Loading...
  • Italië_Sardinië_Cagliari_vissershaven

Authentiek Sardinië

Italië, maar dan anders… zo laat Sardinië zich het beste omschrijven. Door haar geïsoleerde ligging heeft Sardinië haar eigen cultuur weten te behouden. Uiteraard kun je hier genieten van het heerlijke Italiaanse eten, maar de sfeer is anders dan het op het vasteland. Dat geven de Sardijnen zelf ook aan. De mensen zijn veel relaxter, vriendelijker en minder gejaagd dan in Italië zelf. Word je op de autostrada’s en in de steden op het vasteland nog regelmatig zonder pardon van de weg geduwd, zo rustig en prettig is het om op Sardinië rond te rijden. Wel zo fijn als je een ontspannen fly & drive wilt maken en je je niet zoveel om wegpiraten wilt bekommeren!

‘Echte’ Italiaanse stadjes
Sardinië heeft nog iets authentieks. Doordat het niet is overspoeld met toeristen, heeft het nog de typisch Italiaanse sfeer weten te behouden. Neem bijvoorbeeld de stad Alghero in het noordwesten van het eiland. Een mooie boulevard met jachthaven wordt hier gecombineerd met een knusse en autovrije binnenstad met kronkelige straatjes en steegjes. De sfeervolle pleinen met gezellige terrasjes nodigen uit voor een heerlijke cappuccino of pastamaaltijd. Wilt u het nóg Italiaanser? Dan is een bezoek aan Bosa een must! Dit middeleeuwse stad ligt aan de monding van de rivier de Tirso en kreeg met haar vrolijk gekleurde huisjes in de Middeleeuwen de status van ‘Koninklijke stad’. Een ander stadje dat u zeker niet mag overslaan, is Castelsardo. Deze parel, die ook wel Una Fortezza sul Mare wordt genoemd, ligt aan de noordkust van Sardinië, bovenop een vulkanische rots. Vanaf het beroemde kasteel heb je een schitterend uitzicht over de baai en bij helder weer kunt u zelfs Corsica zien liggen.

Traditionele keuken
Op een eiland zou je verwachten dat vis het hoofdingrediënt in de lokale keuken is. Echter, niets is minder waar. Door haar herders- en boerengeschiedenis zijn de culinaire specialiteiten van Sardinië juist gebaseerd op deze tradities en wordt er veel geroosterd vlees gebruikt. Indien u aan de kust bent, kunt u uiteraard ook de vele vissoorten proeven. Daarbij mogen ook overheerlijke schapenkazen, zoals de Pecorino sardo, Pecorino romano en Fiore sardo, niet ontbreken. Verder zijn er nog vele Arabische invloeden te ‘proeven’ in de vele mierzoete gebakjes, cakes en koekjes.

En al dit moois en lekkers kunt u combineren met de beste stranden van Europa! Want wist u dat Sardinië ook wel de Caribbean van Europa wordt genoemd?

Maak kennis met Sardinië tijdens een culinaire rondreis. Wij vertellen u er graag meer over.

Annemarie van Klaveren

About the Author:

Reizen is al sinds jonge leeftijd mijn passie en heb dit kunnen omzetten in mijn werk. Voor TravelPA ga ik regelmatig op reis om u zodoende optimaal te kunnen adviseren. Van iedere trip schrijf ik één of meerdere reisverslagen die u hier kunt lezen.

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit