Loading...

Tanzania

Tanzania_Serengeti_National_Park_The_Highlands_leeuw

Waarom op reis naar Tanzania?

Een individuele rondreis op maat door Tanzania is een reis door weidse, afwisselende en indrukwekkende landschappen met prachtige vergezichten en met een grote diversiteit aan wildlife. U zult tijdens een safari in Tanzania zeker oog in oog komen te staan met de Big 5. Bovendien is de jaarlijkse migratie van meer dan 2 miljoen wildebeesten, zebra’s en gazellen door onder andere het Serengeti National Park en de Ngorongoro Conservation Area is een waar spektakel. Vogelaars komen in Tanzania aan hun trekken in Lake Manyara National Park met maar liefst 380 vogelsoorten. Geoefende wandelaars worden uitgedaagd door de in het noorden van Tanzania gelegen Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Maar vergeet ook niet het relatief onbekende, maar zeker niet onbeminde zuiden van Tanzania. Tijdens een luxe individuele rondreis op maat door Tanzania overnacht u in de mooiste lodges of kleinschalige boutique hotels. Uiteraard kunt u uw reis door Tanzania verlengen met een heerlijk luxe strandvakantie op Zanzibar of Pemba.

REISVOORSTEL TANZANIA AANVRAGEN

Voorbeeldreizen in Tanzania

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Er is geen reisdata gevonden.
REISVOORSTEL TANZANIA AANVRAGEN

Geografie Tanzania

Tanzania ligt in Oost-Afrika, ten zuiden van Kenia en Oeganda, ten oosten van Rwanda, Burundi, Congo-Kinshasa en ten noorden van Zambia, Malawi en Mozambique. Tanzania grenst in het oosten aan de Indische Oceaan. Het vasteland van Tanzania heeft een gevarieerd landschap. Bepalend hierin is het ontstaan van de Great Rift Valley, waardoor er ook verschillende grote meren ontstonden, waaronder Lake Natron, Lake Manyara en Lake Tanganyika met op 1.430 meter diepte het laagste punt van Afrika. Door de vele rivieren en meren heeft Tanzania meer oppervlaktewater dan welk land ook op het continent Afrika. Door het aanwezige vulkanisme is op de grens met Kenia Afrika’s hoogste berg, de vulkaan Kilimanjaro (5.895 meter) ontstaan. Tanzania telt nog één werkende (strato)vulkaan in het noorden bij Lake Natron: de Ol Doinyo Lengai of ‘Berg van God’. Tanzania kent verder een vrij smalle kuststrook en een vlak tot licht heuvelachtig centraal plateau met een gemiddelde hoogte van 1.200 meter. Het overheersende landschap in Tanzania is de savanne  en verder vindt u er met name steppe en tropisch bos.

Belangrijkste bezienswaardigheden Tanzania

Nationale parken, de Big 5…

De belangrijkste reden om Tanzania te bezoeken, zijn de wilde dieren in de unieke National Parks. En dat is niet onterecht, want Tanzania biedt safari’s die tot de mooiste en meest spectaculaire ter wereld behoren. Enkele van de bekendste en fraaiste parken en game reserves zijn: Serengeti N.P., de Ngorongoro Crater, Lake Manyara N.P., Tarangire N.P., Arusha N.P. en in het rustige zuiden van Tanzania Selous Game Reserve, Ruaha N.P. en Mikumi N.P.. In de meeste parken kunt u de Big 5 spotten, maar wat dacht u van de talloze vogelsoorten? Verder is een migratiereis naar Tanzania een unieke ervaring. Maar liefst 2 miljoen hoefdieren, voornamelijk wildebeest (gnoes), zebra’s en gazellen, komen jaarlijks in beweging en heeft de kans om dit bijzonder schouwspel met eigen ogen te gaan bekijken.

…en parelwitte stranden

Uiteraard mag u ook de Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg, niet overslaan. Maar niets is fijner om een intense luxe rondreis door Tanzania af te sluiten met een ontspannen verblijf op ZanzibarStone Town is het culturele hart van Zanzibar. Hier vindt u kronkelende steegjes, drukke bazaars, mooie moskeeën en typisch Arabische huizen. Vanwege de vroegere specerijenhandel op de eilanden van Zanzibar kunt u er ook vele plantages bezoeken. Uiteraard verblijft u op Zanzibar in een luxe resort en kunt u van het parelwitte strand en de azuurblauwe zee genieten. Voor duikers is Zanzibar een waar paradijs in de Indische Oceaan met een indrukwekkende onderwaterwereld. Wilt u wat meer privacy? Kies dan een luxe strandresort op Pemba Island of Mnemba Island.

REISVOORSTEL TANZANIA AANVRAGEN

Uw luxe reis naar Tanzania

Migratiereis Tanzania

De ‘Great Migration’ of ‘Grote Trek’ in Serengeti National Park in het noorden van Tanzania is één van de meest spectaculaire natuurlijke schouwspelen. TravelPA biedt u de kans om deze ‘once in a lifetime experience’ tijdens een migratiereis door Tanzania zelf mee te maken. Miljoenen wildebeesten, zebra’s, gnoes en gazellen die over savanne en rivieren trekken op zoek naar water en voedsel, met in hun kielzog roofdieren als leeuwen, luipaarden en hyena’s en in de rivieren de krokodillen. De Grote Trek van de wildebeesten, zebra’s, gnoes en gazellen loopt ongeveer synchroon met de verschillende seizoenen. De maanden mei t/m juli de meest gunstige maanden voor een migratiereis naar Tanzania. De beste plekken zijn dan het midden (Moru Kopjes, Seronera) en noorden (Grumeti) van de Serengeti (mei/juni/juli). In december ziet u de honderdduizenden wilde dieren in het zuidoosten van de Serengeti arriveren, de omgeving rond de Ngorongoro Crater. In mei is op het zuidelijkste punt van de Serengeti de start van de Grote Trek naar het noorden zichtbaar.

Tanzania_migratie_wildebeest

Sfeervolle en prachtig gelegen lodges

De lodges die wij u tijdens uw luxe privé-rondreis door Tanzania kunnen aanbieden, worden zorgvuldig door ons en onze partners ter plaatse geselecteerd en kenmerken zich door unieke eigenschappen, een bijzonder prettige sfeer en een uitstekende gastvrijheid. U overnacht in een mooie, luxe ingerichte kamer of een luxe tent in een tented camp, waarbij u uiteraard altijd de beschikking heeft over privé-sanitair. Gedurende uw gehele verblijf in Tanzania geniet u van persoonlijke aandacht, perfecte service, goede faciliteiten en heerlijk eten. Uiteraard mogen daarbij ook de spectaculaire game drives, veelal per auto met privé-chauffeur, niet ontbreken. Op Zanzibar of één van de omliggende eilanden verblijft u in een heerlijk luxe strandresort.

Combinatiereizen

U kunt Tanzania uitstekend combineren met bijvoorbeeld een luxe strandvakantie op Zanzibar, Pemba Island of het luxueuze Mnemba Island. Zo kunt u ontspannen nagenieten van alle indrukken die tijdens uw luxe privé-rondreis in Tanzania hebt opgedaan. Vliegt u bijvoorbeeld met Emirates, Etihad of Qatar Airways naar Tanzania, dan bestaat de mogelijkheid om een stopover in Dubai of Abu Dhabi of Qatar te maken. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Zanzibar_strand
REISVOORSTEL TANZANIA AANVRAGEN

Bestemmingsinformatie Tanzania

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd voor Noord-Tanzania zijn de maanden juni t/m oktober en voor Zuid-Tanzania juli t/m oktober. Dit is het droge seizoen en is de luchtvochtigheid laag. De temperaturen schommelen overdag tussen de 20°C en 30°C. ’s Nachts en in de vroege ochtend kan het bij de Ngorongoro en op de vlakte flink afkoelen, vooral tussen juni en augustus. Naarmate het droge seizoen vordert, verzamelt het wild zich rond waterpoelen, waardoor het makkelijker te vinden is. In juni en juli is de migratie van de gnoes nog in de Serengeti. Houdt u er in Zuid-Tanzania rekening mee dat in april en mei alle accommodaties zijn gesloten.

Eten en drinken

De Tanzaniaanse keuken is vrij sober. U heeft wel een ruime keuze uit traditionele Swahili-gerechten. Deze zijn behoorlijk pittig en worden bereid in kokosmelk. Een specialiteit is Ugali, dat bestaat uit maïs- of cassavemeel, geserveerd met vlees, vis, rijst of bonen. Op Zanzibar kunt u veel lokaal geteelde specerijen ruiken en proeven. De enige groente die veel gegeten wordt is Matoke, dat wel wat lijkt op onze andijvie.  Ook is er een keur aan heerlijke fruitsoorten. Liefhebbers van alcohol kiezen voor bijvoorbeeld Safari-bier (hoe toepasselijk) of Konyagi, een gindrankje.
Het kraanwater in Tanzania is niet drinkbaar. U kunt echter overal flessen bronwater kopen. Let er wel op dat de flessen verzegeld zijn. Kijk ook uit met schelpdieren, rauwe groente, ijsblokjes en ongekookte melk.

Grensdocumenten

Voor Tanzania geldt een positief reisadvies. Voor reizigers met de Nederlandse nationaliteit is voor Tanzania een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog 6 maanden geldig moet zijn. Tevens is een visum verplicht. Dit kunt u vooraf bij het consulaat aanvragen (€ 50,- p.p.) of eenvoudig bij aankomst op de luchthaven in Tanzania (USD 50,- p.p. contant te voldoen). Voor meer vragen over visa en grensdocumenten voor Tanzania kunt u contact opnemen met de Visumcentrale.

Gezondheid

Een aantal vaccinaties, zoals DTP, Hepatitis A, buiktyfus en gele koorts, wordt aangeraden. Ook het gebruik van malariatabletten wordt aanbevolen en u heeft een ‘Cholera not indicated’-verklaring nodig. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van ThuisvaccinatieLCRReisprik of bij KLM Health Services (tel.: 0900-1091096).

Geldzaken

De munteenheid in Tanzania is de Tanzaniaanse Shilling (TZS). Deze munt is alleen ter plaatse verkrijgbaar in verschillende coupures. De grote biljetten kunnen in de grotere steden en lodges worden gebruikt. Op lokale markten en in dorpen worden alleen kleine coupures aangenomen. Naast de Shilling kunt u in Tanzania ook terecht met de US dollars en euro’s, met name in de lodges. In de Arusha en Dar es Salaam is een beperkt aantal geldautomaten aanwezig. Creditcards worden in Tanzania in beperkte mate geaccepteerd, maar veelal wel in luxe hotels en lodges. Wij adviseren u echter om US dollars aan contant geld mee te nemen voor betalingen bij de accommodaties, voor de betaling van uw visum ter plaatse (USD 50 per persoon) en eventueel de fooien. Voor de overige betalingen kunt u het beste bij aankomst de Tanzaniaanse Shilling aanschaffen, maar niet in te grote bedragen. Er bestaat namelijk geen mogelijkheid om geld terug te wisselen. Import of export van Tanzaniaanse Shilling is bovendien verboden. De entreegelden van parken moeten door toeristen in US dollars betaald worden, echter zijn deze vaak inbegrepen in de reis. De actuele waarde van de TZS vindt u hier.

Tunes

REISVOORSTEL TANZANIA AANVRAGEN

Waarom TravelPA?

  • Al onze reizen stemmen wij af op uw wensen, daarmee is uw reis 100% uniek

  • Wij hebben bijna alle bestemmingen zelf bezocht, dus kunnen wij u uit eigen ervaring adviseren

  • U gaat met een gerust hart op reis, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het garantiefonds GGTO

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit