Loading...

Highlights      Reis & prijs      Kaart      Extra opties      Meer reisideeën      Bel of mail mij

ROAD TRIPS / NATURAL WONDERSUSA

Zuidwest-Amerika

Natuur, strand en glitter & glamour

Het zuidwesten van de Verenigde Staten met de staten Californië, Utah, Arizona en Nevada is dé ideale bestemming voor een indrukwekkende road trip of rondreis per huurauto. Dit deel van Amerika roept bij velen associaties op van wereldberoemde steden als San Francisco, Los Angeles en Las Vegas, de zonovergoten stranden van Malibu en Santa Monica, indrukwekkend mooie natuurgebieden als de Grand Canyon en de glitter & glamour van Hollywood. Het zuidwesten van de Verenigde Staten is misschien wel één van de mooiste en meest indrukwekkende gebieden van het land.

De natuurschoon in met name Yosemite overtrof álles

Rijdend in uw huurauto zult u zich keer op keer verbazen over de American Way of Life en de adembenemend mooie en steeds wisselende landschappen: van groene valleien tot ruige kusten, van bizarre door erosie gevormde rotsformaties tot eindeloze bossen met torenhoge bomen en van gortdroge, uitgestrekte woestijnen tot bulderende watervallen en met sneeuw bedekte bergtoppen.
Deze fly & drive brengt u van Los Angeles en de zonovergoten stranden van Californië via de beroemde Highway 1 naar San Francisco. Daarna rijdt u naar het Yosemite National Park met zijn beroemde Yosemite watervallen, El Capitan en Half Dome. Hier kunt u prachtige wandelingen maken. Routes zijn ter plaatse volop verkrijgbaar. Via de Tioga Pass rijdt u vanuit de groene bergen ineens de woestijn in. U passeert Death Valley, het heetste en laagste punt van de VS op weg naar Las Vegas. Vervolgens ziet u de magnifieke rotsformaties van Utah en rijdt u dwars door Zion en Bryce Canyon National Park. Vergeet in Bryce niet te genieten van de spectaculaire zonsopkomst boven de zogenaamde ‘hoodoos’. Via het prachtige Capitol Reef, naar de bizarre bogen van Arches National Park en het wonderlijke Monument Valley. En natuurlijk als ‘toetje’ laat u zich imponeren door één van moeder natuur’s grootste creaties, de Grand Canyon.

Deze individuele rondreis per huurauto is een voorbeeld. Uiteraard is het mogelijk om deze reis geheel op basis van uw wensen samen te stellen. Extra opties.
Benieuwd naar onze eigen reiservaringen in de USA? Lees dan ook ons reisverslag.
USA_Zuidwest_Monument_Valley_sunset

Het zuidwesten van Amerika

Los Angeles - San Francisco - Yosemite - Las Vegas - Grand Canyon - Los Angeles

Reisduur22 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdapr - okt
Prijsindicatievanaf € 1.350,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★
Culinair★ ★ ★

Spreekt deze reis u aan?

ZUIDWEST-USA

Wat maakt deze reis zo bijzonder

 • Maak een fietstour over de Golden Gate Bridge in Bay City San Francisco
 • Een absolute must do volgens onze reizigers: beleef dan de Grand Canyon vanuit een helikopter
 • Wandelen over schitterende trails in Yosemite National Park
 • Arches National Park met de grootste verzameling natuurlijke bogen ter wereld
 • Waan uzelf hoofdrolspeler in een klassieke Western in Monument Valley
 • Toeren over de California Highway 1 met o.a. Carmel en Monterrey; volgens velen één van de mooiste kustroutes ter wereld

CITY THAT NEVER SLEEPS

New York

Waarom zou u de lange vliegreis naar het zuidwesten van de Verenigde Staten niet op een heel aangename manier onderbreken? Bijvoorbeeld door eerst een paar dagen te ‘acclimatiseren’ in New York City. Wij verzorgen uw transfers en een prima hotel midden in Manhattan. Natuurlijk hebben we volop tips en ideeën voor u: van wereldse musea tot moviewalks en van exclusieve shoppingtours door het hippe Meatpacking District tot een fietstocht over Broadway. It’s all up to you!

 

22-daagse fly & drive

Zuidwest-USA

Prijsindicatie: vanaf € 1.350,- per persoon

Deze prijs is gebaseerd op het laagseizoen en 2 personen samenreizend

Inclusief

 • Alle overnachtingen zoals genoemd in het reisarrangement in een tweepersoonskamer op basis van logies (in enkele hotels wordt een eenvoudig ontbijt aangeboden)
 • Autohuur inclusief alle noodzakelijke verzekeringen
 • GGTO-garantie
 • Gedetailleerde reisbescheiden, inclusief persoonlijk routeboek in het Nederlands

Exclusief

 • Vluchten Amsterdam – Los Angeles v.v. (deze kunnen wij desgewenst voor u verzorgen)
 • Vervoer van en naar Schiphol
 • Niet-genoemde maaltijden, drankjes en excursies
 • Entree- en parkgelden
 • Brandstofkosten
 • ESTA-aanvraag (toestemming om naar de USA te mogen reizen)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Advieskosten à € 40,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking

Vraag nu een vrijblijvend reisvoorstel op maat aan.

Tijdens deze individuele rondreis per huurauto ervaart u het de highlights van het zuidwesten van de Verenigde Staten zelf. U kunt deze fly & drive zo bij ons boeken, maar u kunt deze ook geheel naar uw eigen wensen en inzichten door ons laten aanpassen. Wij adviseren u graag.

Dag 1: Aankomst in Los Angeles
Na aankomst in Los Angeles haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel dat nabij de luchthaven ligt.
Overnachting in Los Angeles.

Dag 2: Los Angeles – San Luis Obispo (ca. 375km)
Via de beroemde en prachtige kustroute Highway 1 rijdt u naar het historische plaatse San Luis Obispo. Onderweg komt u langs plaatsen als Santa Barbara en Malibu, waar de rijken der aarde de mooiste villa’s en landhuizen bewonen.
Overnachting in San Luis Obispo of omgeving.

Dag 3: San Luis Obispo – Carmel/Monterey (ca. 250km)
Vervolg uw route langs de prachtige Highway 1 en geniet van het spectaculaire uitzicht op de grillige kustlijn. Deze kustroute behoort tot de mooiste ter wereld. Onderweg is er voldoende gelegenheid voor fotostops, onder andere bij de Big Sur en langs de 17-miles route. Monterey heeft prachtige stranden,en u vindt er de beroemde Cannery Row en het aquarium.Carmel is een artistiek plaatsje met tal van kunstgalerieën en chique winkels.
Overnachting in Monterey of Carmel.

Dag 4 t/m 6: San Francisco
De ‘City by the Bay’ biedt ontelbaar veel mogelijkheden. Maak in ieder geval een fietstour over de Golden Gate Bridge naar het plaatsje Sausolito en neem de ferry terug naar Downtown. Een bezoek aan het eiland Alcatraz en een ritje met de cable car mogen evenmin ontbreken. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij de beroemdste straat van San Francisco, Lombard Street, China Town en de Coit Tower.
Overnachting in San Francisco.

Dag 7: San Francisco – Yosemite National Park (ca. 275km)
Vandaag rijdt u naar het prachtige Yosemite National Park, bekend om de duizelingwekkend hoge bomen, spectaculaire watervallen (zeker in het voorjaar), de bijna kaarsrechte granieten monoliet. ‘El Capitan’ en hét symbool van Yosemite, de ‘Half Dome’. In het Yosemite National Park kunt u naar hartelust wandelen over uitstekend onderhouden trails. Vanaf Tunnel View heeft u een van de mooiste uitzichten.
Overnachting nabij Yosemite National Park.

Dag 8: Yosemite National Park
Vandaag kunt u de hele dag genieten van de wonderen der natuur in Yosemite National Park. Bij het bezoekerscentrum zijn volop wandelingen en hikes verkrijgbaar. De moeite waard om te bezoeken zijn Glacier Point en Tuolomne Meadows.
Overnachting nabij Yosemite National Park.

Dag 9: Van Yosemite N.P. – Death Valley – Las Vegas (ca. 650km)
Via de befaamde Tioga Road dwars door Yosemite rijdt u over de Tioga Pass het park uit. U passeert het schitterende Mono Lake en ter hoogte van het plaatsje Lone Pine rijdt u naar de laagste (86m onder zeespiegel) en heetste plek van het westelijk halfrond, Death Valley. Hier heerst een onbarmhartig klimaat, zorg dus voor voldoende drinkwater en benzine in de auto. Als u Death Valley bent doorgestoken rijdt u de woestijn van Nevada binnen, u bent plots in een compleet andere wereld dan tot dusver. ‘s Avonds ziet u vanuit de verte de vele lichten van Las Vegas, de entertainment hoofdstad van de wereld al opdoemen.
Overnachting in Las Vegas.

Dag 10: Las Vegas
Geniet een hele dag van de gekte van Las Vegas. Neem een kijkje bij de beroemdste hotels en gokpaleizen, maak een wandeling over The Strip en bezoek één van de wervelende shows die Las Vegas zo veel allure geven. U kunt ook gaan kijken bij de immense Hoover Dam, gebouwd tijdens de Grote recessie van de jaren dertig,
Overnachting in Las Vegas.

Dag 11: Las Vegas – Zion National Park (ca. 250km)
Via Valley of Fire  de woestijn van Nevada rijdt u naar het groene Zion National Park in de staat Utah. Hier kunt u prachtige wandelingen maken of het Zion Human History Museum bezoeken dat onder meer inzicht geeft in het leven van de prehistorische Indianen. U kunt eventueel gebruik maken van de shuttlebus in het park.
Overnachting nabij Zion National Park.

Dag 12: Zion National Park – Bryce Canyon National Park (ca. 120km)
En schitterende route door Dixie National Forest voert u vandaag vanuit Zion naar Bryce Canyon. Geniet onderweg van de fraaie uitzichten en maak een picknick stop op één van de vele picknickplaatsen die u langs de weg vindt.
Overnachting nabij Bryce Canyon National Park.

Dag 13: Bryce Canyon National Park
U heeft de hele dag de gelegenheid om te genieten van één van de meest bijzondere natuurparken van de Verenigde Staten. Meest bekend in Bryce Canyon zijn de zogenaamde ‘hoodoos’, door erosie in bizarre gevormde rotspunten. Heeft u voldoende tijd , ga dan zeker ook naar het Kodachrome Basin.
Overnachting nabij Bryce Canyon National Park.

Dag 14: Bryce National Park – Moab/Arches National Park (ca. 400km)
Vandaag rijdt u over Highway 12 en 24 door de meest indrukwekkende natuurgebieden zoals Capitol Reef National Park, Dixie National Forest en Grand Staircase Escalante naar het plaatsje Moab.
Overnachting in Moab.

Dag 15: Arches National Park
Even ten noorden van Moab ligt het Arches National Park. In Arches National Park vindt u door erosie gevormde stenen bruggen en bogen. U kunt met uw auto door het park rijden en op talrijke plekken mooie wandelingen maken. Als u van fotograferen houdt, zorgt u er dan voor dat u het park zo vroeg mogelijk bezoekt vanwege het zonlicht. In het plaatsje Moab worden tal van outdoor activiteiten aangeboden, zoals paardrijden, raften, wandelen en mountainbiken.
Overnachting in Moab.

Dag 16: Moab – Monument Valley (ca. 250km)
Via onder andere het plaatsje Mexican Hat rijdt u naar de staat Arizona. Op de grens van Utah met Arizona ligt het majestueuze Monument Valley. Dit spectaculaire en haast surrealistische natuurfenomeen heeft in heel veel Amerikaanse films als decor gediend. Als u hier rijdt of loopt zult u Monument Valley dan ook beslist herkennen.
Overnachting nabij Monument Valley of Kayenta.

Dag 17: Monument Valley – Grand Canyon (ca. 290km)
De Grand Canyon, duizelingwekkend groot en van een adembenemende schoonheid, is misschien wel het meest bekende natuurgebied van Amerika. En met een diepte tot 1.800m behoort de Grand Canyon tot de meest spectaculaire natuurwonderen ter wereld.
Overnachting in Grand Canyon Village.

Dag 18: Grand Canyon
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om te genieten van de spectaculaire uitzichten. U kunt fantastische wandelingen maken of het dorpje Grand Canyon Village bezoeken waar tal van activiteiten zijn. Wilt u echt een onvergetelijke ervaring dan mag een helikopertour dor de Grand Canyon niet ontbreken. Deze kunnen wij desgewenst op voorhand voor u reserveren.
Overnachting in Grand Canyon Village.

Dag 19: Grand Canyon – Barstow (ca. 600km)
Vandaag rijdt u door de Mojave woestijn terug naar Californië. Onderweg passeert u het bekende Route 66 stadje Kingman. Vlak voor aankomst in het woestijnstadje Barstow kunt u een bezoek brengen aan het verlaten goudzoekersstadje Calico Ghost Town.
Overnachting in Barstow.

Dag 20: Barstow – Los Angeles (ca. 190km)
U rijdt terug naar Los Angeles waar u in de middag aankomt. ‘s Avonds kunt u een bezoek brengen aan Santa Monica Beach met de beroemde pier, Hollywood of Beverly Hills.
Overnachting in Los Angeles.

Dag 21 Los Angeles – Amsterdam
Uw road trip door het zuidwesten van de Verenigde Staten eindigt met het inleveren van uw huurauto op de luchthaven waarna u incheckt voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 22: Aankomst in Amsterdam

VERENIGDE STATEN

Extra opties

Het zuidwesten van de Verenigde Staten is enorm gevarieerd, hierbij slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden:

 • Celebrities spotten in Hollywood en aan de Mulholland Drive in Los Angeles
 • Fietsen over de Golden Gate brug naar Sausolito
 • Zelf Alcatraz betreden
 • Hardlopen over de beroemde Californische stranden
 • Genieten van het uitzicht op de Grote Oceaan vanaf de Highway 1
 • Hiken in de vele Nationale Parken en State Parks
 • Barbecuen op een parkeerplaats met het mooiste uitzicht op de omgeving
 • Wijn proeven in Napa Valley
 • Varen in een Venetiaanse gondel en de Eiffeltoren beklimmen in Las Vegas
 • Wandelen over de Hoover dam
 • Paardrijden in Monument Valley
 • Jezelf heel klein voelen bij de immens hoge sequoiabomen
 • Een hamburger eten in een typisch Amerikaanse diner
 • Ontbijten met pancakes en bagels
 • De zinderende hitte ervaren als je door Death Valley rijdt (zorg voor voldoende water en brandstof)
 • Oog in oog komen te staan met een bruine beer in Yosemite National Park
 • Wildwater raften in Canyonlands
 • De Grand Canyon beleven vanuit een helikopter

VERENIGDE STATEN

Ontdek ook andere reizen

USA_Washington_Capitol

Washington DC - Philadelphia - New York en Boston

Exclusieve treinreis/stedentrip

Reisduur10 dagen
Reistypestedentrip
Beste reistijdgehele jaar
Prijsindicatievanaf € 3.500,- p.p.
Natuur★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
USA_Florida_Miami_South_Beach_zonsondergang

Florida met de kinderen

Orlando - Fort Lauderdale - Miami - Key West - Ft. Myers - St. Petersburg/Clearwater Beach

Reisduur15 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdfeb - jul
Prijsindicatievanaf € 900,- p.p.
Natuur★ ★ ★
Cultuur
Strand★ ★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
USA_New_York_Brooklyn_Bride

NYC en Martha's Vineyard deluxe

Fijne combinatie van bruisend New York en idyllisch Cape Cod

Reisduur12 dagen
Reistypefly & drive/stedentrip
Beste reistijdapr - okt
Prijsindicatievanaf € 2.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★
Culinair★ ★ ★ ★

USA & Canada - Gems of the North

Salt Lake City - Yellowstone N.P. - Rocky Mountains - Vancouver - Seattle

Reisduur21 dagen
Reistypeautorondreis
Beste reistijdmei - sep
Prijsindicatievanaf € 2.750,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★
Culinair★ ★
USA_Zuidwest_Monument_Valley_sunset

Het zuidwesten van Amerika

Los Angeles - San Francisco - Yosemite - Las Vegas - Grand Canyon - Los Angeles

Reisduur22 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdapr - okt
Prijsindicatievanaf € 1.350,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
USA_Florida_Miami-Beach

Florida deluxe

Luxe self drive met overnachtingen in tophotels

Reisduur11 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdfeb - jul
Prijsindicatievanaf € 1.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★
Cultuur
Strand★ ★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
reisvoorstel

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit