Loading...
  • Geen rondreis door Peru is compleet zonder een bezoek aan Machu Picchu
  • Reis per luxe trein door de prachtige Heilige Vallei
  • Wandel door de hobbelige straatjes van Cusco en drink een Pisco Sour op het Plaza de Armas
  • Zie de condors zweven op de thermiek in de Colca Canyon
  • Zelf traditionele ceviche maken of je laten verwennen door gerenommeerde topchefs
  • Overnachten in luxe en historische boutiquehotels

Waarom op reis naar Peru?

Peru, het land van de Inca’s, is één van de meest tot de verbeelding sprekende landen van Zuid-Amerika en een indrukwekkende bestemming voor een onvergetelijke individuele rondreis. Goed bereikbaar en voorzien van prachtige bezienswaardigheden, een rijke cultuur, indrukwekkende natuur, heerlijke butiquehotels en een bijzondere keuken.

Peru staat garant voor heel veel indrukwekkende ervaringen. Dankzij ruim 5000 jaar beschaving biedt het land de reiziger een enorme schat aan cultureel erfgoed. De eeuwenoude culturen, de vele overblijfselen uit de pre-inca tijd, de kleurrijke indianenmarkten, het mysterieuze Machu Picchu, het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld, de prachtige koloniale steden en de enorme variatie aan natuur maken Peru tot een méér dan unieke reisbestemming. De hoofdstad Lima wordt alom gezien als de gastronomische hotspot van Zuid-Amerika: vooral in de wijken Miraflores en Barranco vindt u uitstekende restaurants en hippe barretjes. Virgilio Martinez van Restaurant Central is één van de chefkoks die de stad en de Peruviaanse keuken internationaal op de kaart hebben gezet. Ook onmisbaar tijdens een rondreis door Peru is het koloniale Arequipa, een historische stad in het zuiden van Peru, omringd door vulkanen. Niet ver van Arequipa ligt de Colca Canyon, één van de diepste kloven ter wereld waar u de majestueuze condor van dichtbij kunt zien. Peru kent ook uitgestrekte, mistige regenwouden zoals het Amazonewoud bij Iquitos of Puerto Maldonado. Op het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer staat u oog in oog met de lokale inwoners die op van riet gevlochten drijvende eilanden wonen. De Heilige Vallei, door de Peruanen Valle Urubamba genaamd, is een uniek gebied vol eeuwenoude opgravingen en terrasvormige landbouw uit het Inca-tijdperk. U kijkt uw ogen uit in de dorpjes met marktjes waar de in kleurrijke poncho’s en sari geklede inwoners elkaar ontmoeten. Een rit door de vallei per luxe trein is een unieke ervaring. Cusco is de prachtige oude Inca-hoofdstad vol kloosters, kerken, marktjes en nauwe straatjes. Cusco geldt als toegangspoort voor de grootste en meest belangrijke Inca-bezienswaardigheid van Peru, Machu Picchu, dat ruim 100 jaar na de ontdekking nog altijd wordt omgeven door een groot aantal mysteries. Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden of vraag direct een vrijblijvend reisvoorstel aan.

Welke reizen biedt TravelPA naar de Peru aan?

TravelPA organiseert individuele rondreizen naar Peru op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Peru?

Machu Picchu

Machu Picchu, Quechua voor Oudeman Hoogte, is hét symbool van Peru. Pas ruim 100 jaar geleden is deze oude 15e eeuwse Incastad ontdekt. Al die eeuwen is de stad onopgemerkt gebleven dankzij de diepe, ondoordringbare jungle, de bergen en het feit dat er geen wegen naar toe leiden. De stad ligt temidden van beboste bergen op een hoogte van ca. 2.430 meter. Het is nog steeds een raadsel hoe de Inca’s er in zijn geslaagd om zo’n stad op zo’n plek te bouwen. Een absoluut mysterie. Vandaag de dag bereikt u de Incastad per trein vanuit Ollantaytambo – u overnacht in de Heilige Vallei – en vervolgens per bus (ca. 25 min.) via een weg met veel haardspeldbochten vanuit het nabijgelegen plaatsje Aquas Calientes, tegenwoordig ook wel Machu Picchu Pueblo genoemd. Machu Picchu is prachtig gerestaureerd en u kunt er rondwandelen en u vergapen aan de eeuwenoude ruïnes. Tot op de dag van vandaag blijft Machu Picchu een mysterieuze plek en is heel veel over het hoe en waarom nog niet opgehelderd.

U bezoekt Machu Picchu met een gids die u heel veel informatie geeft, maar u heeft ook voldoende tijd om zelf door de oude Inca-stad te lopen. De route die u loopt door Machu Picchu staat vast (éénrichtingsverkeer). Reken op ca. 3 tot 4 uur om alles te zien. Veel bezoekers menen dat de ochtend de beste tijd is om een bezoek te brengen aan Machu Picchu. Het is er dan vaak erg druk. Bovendien moet u dan overnachten in Aquas Calientes of in de Belmond Sanctuary Lodge, nabij de entree van Machu Picchu. Onze tip zou zijn om te kiezen voor de middag. U heeft dan iets meer tijd en tegen het einde van de middag neemt het aantal bezoekers snel af en kunt u in alle rust genieten van dit magnifieke staaltje stedenbouw. Desgewenst kunt u Machu Picchu de volgende morgen nogmaals bezoeken; ook dan is het noodzakelijk dat u in Aquas Calientes overnacht.

Inca trail

Er zijn vele wegen die leiden naar Machu Picchu, maar er is er geen één als de legendarische Inca Trail, misschien wel de meest bekende wandelroute van Zuid-Amerika. De wandeling over de Inca Trail maakt u onder leiding van gidsen en in groepsverband. U overnacht in tenten langs de route. Voor maaltijden wordt gezorgd. In Cusco, de oude Inca hoofdstad, bereidt u zich eerst een dag voor op de tocht. Vervolgens start de wandeling vanuit Piscacucho, gelegen in de Heilige Vallei. Reken op 4 tot 5 dagen wandelen over de hoge toppen van de Andes en door mistige wouden. De route leidt over smalle wandelpaden en over eeuwenoude traptreden. Zo ontdekt u op indrukwekkende wijze de overblijfselen van de oude Inca-beschavingen en geniet u van spectaculaire uitzichten. Na 46km vermoeiende kilometers wacht de onbetaalbare beloning: het eerste zicht in de ochtendgloren op Machu Picchu. De reis terug naar Cusco gaat comfortabel per trein. Naast de Inca-trail zijn er alternatieve routes, zoals de Lares-trail of de pittige Salkantay-trail.

Culinair Peru

Peru staat bekend om zijn geweldige gastronomie. Het land wordt gezien als dé culinaire hotspot van Zuid-Amerika en ook wereldwijd behoort het tot de absolute top. Zo staan bijvoorbeeld de bekende restaurants Central en Maido in Lima in de top 10 van beste 50 restaurants ter wereld (bron: World 50 Best restaurants). Voor liefhebbers natuurlijk een ongekend hoogtepunt, waarvoor je lang van te voren moet reserveren. Maar ook als je op zoek bent naar een toegankelijkere culinaire ervaring biedt Lima en de rest van Peru volop mogelijkheden. Bezoek in Lima bijvoorbeeld eens Mercado 28. Dit is een gezellige ‘food court’ met gelegenheden waar je voordelig en in een ongedwongen ambiance authentieke Peruviaanse gerechten uit verschillende gebieden kunt proberen. Mercado 28 wordt druk bezocht door lokale jongeren. Beetje hip en trendy. Wilt u meer weten over traditionele gerechten en drankjes zoals Ceviche, Lomo Saltado en Pisco Sour en wenst u ze zelf leren bereiden? Maak dan een interactieve rondleiding door het nieuwe Peruvian Experience. Je vindt Peruvian Experience in de wijk Limaflores.

Overnachten in een Skylodge

Een ervaring uit duizenden: een nachtje doorbrengen in de Skylodge, midden in de Heilige Valley. Op zo’n 400m hoogte, tegen een rotswand ‘aangeplakt’, hangen een klein aantal glazen cabines waarin je op unieke wijze een nachtje kunt doorbrengen. Je bereikt de Skylodge door een flinke klim te maken van zo’n anderhalf uur. Je hoeft geen volleerd bergbeklimmer te zijn om de Skylodge te kunnen bereiken, maar mensen met hoogtevrees raden wij aan met beide benen op de grond te blijven staan. Na een diner op grote hoogte, een heerlijke nacht met het allermooiste uitzicht én een goed ontbijt de volgende morgen ga je spectaculair per zipline weer terug naar beneden.

Luxe cruise over de Amazone

Een luxe cruise maken over het Peruaanse deel van de Amazone is een geweldige belevenis die u uw hele leven zal bijblijven. Helemaal bijzonder wordt het als u de trip maakt met het superluxe cruiseschip Ara Amazon. De cruise vertrekt vanuit Iquitos, diep gelegen in de jungle van Peru, en brengt u in 5 dagen naar de mooiste plekken van dit deel van Peru waar u in nauw contact komt met de overweldigende natuur van het dichte regenwoud en de lokale indianenbevolking. Tijdens de cruise per Aria Amazon bezoekt u o.a. het ‘Mirror Forrest’, lokale nederzettingen van indianenstammen en het natuurreservaat van Pacaya Samiria. Tijdens deze ‘once in a lifetime’-ervaring heeft u grote kans op het zien van alligators en de pink dolphins terwijl het u aan luxe en comfort niet zal ontbreken.

Waar ligt Peru?

Peru telt ca. 30 miljoen inwoners en de totale oppervlakte van Peru is 1.285.216 km2. Daarmee is het na Brazilië en Argentinië het grootste land van Zuid-Amerika. Peru ligt aan de Stille Oceaan, de kustlijn is ca. 2400 km lang. In het noorden grenst Peru aan Ecuador en Colombia, in het oosten aan Brazilië en in het zuiden aan Bolivia en Chili. Landschappelijk kan het land van west naar oost worden onderscheiden in drie gebieden: de Costa, de Sierra en de Selva.
De Costa omvat het voornamelijk woestijnachtige gebied langs de steile kust tussen de Grote Oceaan en de westelijke berghellingen van de Andes. De Sierra omvat het Andesgebied dat bestaat uit twee grote van noord naar zuid lopende ketens, de Cordillera Occidental en de Cordillera Oriental. De Selva vervolgens omvat het gebied ten oosten van het Andesgebergte, en kan worden onderverdeeld in de Selva Alta (Hoge Selva) of Montaña en de Selva Baja (Lage Selva), de Amazonelaagvlakte. Dit tropische laagland beslaat meer dan de helft van het Peruaanse grondgebied. De hoogste berg van Peru is de Huascarán Sur (6.768m). De hoofdstad en grootste stad van het land is Lima.

Wat is goed om te weten bij een reis naar Peru?

Wat is de beste reistijd voor een reis naar Amerika?
Peru ligt op het zuidelijk halfrond en dat betekent dat de zomer valt in de periode december-maart. Het is dan in Midden-Peru aangenaam warm. Het land is eigenlijk het hele jaar door goed te bereizen maar regionaal zijn er natuurlijk wel verschillen. In zijn algemeenheid is de periode april t/m november voor de meeste gebieden ideaal. Van december t/m februari regent het veel en is bijvoorbeeld de Inca-trail gesloten. Langs de kust zijn de neerslaghoeveelheden minimaal, in de bergen regent het vaker. De droogste periode in de Andes is van mei t/m september met vaak blauwe luchten en goed zicht. Vanwege de enorme hoogtes kan het ‘s nachts in de bergen flink afkoelen, neem dus zeker een jas of vest mee op reis.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een reis naar Peru?
Voor de gebieden in Peru waar wij reizen naar toe organiseren geldt een positief reisadvies. Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort hebben voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen in Peru geen visum nodig. Wel is het vereist dat uw paspoort na inreis nog 6 maanden geldig is en dat u minstens één lege pagina in uw paspoort heeft. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken.

Eten en drinken
De belangrijkste maaltijd van de dag in Peru is de lunch. Vaak bestaat deze uit soep, vlees, kip en rijst. Elke regio in Peru heeft zijn eigen specialiteiten. In en rond Cusco bijvoorbeeld wordt alpaca en cavia (guinea pig) gegeten. Maar ook avocado’s, maïs, zoete aardappelen en vis staan vaak op het menu. Peru ontpopt zich steeds meer als up-bestemming voor foodies. Je vindt er veel uitstekende en internationaal onderscheiden restaurants, die geleid worden door bekende chefs zoals Virgilio Martinez – chefkok van restaurant Central in Lima. Restaurant Central staat samen met restaurant Maido van de Peruaans-Japanse chef Mitsuharu ‘Micha’ Tsumurain in de top 10 van beste restaurants ter wereld. Peru’s nationale drankje is pisco sour, dat uit druiven, brandy, citroen, eiwit en beetje kaneel bestaat. Proef zeker chocolade truffels met Pisco in één van de chocolade winkeltjes. Chicha Morada is een eeuwenoud en heilzaam drankje uit de Andes, gemaakt van gekookt paars maïs, kweepeer, kaneel en kruidnagel. Het kraanwater in Peru is niet betrouwbaar. U kunt echter overal flessen bronwater kopen.

Gezondheid
Een aantal vaccinaties, zoals Gele Koorts, DTP en hepatitis A, wordt aangeraden. In Peru komt malaria voor. U dient zich daarom goed tegen muggenbeten te beschermen en eventueel preventieve maatregelen te nemen. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie, LCR, Reisprik of bij KLM Health Services (tel: 0900-1091096). Zorg ook voor een goede ziektekostenverzekering die medische kosten ter plaatse volledig vergoedt.

Geldzaken
De munteenheid in Peru is de Sol (PEN). Eén Sol is 100 céntimos. In de grotere plaatsen zijn geldautomaten waar u geld kunt pinnen. Zorg ervoor dat uw pas geschikt is voor gebruik buiten Europa. U kunt ook Amerikaanse dollars (of Euro’s) meenemen en deze ter plaatse omwisselen. Check of vraag uw gids waar u de beste koers ontvangt, veelal is dat bij lokale wisselaars op straat. Zorg ervoor dat u altijd wat Peruaanse Soles op zak heeft, zeker buiten de steden en belangrijkste toeristische gebieden. Creditcards (Mastercard en Visa) worden in duurdere restaurants en winkels geaccepteerd. De actuele waarde van de PEN vindt u hier.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op
reisvoorstel

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit