Loading...

Highlights      Foto’s      Reis & prijs      Kaart       Extra opties      Meer reisideeën      Bel of mail mij

JOURNEY OF YOUR DREAMS / BOUTIQUEZUID-AFRIKA

In het spoor van Nelson Mandela

Privé-rondreis in het teken van Zuid-Afrika’s grootste held

“It always seems impossible until it’s done”… de lijfspreuk van één van de bekendste personen uit onze geschiedenis: Nelson Mandela. Deze bijzondere privé-rondreis door Zuid-Afrika neemt u mee naar plekken die met hem te maken hebben. Dit aangevuld met een aantal safari’s en een verkenning van Kaapstad e.o. maken deze reis tot een ‘once in a lifetime experience’. Uw individuele rondreis door Zuid-Afrika begint in Johannesburg. Hier maakt u een stadstour en een ‘Journey to Freedom’-excursie, waarbij u onder andere het Mandela House en het Apartheid Museum bezoekt.

Deze individuele rondreis laat u kennismaken met het leven van Nelson Mandela

Hierna vliegt u door naar Durban voor het volgende deel van uw reis. U maakt een aantal safari’s in het Umfolozi Big Five Game Reserve, waar u in een prachtige lodge verblijft. Aansluitend is het tijd voor een paar dagen aan het strand, net buiten Durban. Hier vandaan maakt u een KwaZulu-Natal Midlands Tour met onder andere een bezoek aan Capture Site, het historische monument op de plek waar Nelson Mandela op 5 augustus 1962 onderweg van Durban naar Johannesburg werd gearresteerd.

Uw laatste stop van deze privé-rondreis in het teken van Nelson Mandela is Kaapstad, waar u vanuit Durban naartoe vliegt. In Kaapstad bezoekt u onder andere het Bo-Kaap Museum, de Slave Lodge en uiteraard mag de overtocht naar Robbeneiland, waar Mandela van 1964 tot 1982 verbleef, niet ontbreken. In de omgeving van Kaapstad staan nog een excursie over het Kaapse Schiereiland en naar de wijngebieden op het programma. In Paarl gaat u naar de Victor Verster Prison, waar Nelson Mandela 14 maanden vastzat, voordat hij op 11 februari 1990 definitief werd vrijgelaten.

Deze rondreis is een voorbeeld. Uiteraard is het mogelijk om de reis geheel aan uw wensen aan te passen, bijvoorbeeld door extra nachten aan de reis toe te voegen. Wij helpen u graag met het uitstippelen van uw favoriete reis. Natuurlijk verzorgen wij uw vluchten, privé-transfers en de accommodaties. U krijgt van ons insider’s tips en wij reserveren uw excursies op voorhand. Extra opties.
Benieuwd naar onze eigen reiservaringen in de Kaapse wijnlanden? Lees dan ons reisverslag of dat over safari’s in Zuid-Afrika. Meer inspiratie opdoen? Bekijk dan de video’s over Kaapstad en de West-Kaap.
Zuid-Afrika_Nelson_Mandela_kunst

Zuid-Afrika - Nelson Mandela

Individuele rondreis in het teken van Zuid-Afrika's grootste held

Reisduur12 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdgehele jaar
Prijsindicatievanaf € 3.150,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★

Spreekt deze reis u aan?

ZUID-AFRIKA – IN HET SPOOR VAN NELSON MANDELA

Wat maakt deze reis zo bijzonder

 • Overnachtingen in uitstekende boutique hotels
 • Alle privé-transfers zijn inbegrepen
 • Twee safari’s per dag in het Umfolozi Big Five Game Reserve inclusief
 • Diverse excursies in het teken van Nelson Mandela inbegrepen
 • Verkenning van Kaapstad en haar schiereiland
 • Heerlijke wijnen proeven in de wijngebieden bij Kaapstad

 

12-daagse privé-rondreis

Zuid-Afrika – In het spoor van Nelson Mandela

Prijsindicatie: vanaf € 3.150,- per persoon

Deze prijs is gebaseerd op het laagseizoen en 2 personen samenreizend

Inclusief

 • Meet & greet bij aankomst op Johannesburg en Kaapstad airport
 • Alle genoemde overnachtingen in tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt (in Biyela Lodge op basis van fully-inclusive, met o.a. 2 safari’s per dag)
 • Alle genoemde privé-transfers
 • Alle genoemde maaltijden en excursies
 • 24/7 support
 • GGTO-garantie
 • Gedetailleerde reisbescheiden, inclusief reisgids, routebeschrijving en tips

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten (deze kunnen wij desgewenst voor u reserveren)
 • Binnenlandse vluchten Johannesburg – Kaapstad – Durban (deze kunnen wij desgewenst voor u reserveren)
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Entreegelden
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele fooien en toeristenbelastingen ter plaatse
 • Advieskosten à € 40,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

 Ga met TravelPA op reis naar Zuid-Afrika. Maak tijdens een rondreis door Zuid-Afrika kennis met de geschiedenis rond Nelson Mandela. U reist per vliegtuig, zijn alle privé-transfers en diverse game drives en excursies inbegrepen en overnacht u in uitstekende boutique hotels.
Deze rondreis is een voorbeeld om u te inspireren over de vele mogelijkheden. Wij stellen uw rondreis naar Zuid-Afrika graag volledig op maat voor u samen.

Dag 1: Aankomst in Johannesburg
Meet & greet op de luchthaven van Johannesburg en aansluitend transfer naar uw accommodatie.
Overnachting in The Peech Boutique Hotel.

Dag 2: Johannesburg
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een stadstour (halve dag) in Johannesburg. U bezoekt onder andere Constitution Hill, de thuisbasis van het architectonische wonder van Zuid-Afrika, het Constitutionele Hof en de locatie van de Oude Fort-gevangenis van Johannesburg. Verken de binnenstad van Johannesburg en leer alles over de goudkoorts, voordat u het Maboneng District gaat verkennen, een prachtig voorbeeld van stadsvernieuwing aan de oostkant van de stad. Via de luxe buitenwijk Houghton keert u terug naar uw hotel. De middag is ter vrije besteding.
Overnachting in The Peech Boutique Hotel.

Dag 3: Johannesburg
Deze dag begint in het Openluchtmuseum van Kliptown waar afgevaardigden in 1955 bijeenkwamen om het Vrijheidshandvest aan te nemen, nu de basis van de Bill of Rights en de South African Constitution. De volgende stop is de fascinerende Regina Mundi-kerk, de locatie van vele ondergrondse bijeenkomsten van de destijds verboden politieke partijen. Als u hier binnen staat, voelt u de intensiteit en ‘ziet’ u de spanning op de gezichten van die dappere zielen die toegewijd waren om ten koste van alles de manier van leven van een natie te veranderen. Hierna door naar het Hector Pieterson Museum en het Mandela House, waar u de mogelijkheid heeft om het kleine museum te bezoeken. De lunch is in een lokaal restaurant. Vervolgens door naar de rijke buitenwijk van Diep Kloof, die in schril contrast staat met de lagere inkomensgebieden die eerder op de dag werden bezocht. In het Apartheid Museum maakt u een interactieve ontdekkingsreis, die u meeneemt van de donkere dagen van ‘whites only’ naar de historische versie van Nelson Mandela. Het Apartheid Museum is een multimedia-ervaring, met documentaires, film- en geluidsfragmenten en live-verhalen die het leven in de donkere dagen van Zuid-Afrika laten herleven.
Overnachting in The Peech Boutique Hotel.

Dag 4: Johannesburg – Durban – Umfolozi Big Five Game Reserve
In de ochtend privé-transfer naar de luchthaven van Johannesburg. Vliegreis Johannesburg – Durban. Vanaf de luchthaven van Durban wordt u naar uw lodge gebracht. Vanmiddag gaat u al voor het eerst op safari.
Overnachting in Biyela Lodge.

Dag 5: Umfolozi Big Five Game Reserve
Ochtend- en middagsafari. Lees tussen door een boekje aan het zwembad van de lodge en geniet van de rust.
Overnachting in Biyela Lodge.

Dag 6: Umfolozi Big Five Game Reserve – Durban
Na de ochtendsafari en het ontbijt privé-transfer naar uw strandhotel ten noorden van Durban. De rest van de dag is ter vrije besteding aan het heerlijke zwembad of op het mooie strand of boek een dolfijn- en/of walvisexcursie (jun – nov).
Overnachting in The Oyster Box.

Dag 7: Durban e.o.
Een hele dag met een gids op pad. Eerst naar de Capture Site. Hier werd Nelson Mandela op 5 augustus 1962 gearresteerd toen hij incognito van Durban naar Johannesburg reed. Hij was toen 17 maanden op de vlucht voor de veiligheidspolitie en nam hij 27 jaar lang afscheid van zijn vrijheid. Bewonder het fascinerende kunstwerk van kunstenaar Marco Cianfanelli dat uit 50 stalen palen bestaat die symbool staan ​​voor het 50-jarig jubileum van de arrestatie. Ze variëren in hoogte van 6 tot 10 meter en zijn meer dan 20 meter breed opgesteld, waarbij ze een portret van Mandela vormen. Aansluitend naar Tsonga Shoes & Bags. Lokale Zulu-vrouwen vervaardigen elke schoen en handtas met een ‘touch’ van hun authentieke Afrikaanse afkomst. De volgende stop is Swissland Cheese. Hier wordt van pure, gezonde melk van een kleine kudde vrij grazende geiten een groot aantal Zwitserse geitenkaas gemaakt. Geniet van een picknick met thee en kaas. U bezoekt vervolgens Ardmore Ceramic Art, waar functionele, uitstekende kwaliteit keramische en niet-keramische producten, waaronder serviezen, wandtapijten, meubels, stoffen voor stoffering en meer, worden vervaardigd. Kunstenaars uit de Ardmore Studio krijgen training, materialen, een studio en een gegarandeerde afzetmarkt voor hun werk, hebben in de loop der jaren verschillende prijzen gewonnen en veel tentoongesteld in Zuid-Afrika en de rest van de wereld. Voordat u terugkeert naar Durban, maakt u nog een thee- en snackstop bij Blueberry Hill met prachtig uitzicht over de Drakensbergen.
Overnachting in The Oyster Box.

Dag 8: Durban – Kaapstad
Na het ontbijt privé-transfer naar de luchthaven van Durban. Vliegreis Durban – Kaapstad. Op de luchthaven van Kaapstad wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding. Neem bijvoorbeeld de kabelbaan de Tafelberg op.
Overnachting in The Clarendon Bantry Bay.

Dag 9: Kaapstad
De ‘Walk to Freedom Tour’ (dagexcursie) geeft u inzicht in de geschiedenis van Zuid-Afrika en de rijke culturele historie van Kaapstad in het bijzonder. U bezoekt het Bo-Kaap Museum, de Slave Lodge en het District Six Museum. Rond de middag vaart u over naar Robbeneiland voor een rondleiding door een ex-gevangene.
Overnachting in The Clarendon Bantry Bay.

Dag 10: Kaaps Schiereiland
Vanochtend wordt u opgehaald om het prachtige Kaapse Schiereiland te gaan verkennen. U begint aan de Atlantische kust, waar u langs de Twelve Apostles rijdt, door Camps Bay en naar Hout Bay. Afhankelijk van het weer neemt u hier de boot naar Seal Island, waar vele zeehonden leven. Daarna rijdt u over de fraaie Chapmans Peak Drive met onderweg enkele fotostops. Uiteraard mogen ook Cape Point (Kaap de Goede Hoop) en Boulders Beach (met de pinguïns) niet ontbreken.
Overnachting in The Clarendon Bantry Bay.

Dag 11: Kaapse wijngebieden
Een heerlijke dag in de wijnregio rond Kaapstad. U bezoekt Stellenbosch, Franschhoek en Paarl met onderweg diverse wijn- en kaasproeverijen. Ook gaat u naar de Victor Verster Prison in Stellenbosch, waar Nelson Mandela 14 maanden gevangen heeft gezeten. In Franschhoek kunt u een ritje met de leuke wijntram maken.
Overnachting in The Clarendon Bantry Bay.

Dag 12: Vertrek vanuit Kaapstad
Afhankelijk van uw vluchttijd wordt u naar de luchthaven van Kaapstad gebracht en aansluitend uw terugvlucht.

OOK BIJ TE BOEKEN

Extra opties

In Zuid-Afrika is er voor iedereen wat wils te vinden, variërend van korte excursies tot uitgebreide rondreizen.

Een greep uit de vele mogelijkheden:

ZUID-AFRIKA

Ontdek ook andere reizen

Zuid-Afrika_Nelson_Mandela_kunst

Zuid-Afrika - Nelson Mandela

Individuele rondreis in het teken van Zuid-Afrika's grootste held

Reisduur12 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdgehele jaar
Prijsindicatievanaf € 3.150,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
Botswana_Chobe_National_Park_fotosafari_boottocht_olifant

Zuid-Afrika, Zimbabwe en Botswana incl. fotosafari's

Kaapstad - Victoria Falls - Chobe - Okavango Delta

Reisduur12 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdmrt - jun en sep - okt
Prijsindicatievanaf € 5.700,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
Zuid-Afrika_Franschhoek_wine_tram

Zuid-Afrika met de kinderen

Kaapstad - Hermanus - Oudshoorn - Knysna - Addo N.P. - Port Elizabeth

Reisduur15 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdgehele jaar
Prijsindicatievanaf € 1.600,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
Zimbabwe_Zambezi_National_Park_Old_Drift_Lodge_Suite_tent_rivier

Zuid-Afrika en Zimbabwe

Kaapstad - Hwange National Park - Victoria Falls - Zambezi National Park

Reisduur13 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdmrt - jun en sep - okt
Prijsindicatievanaf € 4.400,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
Mozambique_Bazaruto_Island_Anantara_Bazaruto_Island_Resort_Pansy_Island_picnick

Zuid-Afrika en Mozambique deluxe

Luxe combinatiereis naar Kaapstad, de wijngebieden, Sabi Sands en Bazaruto Island

Reisduur15 dagen
Reistypeprivé-rondreis - deluxe
Beste reistijdgehele jaar
Prijsindicatievanaf € 7.850,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★
Strand★ ★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★ ★
Zuid-Afrika_Sabi_Sand_Game_Reserve_Leopard_Hills_Private_Game_reserve_game_drive_uitzicht_villa_privé-zwembad

Zuid-Afrika en Zimbabwe deluxe

Luxe combinatiereis naar Kaapstad, Sabi Sands en de Victoria Falls incl. tophotels

Reisduur11 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdfeb - mei en sep - okt
Prijsindicatievanaf € 6.750,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★ ★
reisvoorstel

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit