Loading...

Tanzania

Namibië_Etosha_National_Park_zebra's

Waarom op reis naar Tanzania?

Een individuele rondreis op maat door Tanzania is een reis door weidse, afwisselende en indrukwekkende landschappen met prachtige vergezichten en een enorme diversiteit aan wildlife. U zult tijdens een safari in Tanzania oog in oog komen te staan met de Big 5; de olifant, leeuw, buffel, nijlpaard en luipaard, de kans daarop is levensgroot in o.a. de Ngorongoro-krater. Voor velen is de migratie van meer dan 2 miljoen wildebeesten, zebra’s en gazellen door het Serengeti National Park een waar hoogtepunt. Vogelliefhebbers komen in Tanzania aan hun trekken in Lake Manyara National Park met maar liefst 380 vogelsoorten. Geoefende wandelaars worden uitgedaagd door de in het noorden van Tanzania gelegen Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Maar vergeet ook niet het relatief onbekende, maar zeker niet onbeminde zuiden van Tanzania. Tijdens een luxe individuele rondreis op maat door Tanzania overnacht u in de mooiste lodges. Wij raden u aan uw safarireis door Tanzania verlengen met een heerlijk luxe strandvakantie op Zanzibar of Pemba.

REISVOORSTEL TANZANIA AANVRAGEN

Voorbeeldreizen in Tanzania

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer en de cultuur. U verblijft altijd in uitstekende lodges en hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Tanzania_Serengeti_Asilia_Sayari-swimming-pool-watching-elephants-landscape

Luxe fly in safari Tanzania

Arusha - Tarangire - Lake Manyara - Ngorongoro Crater - Serengeti

Reisduur10 dagen
Reistypeprivé-fly in safari
Beste reistijdjun - feb
Prijsindicatievanaf € 8.400,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
Tanzania_Serengeti_Asilia-Ubuntu-North-Mara-River-Crossing

Migratiereis Tanzania & Zanzibar Deluxe

Arusha - Tarangire - Ngorongoro - Serengeti - Zanzibar

Reisduur12 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdjun - feb
Prijsindicatievanaf € 7.700,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
REISVOORSTEL TANZANIA AANVRAGEN

Geografie Tanzania

Tanzania ligt in Oost-Afrika, ten zuiden van Kenia en Oeganda, ten oosten van Rwanda, Burundi, Congo-Kinshasa en ten noorden van Zambia, Malawi en Mozambique. Tanzania grenst in het oosten aan de Indische Oceaan. Het vasteland van Tanzania heeft een gevarieerd landschap. Bepalend hierin is het ontstaan van de Great Rift Valley, waardoor er ook verschillende grote meren ontstonden, waaronder Lake Natron, Lake Manyara en Lake Tanganyika met op 1.430 meter diepte het laagste punt van Afrika. Door de vele rivieren en meren heeft Tanzania meer oppervlaktewater dan welk land ook op het continent Afrika. Door het aanwezige vulkanisme is op de grens met Kenia Afrika’s hoogste berg, de vulkaan Kilimanjaro (5.895 meter) ontstaan. Tanzania telt nog één werkende (strato)vulkaan in het noorden bij Lake Natron: de Ol Doinyo Lengai of ‘Berg van God’. Tanzania kent verder een vrij smalle kuststrook en een vlak tot licht heuvelachtig centraal plateau met een gemiddelde hoogte van 1.200 meter. Het overheersende landschap in Tanzania is de savanne en verder vindt u er met name steppe en tropisch bos. Zanzibar is het bekendste en grootste eiland voor de kust van Tanzania.

Belangrijkste bezienswaardigheden Tanzania

Nationale parken, de Big 5…

De belangrijkste reden om Tanzania te bezoeken, zijn de wilde dieren in de unieke natuurgebieden en de nationale parken. En dat is niet onterecht, want Tanzania biedt safari’s die tot de mooiste en meest spectaculaire ter wereld behoren. Enkele van de bekendste en fraaiste nationale parken en game reserves zijn: Serengeti National Park, de Ngorongoro Crater, Lake Manyara National Park, Tarangire National Park en Arusha National Park in het noorden, behorend tot de zgn. Northern Circuit. In het rustige zuiden van Tanzania liggen Selous Game Reserve, Ruaha National Park en Mikumi National Park. In veel parken kunt u de Big 5 spotten, maar wat dacht u van de talloze vogelsoorten? Verder is een migratiereis naar Tanzania een unieke ervaring. Maar liefst 2 miljoen hoefdieren, voornamelijk wildebeest (gnoes), zebra’s en gazellen, komen jaarlijks in beweging op zoek naar regen en drinkwater. Wij bieden u de kans om dit bijzonder schouwspel met eigen ogen te gaan bekijken.

…en parelwitte stranden

Maar niets is fijner om een intense luxe safari rondreis door Tanzania af te sluiten met een ontspannen verblijf op het tropische eiland Zanzibar of het kleinere Pemba of Mafia. Zanzibar is gemakkelijk per vliegtuig rechtstreeks bereikbaar vanuit de Serengeti of vanuit Arusha.  Stone Town is het culturele hart van Zanzibar. Hier vindt u nauwe straatjes, drukke bazaars, fraaie moskeeën en typisch Arabische huizen, evenals het geboortehuis van Queen-zanger Freddie Mercury. Vanwege de vroegere specerijenhandel op de eilanden van Zanzibar kunt u er ook vele plantages bezoeken. Uiteraard verblijft u op Zanzibar, afhankelijk van uw voorkeuren in een luxe kleinschalig boutique hotel of een strandresort en kunt u van het parelwitte strand en de azuurblauwe zee genieten. Voor duikers en snorkelaars is Zanzibar een waar paradijs in de Indische Oceaan met een indrukwekkende onderwaterwereld. Het noordoosten van het eiland Zanzibar is het drukste gedeelte, terwijl een verblijf aan de oostkust garant staat voor privacy en rust. Pemba Island en Mafia zijn veel kleiner en bieden nog meer rust en exclusiviteit.

REISVOORSTEL TANZANIA AANVRAGEN

Wat te doen in Tanzania

Migratiereis Tanzania

De ‘Great Migration’ of ‘Grote Trek’ in Serengeti National Park in het noorden van Tanzania is één van de meest spectaculaire natuurlijke schouwspelen. TravelPA biedt u de kans om deze ‘once in a lifetime experience’ tijdens een migratiereis door Tanzania zelf mee te maken. Miljoenen wildebeesten, zebra’s, gnoes en gazellen die over savanne en de rivier de Mara trekken op zoek naar water en voedsel, met in hun kielzog roofdieren als leeuwen, luipaarden en hyena’s en in de rivieren de krokodillen. De Grote Trek van de wildebeesten, zebra’s, gnoes en gazellen loopt ongeveer synchroon met de verschillende seizoenen, maar dit kan van jaar tot jaar wel verschillen. De maanden mei t/m juli de meest gunstige maanden voor een migratiereis naar Tanzania. De beste plekken zijn dan het midden (Moru Kopjes, Seronera) en noorden (Grumeti) van de Serengeti (mei/juni/juli). In december ziet u de honderdduizenden wilde dieren in het zuidoosten van de Serengeti arriveren. In mei is op het zuidelijkste punt van de Serengeti de start van de Grote Trek naar het noorden zichtbaar.

Tanzania_migratie_wildebeest
Tanzania-Ngorongoro-Crater-Entamanu

Sfeervolle en prachtig gelegen lodges

De lodges die wij u tijdens uw luxe privé-rondreis door Tanzania kunnen aanbieden, worden zorgvuldig door ons en onze partners ter plaatse geselecteerd en kenmerken zich door unieke eigenschappen, een bijzonder prettige sfeer en een uitstekende gastvrijheid. U overnacht in een mooie, luxe ingerichte kamer of een luxe tent in een tented camp, waarbij u uiteraard altijd de beschikking heeft over privé-sanitair. Gedurende uw gehele verblijf in Tanzania geniet u van persoonlijke aandacht, perfecte service, goede faciliteiten en heerlijk eten. Uiteraard mogen daarbij ook de spectaculaire game drives, veelal per auto met privé-chauffeur, niet ontbreken. Op Zanzibar of één van de omliggende eilanden verblijft u in een heerlijk luxe strandresort.

Combinatiereizen

U kunt Tanzania uitstekend combineren met bijvoorbeeld een luxe strandvakantie op Zanzibar, Pemba Island, Mafia of het luxueuze Mnemba Island. Zo kunt u ontspannen nagenieten van alle indrukken die tijdens uw luxe privé-rondreis in Tanzania hebt opgedaan. Vliegt u bijvoorbeeld met Emirates, Etihad of Qatar Airways naar Tanzania, dan bestaat de mogelijkheid om een stopover in Dubai of Abu Dhabi of Qatar te maken. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Zanzibar_strand
REISVOORSTEL TANZANIA AANVRAGEN

Bestemmingsinformatie Tanzania

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd voor Noord-Tanzania zijn de maanden juni t/m oktober en voor Zuid-Tanzania juli t/m oktober. Dit is het droge seizoen en is de luchtvochtigheid laag. De temperaturen schommelen overdag tussen de 20°C en 30°C. ’s Nachts en in de vroege ochtend kan het bij de Ngorongoro en op de vlakte flink afkoelen, vooral tussen juni en augustus. Een trui of vest is dan geen overbodige luxe. Naarmate het droge seizoen vordert, verzamelt het wild zich rond waterpoelen, waardoor het makkelijker te vinden is. In juni en juli is de migratie van de gnoes nog in de Serengeti. Houdt u er in Zuid-Tanzania rekening mee dat in april en mei alle accommodaties zijn gesloten.

Eten en drinken

De Tanzaniaanse keuken is vrij sober. U heeft wel een ruime keuze uit traditionele Swahili-gerechten. Deze zijn behoorlijk pittig en worden bereid in kokosmelk. Een specialiteit is Ugali, dat bestaat uit maïs- of cassavemeel, geserveerd met vlees, vis, rijst of bonen. Op Zanzibar kunt u veel lokaal geteelde specerijen ruiken en proeven. De enige groente die veel gegeten wordt is Matoke, dat wel wat lijkt op onze andijvie.  Ook is er een keur aan heerlijke fruitsoorten. Liefhebbers van alcohol kiezen voor bijvoorbeeld Safari-bier of Konyagi, een gindrankje.
Het kraanwater in Tanzania is niet drinkbaar. U kunt echter overal flessen bronwater kopen. Let er wel op dat de flessen verzegeld zijn. Kijk ook uit met schelpdieren, rauwe groente, ijsblokjes en ongekookte melk.

Grensdocumenten

Voor Tanzania geldt een positief reisadvies. Voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit is voor Tanzania een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog 6 maanden geldig moet zijn. Tevens is een visum verplicht. Wij raden u ten zeerste aan het visum vooraf online aanvragen (€ 50,- p.p.), dit i.v.m. de snellere procedure na aankomst in Tanzania. De wachttijd voor een visa on arrival dat u bij aankomst op de luchthaven in Tanzania aanschaft (USD 50,- p.p. contant te voldoen) is namelijk erg lang. 

Gezondheid

Een aantal vaccinaties, zoals DTP, Hepatitis A, buiktyfus en gele koorts, wordt aangeraden. Ook het gebruik van malariatabletten wordt aanbevolen en u heeft een ‘Cholera not indicated’-verklaring nodig. Neem uw gele inentingenboekje mee op reis, hierop wordt gecontroleerd! Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van ThuisvaccinatieLCRReisprik of bij KLM Health Services (tel.: 0900-1091096).

Geldzaken

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling (TZS). Deze munt is alleen ter plaatse verkrijgbaar in verschillende coupures. De grote biljetten kunnen in de grotere steden en lodges worden gebruikt. Op lokale markten en in dorpen worden alleen kleine coupures aangenomen. Naast de Shilling kunt u in Tanzania ook terecht met de US dollars en euro’s, met name in de lodges. In Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar is een beperkt aantal geldautomaten aanwezig, deze zijn echter niet altijd in werking. Creditcards worden in Tanzania in beperkte mate geaccepteerd, maar veelal wel in luxe hotels en lodges. Wij adviseren u echter om US dollars aan contant geld mee te nemen voor betalingen bij de accommodaties, voor de betaling van uw visum ter plaatse (USD 50 per persoon) als u geen e-visum heeft en eventuele fooien. Voor de overige betalingen kunt u het beste bij aankomst de Tanzaniaanse Shilling aanschaffen, maar niet in te grote bedragen. Er bestaat namelijk geen mogelijkheid om geld terug te wisselen. Import of export van Tanzaniaanse Shilling is bovendien verboden. De entreegelden van parken moeten door toeristen in US dollars betaald worden, deze zijn bij TravelPA altijd inbegrepen in de reis. De actuele waarde van de TZS vindt u hier.

REISVOORSTEL TANZANIA AANVRAGEN

Waarom TravelPA?

  • Al onze reizen stemmen wij af op uw wensen, daarmee is uw reis 100% uniek

  • Wij hebben bijna alle bestemmingen zelf bezocht, dus kunnen wij u uit eigen ervaring adviseren

  • U gaat met een gerust hart op reis, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het garantiefonds GGTO

reisvoorstel

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit