregelen te treffen tegen malaria. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie, LCR, Reisprik of bij KLM Health Services (tel.: 0900-1091096). Door de ligging nabij de evenaar is het van groot belang dat u uw huid afdoende beschermt tegen UV-straling.

Geldzaken
De munteenheid in Vietnam is de Dong (VND). U kunt in Vietnam ook terecht met de Amerikaanse Dollar. In Vietnam wordt geld opnemen bij geldautomaten steeds gebruikelijker, met name in de wat grotere plaatsen en op de luchthaven direct na aankomst. Indien u bij aankomst in Vietnam nog een visum dient aan te schaffen, dient u hiervoor contante US Dollars mee te nemen. Het in- en uitvoeren van Vietnamese Dong is niet toegestaan, houdt u daar rekening mee. Let u er op dat u bij uw eigen bank aangeeft dat u uw pinpas buiten Europa gaat gebruiken. Het kan zijn dat deze uit veiligheidsoverwegingen standaard is geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Vrijwel alle luxere hotels en de meeste grotere winkels en betere restaurants accepteren de meest gangbare creditcards, zoals Eurocard en Visa. De actuele waarden van de VND en de USD vindt u hier.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op
reisvoorstel

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit