Loading...

Highlights      Reis & prijs      Kaart      Bestemmingsinfo      Extra opties      Meer reisideeën      Bel of mail mij

JOURNEY OF YOUR DREAMS / BOUTIQUE / EXCLUSIEFPERU

Luxe privé-rondreis Peru

Het land van de Inca’s

Peru, land van koloniale steden, majestueuze bergen, droge woestijnen, mistige regenwouden, kleurrijke indianen en natuurlijk van de mysterieuze ruïnes uit de Inca-tijd. Voor vrijwel alle reizigers is Machu Picchu de belangrijkste bestemming tijdens een reis naar Peru. Het is er druk, maar Machu Picchu is zonder twijfel een must see.
Behalve Machu Picchu heeft Peru veel meer moois in petto. Het is juist de culturele verscheidenheid en de natuurlijke diversiteit van Peru die het land tot één van de mooiste en meest bijzondere bestemmingen van Latijns Amerika maakt. Speciaal voor u hebben wij een luxe privé-rondreis samengesteld met daarin het mooiste en beste van Peru samengevat. Het programma is zo opgezet dat u geleidelijk kunt wennen aan de extreme hoogten en u overnacht in de beste en meest bijzondere boutique hotels van het land.

Aanrader is het Larco Museum in Lima dat een mooi beeld geeft van de verschillende culturen die in Peru hun sporen hebben nagelaten

Uw luxe rondreis start in de hoofdstad Lima. Dat Lima met recht een culinair paradijs mag worden genoemd, ervaart u tijdens een kookworkshop of misschien maakt u liever een culinaire fietstour door de wijk Barranco.Vanuit Lima vliegt u vervolgens naar de zuidelijke stad Arequipa. Deze mooie stad is omgeven door vulkanen die tot bijna 6.000m hoogte reiken. Niet al te ver van Arequipa ligt de Colca Canyon, een subliem natuurfenomeen. Vanaf de Condor Cross heeft u spectaculair uitzicht op één van de diepste kloven ter wereld en ziet u de majestueuze condor van nabij. Vanuit de Colca Canyon is het een flinke reis naar Puno, op grote hoogte gelegen aan het meer van Titicaca. Na enkele dagen aan het Titicaca meer -uniek zijn hier de van riet gemaakte drijvende eilanden – te hebben doorgebracht reist u door naar Cuzco en de Sacred Valley om uiteindelijk met de exclusieve Belmond Hiram Bingham trein te arriveren bij indrukwekkend Machu Picchu. U reist vervolgens terug naar het mooie Cuzco voor een bijzondere stadstour naar o.a. de ‘Temple of the Sun’ en de wijk San Blas.
Vanuit Cuzco vliegt u aan het einde van uw luxe rondreis door Peru terug naar Lima.

Deze rondreis is een voorbeeld. Uiteraard kunnen wij deze reis geheel op basis van uw wensen samenstellen of aanpassen. Zo kunt u deze reis combineren met het noorden van Peru of u kunt een meerdaagse tocht door de diepe jungle van Peru in bijvoorbeeld Puerto Maldonado toevoegen. Wij bespreken graag met u de vele mogelijkheden en geven u gedegen advies. Extra opties.

Peru_MachuPicchu

Luxe privé-rondreis Peru

Lima -Arequipa - Colca Canyon - Meer van Titicaca - Sacred Valley - Machu Picchu

Reisduur15 dagen
ReistypeRondreis
Beste reistijdhele jaar
Prijsindicatievanaf € 5.500,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand★ ★
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★

Spreekt deze reis u aan?

PERU

Highlights

 • Lima met zijn uitstekende restaurants, de leuke wijken Barranco en Miraflores en het Larco Museum
 • Overnachten in de mooiste boutique hotels van Peru
 • Picknicklunch en schilderworkshop in de Sacred Valley
 • Dwaal heerlijk rond in de koloniale steden Arequipa en Cuzco
 • Bezoek de drijvende rieten eilanden in het meer van Titicaca
 • Geniet van de exclusieve service, de grandeur van de jaren ’20 en van spectaculaire uitzichten uit de Belmond Hiram Bingham trein naar Machu Picchu

WANDELEN NAAR MACHU PICCHU

Inca Trail

Niets mooier dan tijdens het ochtendgloren als één van de eersten van de dag de ruïnes van de heilige Inca-stad Machu Picchu te zien liggen. De Inca Trail is een ca. 40km lang wandelpad dwars door de Andes en leidt van Piscacucho in de Sacred Valley naar Machu Picchu. Met name door de grote hoogten is het een behoorlijk pittige tocht van een paar dagen. De beloning aan het einde van de tocht is echter onvergetelijk: op de laatste dag van de 5-daagse Inca Trail gaat u vóór zonsopkomst naar Machu Picchu. Een ervaring uit duizenden.
Wij kunnen voor u deze indrukwekkende tocht organiseren via een plaatselijke gekwalificeerde aanbieder en inpassen in een individuele rondreis door Peru. U loopt de Inca Trail altijd samen met anderen en overnacht in een tent langs de route. Let wel dat de tocht bijzonder populair is en derhalve ruim van te voren moet worden gereserveerd. Naast de Inca-trail zijn er alternatieve routes. Mocht u hiervoor belangstelling hebben, dan kunnen wij u daar over adviseren.

 

15-daagse luxe privé-rondreis

Peru deluxe

Prijsindicatie: vanaf € 5.500,- per persoon

Deze prijs is gebaseerd op het laagseizoen en 2 personen samenreizend

Inclusief

 • 13 hotelovernachtingen in een 2-pers. kamer op basis van logies en ontbijt in luxe (boutique) hotels
 • Alle genoemde maaltijden
 • Alle transport ter plaatse over land, inclusief treinreizen met de Vistadome van Ollantaytambo naar Machu Picchu en treinreis per Hiram Bingham naar Cuzco
 • Lokale Engelssprekende gidsen
 • Genoemde excursies en entreegelden
 • Uitgebreide reisbescheiden en reisgids

Exclusief

 • Vluchten Amsterdam – Lima (deze kunnen wij desgewenst voor u verzorgen)
 • Vervoer van en naar Schiphol (of andere luchthaven van vertrek)
 • Binnenlandse vluchten Lima – Arequipa en Cuzco – Lima
 • Niet genoemde maaltijden en drankjes
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Eventuele fooien en toeristenbelastingen ter plaatse
 • Advieskosten à € 40,- per boeking
 • Bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking

Ga met TravelPA op reis naar het prachtige Peru, één van de mooiste landen van Zuid-Amerika. Tijdens deze luxe individuele rondreis door Peru reist u comfortabel met binnenlandse vluchten, trein en auto met chauffeur en overnacht u in de meest luxe hotels van het land.
Deze rondreis is een voorbeeld om u te inspireren over de vele mogelijkheden. Wij stellen uw rondreis naar Peru graag volledig op maat voor u samen.

Dag 1: Amsterdam – Lima
Na aankomst op de luchthaven van Lima wordt u opgevangen. Daarna privé-transfer naar uw accommodatie in de gezellige en levendige wijk Miraflores.
U overnacht in het luxe boutique hotel B Barranco in Lima.

Dag 2: Lima
In de ochtend bezoekt u onder leiding van uw gids de belangrijkste bezienswaardigheden in de hoofdstad Lima. De tour start in het oude centrum, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. ‘s Middags bezoekt u tijdens een kookcursus de lokale markt. Lunch inclusief.
U overnacht in het luxe boutique hotel B Barranco in Lima.

Dag 3: Lima
De ochtend kunt u naar eigen inzicht besteden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Larco Museum. In de middag gaat u naar Barranco, de kleurrijke en artistieke wijk van Lima met talloze bars, restaurants, koloniale huizen en kunstwinkeltjes. U bezoekt hier ook het museum van Mario Testino, de beroemde Peruaanse modefotograaf.
U overnacht in het luxe boutique hotel B Barranco in Lima.

Dag 4: Lima – Arequipa
U vliegt vandaag naar Arequipa. Na aankomst in Arequipa maakt u een stadstour inclusief een bezoek aan het Carmen Alto viewpoint voor mooie uitzichten over de stad. In de vooravond bezoekt u het Santa Catalina Klooster.
U overnacht in het luxe hotel Libertador Ciudad Blanca in Arequipa.

Dag 5: Arequipa – Colca Canyon
Via de regio Yura rijdt u naar Pampa Cañahuas. Hier ziet u volop vicuñas, een soort lama. Achtereenvolgens bezoekt u Vizcachani, Toccra Pampas en de krater van de Chucura vulkaan. Vanaf het Andes Scenic Viewpoint in Patapampa heeft u overweldigend zicht op de hoge vulkanen rondom Arequipa. In de avond kunt u een bezoek brengen aan de lokale hot springs. Lunch en diner inclusief.
U overnacht in hotel Belmond Las Casitas del Colca in de Colca Canyon.

Dag 6: Colca Canyon – Meer van Titicaca
Vanaf Condor Cross ziet u de majestueuze roofvogels van dichtbij met als decor de overweldigende Colca Canyon. Eén van de hoogtepunten van deze reis. In de middag vertrekt u voor een 6 uur durende reis naar Puno, gelegen aan het meer van Titicaca op een hoogte van 3.860m. Vanuit het hotel, dat ligt op een klein schiereiland in het meer, heeft u geweldig uitzicht over het meer. Lunch en diner inclusief.
U overnacht in het luxe boutique hotel Titilaka.

Dag 7 : Colca Canyon – Meer van Titicaca
Vandaag kunt u zich vermaken op en rond het meer. Het is er prachtig! Er worden volop activiteiten en uitstapjes aangeboden, o.a. naar de drijvende rieten eilanden van de Uros-bevolking, markten en andere bezienswaardigheden in de buurt. Lunch en diner inclusief.
U overnacht in het luxe boutique hotel Titilaka.

Dag 8: Puno – Cusco – Sacred Valley
Vandaag maakt u een mooie autorit naar Cusco. Onderweg bezoekt u onder andere La Raya, met 4.338m het hoogste punt tussen Puno en Cusco, en luncht u in Sicuani. Ook bezoekt u onderweg verschillende Inca-tempels en de Andahuaylillas kerk uit de 16e eeuw. Lunch inclusief.
U overnacht in hotel Belmond Rio Sagrado in de Sacred Valley.

Dag 9: Sacred Valley
U bezoekt vandaag de zoutpannen van Maras en de circels van Moray, een belangrijk agrarisch onderzoekscentrum uit de Inca tijd dat nog altijd wordt gebruikt. ‘s Middags picknicklunch aan het meer van Huaypo, wijnproeverij en schilderworkshop.
U overnacht in hotel Belmond Rio Sagrado in de Sacred Valley.

Dag 10: Sacred Valley, Ollantaytambo en Huilloc
De dag start vandaag met een bezoek aan Ollantaytambo, gevolgd door een bezoek aan de Huilloc gemeenschap voor een spirituele sessie. Een bijzondere ervaring. Lunch inclusief.
U overnacht in hotel Belmond Rio Sagrado in de Sacred Valley.

Dag 11: Sacred Valley – Machu Picchu
U maakt vandaag mooie treinrit van ongeveer 2 uur naar het plaatsje Aquas Calientes, ook wel Machu Picchu Pueblo genoemd. Vanuit Aquas Calientes is het een korte busrit naar het belangrijkste archeologische centrum van Peru, Machu Picchu. U heeft de hele middag de tijd om Machu Picchu, dat wordt beschouwd als één van de 7 wereldwonderen, te bezoeken. Lunch in Machu Picchu inclusief.
U overnacht in boutique hotel Machu Picchu – Inkaterra.

Dag 12: Machu Picchu – Cusco
Vanmorgen kunt u nogmaals Machu Picchu bezoeken (optioneel). In de middag reist u met de luxe Hiram Bingham trein terug naar Cusco.
U overnacht in het luxe hotel La Casona – Inkaterra.

Dag 13: Cusco
Vandaag maakt u een uitgebreide tour door de koloniale stad Cusco. U bezoekt o.a. Koricancha, ook bekend als de Tempel van de Zon, de grote kathedraal aan het centrale plein, het Casa Concha Museum en de wijk San Blas. Beleef de zonsondergang vanaf het Cristo Blanco uitzichtpunt.
U overnacht in het luxe hotel La Casona – Inkaterra.

Dag 14: Cusco – Lima – Amsterdam
Vanochtend vliegt u vanuit Cusco terug naar Lima om van daar uit terug te vliegen naar Amsterdam.

Dag 15: Aankomst in Amsterdam

Bestemmingsinfo

Klimaat en beste reistijd
Peru ligt op het zuidelijk halfrond en dat betekent dat de zomer valt in de periode december-maart. Het is dan in Midden-Peru aangenaam warm. Het land is eigenlijk het hele jaar door goed te bereizen maar regionaal zijn er natuurlijk wel verschillen. In zijn algemeenheid is de periode april t/m november voor de meeste gebieden ideaal. Van december t/m februari regent het veel en is bijvoorbeeld de Inca-trail gesloten. Langs de kust zijn de neerslaghoeveelheden minimaal, in de bergen regent het vaker. De droogste periode in de Andes is van mei t/m september met vaak blauwe luchten en goed zicht. Vanwege de enorme hoogtes kan het ‘s nachts in de bergen flink afkoelen.

Eten en drinken
De belangrijkste maaltijd van de dag is de lunch. Vaak bestaat deze uit soep, vlees, kip en rijst. Elke regio in Peru heeft zijn eigen specialiteiten. In en rond Cusco bijvoorbeeld wordt alpaca en cavia gegeten. Maar ook avocado’s, maïs, zoete aardappelen en vis wordt veel gegeten. Peru en in het bijzonder de hoofdstad Lima ontpopt zich steeds meer als up-bestemming voor foodies. Je vindt er veel uitstekende en internationaal ondergescheiden restaurants geleid door bekende chefs. Restaurant Maido bijvoorbeeld staat in de top 10 van beste restaurants ter wereld. Peru’s nationale drankje is pisco sour, dat uit druiven, brandy, citroen, eiwit en beetje kaneel bestaat. Proef zeker chocolade truffels met Pisco in één van de chocolade musea in Peru. Chicha Morada is een heilzaam drankje uit de Andes, gemaakt van gekookt paars maïs, kweepeer, kaneel en kruidnagel.
Het kraanwater in Peru is niet betrouwbaar. U kunt echter overal flessen bronwater kopen.

Grensdocumenten
Voor de gebieden in Peru waar wij reizen naar toe organiseren geldt een positief reisadvies, maar dient u te allen tijde waakzaam te zijn. Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort hebben voor een toeristisch verblijf van maximaal 90 dagen in Peru geen visum nodig. Wel is het vereist dat uw paspoort na inreis nog 6 maanden geldig is en dat u minstens één lege pagina in uw paspoort heeft. Voor meer vragen over visa en grensdocumenten voor Peru kunt u contact opnemen met de Visumcentrale.

Gezondheid
Een aantal vaccinaties, zoals Gele Koorts, DTP en hepatitis A, wordt aangeraden. In Peru komt malaria voor. U dient zich daarom goed tegen muggenbeten te beschermen en eventueel preventieve maatregelen te nemen. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van ThuisvaccinatieLCRReisprik of bij KLM Health Services (tel: 0900-1091096).

Geldzaken
De munteenheid in Peru is de Sol (PEN). In de grotere plaatsen zijn geldautomaten waar u geld kunt pinnen. Zorg ervoor dat uw pas geschikt is voor gebruik buiten Europa. U kunt ook Amerikaanse dollars meenemen en deze ter plaatse omwisselen. Zorg ervoor dat u altijd wat Peruaanse Soles op zak heeft, zeker buiten de steden en belangrijkste toeristische gebieden. Creditcards (Mastercard en Visa) worden in duurdere restaurants en winkels  geaccepteerd. De actuele waarde van de PEN vindt u hier.

Kom alvast
in de sfeer

PERU

Extra opties

Peru is een groot land met veel verschillende mogelijkheden, variërend van korte excursies tot uitgebreide rondreizen. De meeste toeristische regio’s liggen in het zuidelijk deel van het land

Een greep uit de vele mogelijkheden:

 • Culturele rondreizen
 • Luxe rondreizen
 • Treinreizen
 • Culinaire reizen
 • Combinatiereizen met Bolivia
 • Ruime keuze uit luxe hotels en boutique hotels

 • Verlengingen in bijvoorbeeld Paracas, Ballestas eilanden incl. Nasca lijnen
 • Verlengingen in Piura in het noorden (stranden)
 • Verken de diepe Amazone-jungle in en rond Puerto Maldonado te voet of per boot
 • Ruime keuze uit culinaire excursies (zoals Pisco Route, Culinary Route en Pisco & Chocolate) in Lima en Arequipa

JOURNEY OF YOUR DREAMS

Ontdek ook andere reizen

India_Varanasi

India: Rajasthan, Taj Mahal en Varanasi

Een kleurrijke rondreis langs paleizen, forten, tempels, tijgers en heilige plaatsen

Reisduur14 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdsept - apr
Prijsindicatievanaf € 3.350,- p.p.
Natuur★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★
Japan_Hokkaido_sleehonden

Japan - Hokkaido in de winter

Spectaculair winterwonderland incl. ballonvaart en sledehondentocht

Reisduur15 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdjan - mrt
Prijsindicatievanaf € 8.100,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★ ★ ★

Japan per hogesnelheidstrein

Tokyo - Mount Fuji - Takayama - Kyoto - Nara - Hiroshima - Miyajima - Osaka

Reisduur15 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdmrt - nov
Prijsindicatievanaf € 4.750,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★ ★ ★
China_Hanzhou_Amanfayun_zwembad

China Deluxe - Aman Hotels

Exclusieve rondreis naar Beijing, Lijiang en Hangzhou

Reisduur11 dagen
Reistypeprivé-rondreis - deluxe
Beste reistijdapr - mei, sep - okt
Prijsindicatieop aanvraag
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★ ★
Indonesie_Bali_Ubud_Alila-Ubud_infinity_pool4

Bali - Alila Manggis, Alila Ubud en Alila Seminyak

Balinese gastvrijheid in drievoud

Reisduur12 dagen
Reistypehotel-combinatiereis
Beste reistijdapr - nov
Prijsindicatievanaf € 1.450,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
SriLanka_TeaTrails_zwembad_uitzicht

Adembenemend Sri Lanka

Heerlijk luxe rondreis door de Parel van de Indische Oceaan

Reisduur15 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdsep - mei
Prijsindicatievanaf € 3.000,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★ ★

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit