Loading...

WAAROM OP REIS NAAR

Peru

 • Geen rondreis door Peru is compleet zonder een bezoek aan de oude Inca stad, Machu Picchu
 • Reis per luxe trein door de prachtige Heilige Vallei ofwel de Valle Urubamba
 • Bezoek de drijvende dorpen en hun bewoners in het hoogst bevaarbare meer ter wereld, Lago Titicaca
 • Wandel door de hobbelige straatjes en drink een kop koffie of Pisco Sour op het Plaza de Armas in Cusco
 • Zelf traditionele ceviche maken of je laten verwennen door topchefs
 • Zie de condors zweven op de thermiek in de Colca Canyon
 • Bekijk de mysterieuze Nasca-lijnen het beste vanuit de lucht
 • Ga diep het mysterieuze regenwoud en ontdek het rijke dieren- en plantenleven
REISVOORSTEL PERU AANVRAGEN

Voorbeeldreizen in Peru

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Peru_gastronomy_01

Peru voor foodies

Culinaire privé-rondreis naar Lima, Arequipa, Colca Canyon, Cusco en Machu Picchu

Reisduur12 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdhele jaar
Prijsindicatievanaf € 2.500,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★ ★
Peru-Cusco-Inkaterra-La-Casona

Luxe privé-rondreis Peru Boutique

Lima - Arequipa - Colca Canyon - Meer van Titicaca - Machu Picchu - Cusco

Reisduur14 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdhele jaar
Prijsindicatievanaf € 5.000,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
REISVOORSTEL PERU AANVRAGEN
Peru_Arequipa_Catedral_CD

Peru, het land van de Inca’s, is ongetwijfeld één van de meest tot de verbeelding sprekende landen van Zuid-Amerika. En Peru is inderdaad een indrukwekkende bestemming voor een onvergetelijke rondreis. Goed bereikbaar en voorzien van prachtige bezienswaardigheden, een rijke cultuur, indrukwekkende natuur, heerlijke hotels en ook een verfijnde keuken. Het land staat voor ruim 5000 jaar beschaving en biedt een enorme schat aan cultureel erfgoed. De eeuwenoude culturen, de vele overblijfselen uit de pre-inca tijd, de kleurrijke indianenmarkten, het mysterieuze Machu Picchu, het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld, de prachtige koloniale steden en de enorme variatie aan natuur – van woestijnachtige kustgebieden tot imponerende hooggebergtes met eeuwig besneede toppen tot dichte, mistige regenwouden – maken Peru tot een méér dan unieke reisbestemming voor zowel avontuurlijke reizigers als diegenen die meer luxe en comfort zoeken. En Peru is dé culinaire hotspot van Latijns-Amerika. Kortom: tijdens een individuele rondreis op maat naar Peru worden al je zintuigen optimaal geprikkeld.

REISVOORSTEL PERU AANVRAGEN

Geografie Peru

Peru telt ca. 30 miljoen inwoners en de totale oppervlakte van Peru is 1.285.216 km2. Daarmee is het na Brazilië en Argentinië het grootste land van Zuid-Amerika. Peru ligt aan de Stille Oceaan, de kustlijn is ca. 2400 km lang. In het noorden grenst Peru aan Ecuador en Colombia, in het oosten aan Brazilië en in het zuiden aan Bolivia en Chili. Landschappelijk kan het land van west naar oost worden onderscheiden in drie gebieden: de Costa, de Sierra en de Selva.
De Costa omvat het voornamelijk woestijnachtige gebied langs de steile kust tussen de Grote Oceaan en de westelijke berghellingen van de Andes. De Sierra omvat het Andesgebied dat bestaat uit twee grote van noord naar zuid lopende ketens, de Cordillera Occidental en de Cordillera Oriental. De Selva vervolgens omvat het gebied ten oosten van het Andesgebergte, en kan worden onderverdeeld in de Selva Alta (Hoge Selva) of Montaña en de Selva Baja (Lage Selva), de Amazonelaagvlakte. Dit tropische laagland beslaat meer dan de helft van het Peruaanse grondgebied. De hoogste berg van Peru is de Huascarán Sur (6.768m). De hoofdstad en grootste stad van het land is Lima.

Belangrijkste bezienswaardigheden Peru

Geweldige natuur, unieke gastronomie en…

Peru staat garant voor heel veel indrukwekkende ervaringen. De meest toeristen arriveren in de hoofdstad Lima. Lima wordt alom gezien als de gastronomische hoofdstad van Zuid-Amerika: je vindt hier met name in de wijken Miraflores en Barranco volop uitstekende restaurants, hippe barretjes en galleries. Virgilio Martinez van Restaurant Central is één van de chefkoks die de stad en de Peruviaanse keuken internationaal op de kaart hebben gezet. Onmisbaar tijdens een rondreis door Peru is ook het koloniale Arequipa, de stad ligt in het zuiden van Peru en wordt omringd door vulkanen. Niet ver van Arequipa ligt de Colca Canyon, één van de diepste kloven ter wereld waar u de majestueuze condor van dichtbij kunt zien. Peru kent ook uitgestrekte, mistige regenwouden waar je prachtige vogels kunt spotten, zoals het Amazonewoud bij Iquitos of Puerto Maldonado.

…mysterieuze Inca-steden

Op het hoogst bevaarbare meer ter wereld, het Titicacameer sta je oog in oog met de lokale inwoners die op door henzelf van riet gevlochten drijvende eilanden wonen. De Heilige Vallei is een uniek gebied vol eeuwenoude opgravingen en terrasvormige landbouw uit het Inca-tijdperk. U kijkt gegarandeerd uw ogen uit in de dorpjes met marktjes waar de in kleurrijke poncho’s en sari geklede inwoners elkaar ontmoeten. Een treinreis door de historische Valle Urubamba per luxe trein is een unieke ervaring.  Cuzco is de prachtige oude Inca-hoofdstad vol kloosters, kerken, marktjes en nauwe straatjes en geldt als de toegangspoort voor de grootste en meest belangrijke Inca-bezienswaardigheid van Peru, Machu Picchu dat ruim 100 jaar na de ontdekking nog altijd omgeven is door een groot aantal mysteries.

REISVOORSTEL PERU AANVRAGEN

Uw luxe rondreis door Peru

Luxe rondreis Peru

Uw luxe rondreis door Peru start in Lima, de hoofdstad van Peru. Lima wordt alom gezien als de gastronomische hoofdstad van het gehele continent. U kunt er uitstekend eten in restaurants die tot de top van de wereld behoren. Maar ook in de meer toegankelijke eetgelegenheden, de zogenaamde picanterias, kunt u uitstekend eten. Met name de wijken Miraflores en Barranco bieden veel sfeer,fraaie koloniale gebouwen, een keur aan eetgelegenheden, hippe barretjes en kunstgalerieën. Onze tip is om uw rondreis door Peru te beginnen met een bezoek aan het Larco Museum in Lima. Zo krijgt u alvast een goed beeld van de vele verschillende eeuwenoude culturen die in Peru hun sporen hebben nagelaten. Via het koloniale Arequipa en de immens diepe Colca Canyon reist u per auto naar Puno, nabij het Titicaca meer. Vervolgens gaat de reis verder per auto of trein in de richting van de mooie en hoog gelegen Inca-hoofdstad Cusco. Cusco is één van de fraaiste steden van Zuid-Amerika. In de nabij Cusco gelegen Heilige Vallei of Valle Urubamba bezoekt u verschillende archeologische schatten, waaronder de eeuwenoude zoutterrassen van Maras, dorpjes en kleurrijke indianenmarkten in plaatsen als Ollantaytambo en Pisac. Uiteindelijk bereikt u per trein de oude Inca-stad Machu Picchu, hét symbool van Peru en voor velen hét hoogtepunt van een rondreis door Peru. U kunt uw reis natuurlijk uitbreiden met een meerdaagse tocht door de mistige (Amazone)jungle of met een bezoek aan de mysterieuze Nascalijnen. Wij adviseren u graag over de vele mogelijkheden.

Peru_Cuzco_MachuPicchu
Peru_trein_Belmond_Hiram_Bingham_4

Luxe treinreis Peru

Niets is mooier en romantischer dan reizen per luxe, historische trein. Zeker in Peru! Het is een onvergetelijke ervaring om vanuit Puno naar Cusco of vanuit Cusco of Ollantaytambo dwars door de Urubamba Vallei met de luxe en rijk gedecoreerde Belmond Hiram Bingham-trein te reizen. De Hiram Bingham trein is de meest exclusieve wijze van reizen naar Machu Picchu. Geniet onderweg van het fantastische uitzicht, de grandeur van de jaren ’20 van de vorige eeuw en de persoonlijke service aan boord. Eenmaal aan boord nodigt de maitre u uit voor een gastronomische lunch in het elegante restauratierijtuig. De terugreis omvat een heerlijke diner, vergezeld van een selectie uitstekende wijnen.

Machu Picchu

Machu Picchu, Quechua voor Oudeman Hoogte, is hét symbool van Peru. Pas ruim 100 jaar geleden is de oude 15e eeuwse Incastad ontdekt. Al die eeuwen is de stad onopgemerkt gebleven dankzij de diepe, ondoordringbare jungle, de bergen en het feit dat er geen wegen naar toe lopen. De stad ligt temidden van beboste bergen op een hoogte van ca. 2.430 meter. Het is nog steeds een raadsel hoe de Inca’s er in zijn geslaagd om zo’n stad op zo’n plek te bouwen. Een absoluut mysterie. Vandaag de dag bereikt u de Incastad per trein vanuit Ollantaytambo – u overnacht in de Heilige Vallei – en vervolgens per bus (ca. 25 min.) via een weg met veel haardspeldbochten vanuit het nabijgelegen plaatsje Aquas Calientes, tegenwoordig ook wel Machu Picchu Pueblo genoemd. U kunt er ook voor kiezen om een meerdaagse wandeltocht naar Machu Picchu te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden, de Inca-trail is daarvan de meest bekende. Deze wandeltochten zijn erg populair en dienen vaak ruim van te voren te worden gereserveerd. Machu Picchu is prachtig gerestaureerd en u kunt er rondwandelen en u vergapen aan de eeuwenoude ruïnes. Tot op de dag van vandaag blijft Machu Picchu een mysterieuze plek en is heel veel over het hoe en waarom nog niet opgehelderd. U bezoekt Machu Picchu met een gids die u heel veel informatie geeft, maar u heeft ook voldoende tijd om zelf door de oude Inca-stad te lopen. De route die u loopt door Machu Picchu staat vast (éénrichtingsverkeer). Reken op ca. 3 tot 4 uur om alles te zien. Veel bezoekers menen dat de ochtend de beste tijd is om een bezoek te brengen aan Machu Picchu. Het is er dan vaak erg druk. Bovendien moet u dan overnachten in Aquas Calientes of in de Belmond Sanctuary Lodge, nabij de entree van Machu Picchu. Onze tip zou zijn om te kiezen voor de middag. U heeft dan iets meer tijd en tegen het einde van de middag neemt het aantal bezoekers snel af en kunt u in alle rust genieten van dit magnifieke staaltje stedenbouw. Desgewenst kunt u Machu Picchu de volgende morgen nogmaals bezoeken; ook dan is het noodzakelijk dat u in Aquas Calientes overnacht.

Peru_Vista_desde_el_Machu_Picchu_03
Peru_Inca_Trail

De legendarische Inca Trail

Er zijn vele wegen die leiden naar Machu Picchu, maar er is er geen één als de legendarische Inca Trail, misschien wel de meest bekende wandelroute van Zuid-Amerika. De wandeling over de Inca Trail doe je onder leiding van gidsen en in groepsverband. Je overnacht in tenten langs de route. Voor maaltijden wordt gezorgd. In Cusco, de oude Inca hoofdstad, bereid je je eerst een dag voor op de tocht. Vervolgens start de wandeling vanuit Piscacucho, gelegen in de Heilige Vallei. Reken op 4 tot 5 dagen wandelen over de hoge toppen van de Andes en door mistige wouden. De route brengt je over smalle wandelpaden en over eeuwenoude traptreden. Zo ontdek je op indrukwekkende wijze de overblijfselen van de oude Inca-beschavingen als Wayllabamba, Pacaymayo en Winaywayna terwijl je geniet van spectaculaire uitzichten over de Heilige Vallei. Na 46km vermoeiende kilometers wacht de onbetaalbare beloning: het eerste zicht in de ochtendgloren op Machu Picchu, de Lost City of the Incas. Onbeschrijflijk mooi en je hebt gegarandeerd kippenvel over je hele lichaam. De reis terug naar Cusco gaat comfortabel per trein. Wij kunnen voor u deze indrukwekkende tocht organiseren en inpassen in een individuele rondreis door Peru. Noodzakelijke bagage neemt u mee op de tocht, de rest wordt afgeleverd in uw hotel nabij Machu Picchu. De Inca-route is gesloten in de maanden januari-februari. Naast de Inca-trail zijn er alternatieve routes, zoals de Lares-trail of de pittige Salkantay-trail.

Culinair Peru

Peru staat bekend om zijn geweldige gastronomie. Het land wordt gezien als dé culinaire bestemming van Zuid-Amerika en behoort ook wereldwijd tot de absolute top. Zo staan bijvoorbeeld de bekende restaurants Central en Maido in Lima in de top 10 van beste 50 restaurants ter wereld (bron: World 50 Best restaurants). Voor liefhebbers natuurlijk een ongekend hoogtepunt, waarvoor je lang van te voren moet reserveren. Maar ook als je op zoek bent naar een toegankelijkere culinaire ervaring biedt Lima en de rest van Peru volop mogelijkheden. Bezoek in Lima bijvoorbeeld eens Mercado 28. Dit is een gezellige ‘food court’ met tentjes waar je voordelig en in een ongedwongen ambiance authentieke Peruviaanse gerechten uit verschillende gebieden kunt proberen. Mercado 28 wordt druk bezocht door lokale jongeren. Beetje hip en trendy. Wil je naast proeven meer weten over traditionele gerechten en drankjes zoals Ceviche, Lomo Saltado en Pisco Sour en wil je ze zelf leren bereiden? Maak dan een interactieve rondleiding door het nieuwe Peruvian Experience. Je vindt Peruvian Experience in de wijk Limaflores. Ook in Miraflores is SkyKitchen. SkyKitchen biedt je een 3 uur durende kookcursus inclusief een bijzonder uitgebreide fruitproeverij. En ook bij UrbanKitchen leer je de fijne kneepjes van de Peruviaanse keuken. Na een bezoek aan de markt ga je zelf met anderen aan de slag. Uiteraard kunnen wij jouw culinaire ervaring naar keuze op voorhand voor je vastleggen, maar ter plaatse boeken kan natuurlijk ook.

Peru-Lima-culinair
Peru_Cusco_Inkaterra_La_Casona

Sfeervolle boutique hotels

Exclusief voor u hebben wij in Peru een selectie gemaakt van de fijnste en beste boutique hotels van het land. Zo overnacht u op historische plaatsen, in prachtige koloniale hotels of juist op adembenemend mooie plekken te midden van de Peruaanse natuur. Telkens geniet u van persoonlijke service, uitstekende maaltijden, goede wijnen en een heerlijk bed. Kleinschaligheid en authenticiteit zijn begrippen die onze hotels het beste karakteriseren.

Overnachten in een Skylodge

Een ervaring uit duizenden: een nachtje doorbrengen in de Skylodge, midden in de Heilige Valley. Op zo’n 400m hoogte, tegen een rotswand ‘aangeplakt’, hangen een klein aantal glazen cabines waarin je op volstrekt unieke wijze een nachtje kunt doorbrengen. Je bereikt de Skylodge door een flinke klim te maken van zo’n anderhalf uur. Je hoeft geen volleerd bergbeklimmer te zijn om de Skylodge te kunnen bereiken, maar mensen met hoogtevrees raden wij aan met beide benen op de grond te blijven staan. Na een diner op grote hoogte, een heerlijke nacht met het allermooiste uitzicht én een goed ontbijt de volgende morgen ga je spectaculair per zipline weer terug naar beneden.

Peru_Cusco_Sacred-Valley_Skylodge
Peru_Amazone_Cruise_Arai-Amazon

Luxe cruise over de Amazone

Een luxe cruise maken over het Peruaanse deel van de Amazone is een geweldige belevenis die u uw hele leven zal bijblijven. Helemaal bijzonder wordt het als u de trip maakt met het superluxe cruiseschip Ara Amazon. De cruise vertrekt vanuit Iquitos, diep gelegen in de jungle van Peru, en brengt u in 5 dagen naar de mooiste plekken van dit deel van Peru waar u in nauw contact komt met de overweldigende natuur van het dichte regenwoud. Tijdens de cruise per Aria Amazon bezoekt u o.a. het ‘Mirror Forrest’, lokale nederzettingen van indianenstammen en het natuurreservaat van Pacaya Samiria. Tijdens deze ‘once in a lifetime’-ervaring heeft u grote kans op het zien van alligators en de pink dolphins terwijl het u aan luxe en comfort niet zal ontbreken.

REISVOORSTEL PERU AANVRAGEN

Bestemmingsinformatie Peru

Klimaat en beste reistijd

Peru ligt op het zuidelijk halfrond en dat betekent dat de zomer valt in de periode december-maart. Het is dan in Midden-Peru aangenaam warm. Het land is eigenlijk het hele jaar door goed te bereizen maar regionaal zijn er natuurlijk wel verschillen. In zijn algemeenheid is de periode april t/m november voor de meeste gebieden ideaal. Van december t/m februari regent het veel en is bijvoorbeeld de Inca-trail gesloten. Langs de kust zijn de neerslaghoeveelheden minimaal, in de bergen regent het vaker. De droogste periode in de Andes is van mei t/m september met vaak blauwe luchten en goed zicht. Vanwege de enorme hoogtes kan het ‘s nachts in de bergen flink afkoelen, neem dus zeker een jas of vest mee op reis.

Eten en drinken

De belangrijkste maaltijd van de dag in Peru is de lunch. Vaak bestaat deze uit soep, vlees, kip en rijst. Elke regio in Peru heeft zijn eigen specialiteiten. In en rond Cusco bijvoorbeeld wordt alpaca en cavia (guinea pig) gegeten. Maar ook avocado’s, maïs, zoete aardappelen en vis staan vaak op het menu. Peru en in het bijzonder de hoofdstad Lima ontpoppen zich steeds meer als up-bestemming voor foodies. Je vindt er veel uitstekende en internationaal onderscheiden restaurants geleid door bekende chefs zoals Virgilio Martinez, chefkok van restaurant Central in Lima. Restaurant Central staat samen met restaurant Maido van de Peruaans-Japanse chef Mitsuharu ‘Micha’ Tsumurain in de top 10 van beste restaurants ter wereld. Peru’s nationale drankje is pisco sour, dat uit druiven, brandy, citroen, eiwit en beetje kaneel bestaat. Proef zeker chocolade truffels met Pisco in één van de chocolade musea in Peru. Chicha Morada is een heilzaam drankje uit de Andes, gemaakt van gekookt paars maïs, kweepeer, kaneel en kruidnagel. Het kraanwater in Peru is niet betrouwbaar. U kunt echter overal flessen bronwater kopen.

Grensdocumenten

Voor de gebieden in Peru waar wij reizen naar toe organiseren geldt een positief reisadvies, maar u dient  te allen tijde waakzaam te zijn. Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort hebben voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen in Peru geen visum nodig. Wel is het vereist dat uw paspoort na inreis nog 6 maanden geldig is en dat u minstens één lege pagina in uw paspoort heeft. Voor meer vragen over visa en grensdocumenten voor Peru kunt u contact opnemen met de Visumcentrale.

Gezondheid

Een aantal vaccinaties, zoals Gele Koorts, DTP en hepatitis A, wordt aangeraden. In Peru komt malaria voor. U dient zich daarom goed tegen muggenbeten te beschermen en eventueel preventieve maatregelen te nemen. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van ThuisvaccinatieLCRReisprik of bij KLM Health Services (tel: 0900-1091096).

Geldzaken

De munteenheid in Peru is de Sol (PEN). Eén Sol is 100 céntimos. In de grotere plaatsen zijn geldautomaten waar u geld kunt pinnen. Zorg ervoor dat uw pas geschikt is voor gebruik buiten Europa. U kunt ook Amerikaanse dollars (of Euro’s) meenemen en deze ter plaatse omwisselen. Check of vraag uw gids waar u de beste koers ontvangt. Zorg ervoor dat u altijd wat Peruaanse Soles op zak heeft, zeker buiten de steden en belangrijkste toeristische gebieden. Creditcards (Mastercard en Visa) worden in duurdere restaurants en winkels geaccepteerd. De actuele waarde van de PEN vindt u hier.

Tunes

REISVOORSTEL PERU AANVRAGEN

Waarom TravelPA?

 • Al onze reizen stemmen wij af op uw wensen, daarmee is uw reis 100% uniek

 • Wij hebben bijna alle bestemmingen zelf bezocht, dus kunnen wij u uit eigen ervaring adviseren

 • U gaat met een gerust hart op reis, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het garantiefonds GGTO

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit