Veelgestelde vragen

TravelPA B.V. is specialist in het samenstellen en organiseren van luxe individuele rondreizen en vakanties op maat. TravelPA is in 2015 opgericht door Annemarie van Klaveren en Paul van Harten, twee enthousiaste travel designers. Samen met u stellen wij uw luxe reis van A tot Z samen en verzorgen deze tot in de puntjes. U bepaalt wat u wilt, wij geven u advies en tips, leggen alle onderdelen van uw reis voor u vast en bundelen deze samen tot één fantastische reiservaring. Daarvoor maken wij gebruik van een uitgebreid netwerk van professionele reisagenten, accommodatieverschaffers, vervoerders en aanbieders van excursies. TravelPA is lid van het garantiefonds GGTO en het Calamiteitenfonds opdat u zorgeloos van uw reis kunt genieten.

TravelPA heeft op verschillende bestemmingen met partners zoals reisbureaus, luchtvaartmaatschappijen, hoteliers en excursiekantoren samenwerkingsafspraken gemaakt, zodat wij uw ideale reis kunnen samenstellen. Op onze website presenteren wij u een aantal verschillende voorbeeldreizen. Bent u op zoek naar een bijzondere en unieke reis? Vraag ons gerust om advies of een reisvoorstel.

Om een passend reisvoorstel te kunnen opstellen maken wij graag een afspraak met u voor een persoonlijk adviesgesprek. Tijdens zo’n gesprek kunnen wij alvast uw wensen en de verschillende mogelijkheden met u doornemen. Het gesprek kan plaatsvinden op een voor u makkelijk te bereiken locatie of eventueel bij u thuis. Voor een afspraak op locatie binnen een straal van 50km rondom Utrecht berekenen wij geen reiskosten. Voor een afspraak daarbuiten brengen wij een vergoeding in rekening van € 0,29 per gereden kilometer. Dit bedrag zullen wij verrekenen met de totale reissom indien u de boeking bij ons onderbrengt.

De reizen die wij op onze website hebben gepubliceerd dienen ter inspiratie. U kunt deze zo bij ons boeken. Maar u kunt deze reizen ook door ons laten aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren. Wij stellen onze reizen graag volledig samen op basis van uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. U wilt bijvoorbeeld met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen, net even iets langer verblijven in dat leuke plaatsje, de route juist in omgekeerde volgorde afleggen of een heerlijk strandhotel aan het einde van uw rondreis toevoegen; wij leggen uw reis pas vast als u 100% tevreden bent met ons voorstel. Het kost soms even wat werk en tijd, maar een maatwerkreis van TravelPA is daarmee wel altijd volledig verzorgd en uniek.

Dankzij ons netwerk van samenwerkingspartners kunnen wij uw reiswensen waar maken, zolang de bestemming veilig is en bereikbaar. Op onze website vindt u uiteenlopende voorbeeldreizen die ter inspiratie kunnen dienen. Uiteraard kunt u die reizen zo bij ons boeken, maar u kunt te allen tijde zo’n voorbeeldreis aan uw wensen en mogelijkheden door ons laten aanpassen. Wij stellen graag een vrijblijvend en kosteloos reisvoorstel voor u op. Vraagt u ons om een reisvoorstel voor een bestemming die (nog) niet op onze site staat vermeld, of helemaal afwijkt van een voorbeeldreis op een bepaalde bestemming, dan brengen wij u € 95,- offertekosten in rekening. Dit in verband met de aanzienlijke tijd die het opstellen van een voorstel in beslag neemt. De kosten van het reisvoorstel ontvangt u van ons terug na definitieve boeking van uw reis. Neemt u contact met ons op om uw wensen en mogelijkheden te bespreken.

Geen reis is hetzelfde, al onze reizen zijn maatwerk. Daarom kunnen wij niet op voorhand aangeven hoeveel uw reis gaat kosten. Dat is sterk afhankelijk van de mate van comfort, het seizoen, de beschikbaarheid en of wij uw vlucht mogen verzorgen. Wij offreren u een arrangementsprijs op basis van uw wensen.

Wij brengen graag een kosteloze en vrijblijvende offerte voor u uit, nadat wij uw aanvraag met u hebben doorgenomen. Voor het uitbrengen van een reisvoorstel bij heel complexe en zeer tijdrovende aanvragen (u moet dan denken aan heel lange reizen waarin u verschillende landen combineert of een reis geheel ‘buiten de menukaart om’) rekenen wij € 95,- offertekosten.  Als u de reis daadwerkelijk bij ons boekt wordt deze vergoeding in mindering gebracht op de reissom.

Wij hanteren geen boekingskosten wanneer u bij ons boekt.

Met name vliegtarieven kunnen flink fluctueren. Dit heeft te maken met factoren als boekingsdatum, vluchtdata, boekingsklasse en beschikbaarheid. Veel airlines werken ook met tijdelijke aanbiedingen. Denk bijvoorbeeld aan de KLM Werelddealweken. En naar veel bestemmingen heeft u keuze uit verschillende luchtvaartmaatschappijen. TravelPA heeft toegang tot de tarieven van alle gangbare maatschappijen. Boekt u uw vliegreis via ons dan profiteert u altijd van de meest actuele ticketprijzen.

Om uw belangen zo optimaal mogelijk te dienen is TravelPA B.V. aangesloten bij het Garantiefonds GGTO en het Calamiteitenfonds. Daarnaast is TravelPA verbonden aan de Vereniging voor Kleinschalige Touroperators. Uiteraard beschikt TravelPA over een door de brancheorganisatie ANVR goedgekeurde aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Vanzelfsprekend kunt u eerst contact met ons opnemen als u meer informatie over ons en onze organisatie wenst. TravelPA staat ingeschreven bij de KvK onder nummer: 773511541.

TravelPA is aangesloten bij het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO) onder nummer 1361. Net als het SGR dekt het GGTO uw financiële schade mocht TravelPA haar verplichtingen jegens u in geval van financieel onvermogen niet kunnen nakomen. De kosten voor deze zekerheid bedragen €15,- per boeking met een reissom tot € 12.500 (of € 30,- voor boekingen met een reissom tot € 25.000,- of € 45,- voor boekingen met een reissom tot € 37.500,-). Deze kosten vermelden wij separaat op de factuur. Voor meer informatie over GGTO verwijzen wij u naar www.stichting-ggto.nl

Ja, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u er van verzekerd dat, indien uw reis moet worden aangepast in geval van een calamiteit op uw reisbestemming, de eventuele extra kosten (voor bijvoorbeeld verblijf) worden vergoed. Indien uw reis door een calamiteit noodgedwongen moet worden afgebroken, dan zorgt het Calamiteitenfonds voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Per boeking (van maximaal 9 personen) wordt hiervoor een bedrag van € 2,50 in rekening gebracht. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.calamiteitenfonds.nl

TravelPA behandelt alle verstrekte persoonsgegevens van deelnemers aan de reis met uiterste zorgvuldigheid. TravelPA geeft persoonsgegevens niet door aan derden. Uitzondering hierop is de uitwisseling van persoonsgegevens met onze partners ten behoeve van de boeking van vervoer, accommodatie, activiteiten en dergelijke. Na afloop van de reis zal TravelPA op geen enkele wijze gebruik maken van de verstrekte persoonsgegevens van de deelnemers, tenzij u hier ons nadrukkelijk toestemming voor heeft gegeven.

TravelPA heeft als missie om u zo optimaal mogelijk van uw reis te laten genieten door u alle besognes uit handen te nemen, en u zoveel mogelijk zekerheid en garanties te bieden, zowel voor als tijdens de reis. Met TravelPA reist u dus zonder zorgen. Naast een gedegen advies, verzorgen wij voor u uw complete reis van A tot Z. Als u dat wenst, behoort daartoe ook het vervoer van en naar de luchthaven, een VIP-service op de luchthaven en uw check-in/stoelreservering. Ter plaatse verzorgen wij graag uw bijzondere excursies, rondreizen met privéchauffeur en -gids, plaatsbewijzen voor voorstellingen en reserveringen voor de beste restaurants.

Uiteraard kunt u zelf uw reis samenstellen en alle losse onderdelen via het internet zelf boeken. Realiseert u zich wel dat dit u niet alleen heel veel tijd, maar vaak ook nog eens extra geld kost. Wij maken afspraken met betrouwbare en professionele leveranciers en kunnen vaak profiteren van gunstigere tarieven. Bovendien kunt u, als u uw reis geheel zelf samenstelt, geen aanspraak maken op de garantieregeling van het Calamiteitenfonds in geval van een calamiteit op uw reisbestemming. Daarnaast is uw reissom niet gedekt indien u via een organisatie boekt die geen lid is van een garantiefonds. TravelPA is lid van het GGTO en het Calamiteitenfonds, waardoor dit risico voor u is afgedekt. Een wel heel plezierige gedachte. Gun uzelf daarom het gemak en de zekerheid van uw eigen TravelPA.

Omdat geen reis hetzelfde is, en wij geen reizen op voorhand inkopen kunt u niet via onze website een reis reserveren. Wij geven u op onze website wel inspiratie en ideeën. De op de site vermelde voorbeeldreizen zijn door ons te boeken maar u kunt ook uw reiswensen via de website aan ons doorgeven waarna wij met u contact opnemen. Samen met u bespreken wij uw wensen en mogelijkheden, waarna u van ons een kosteloze en vrijblijvende offerte ontvangt. Indien u de offerte wilt omzetten in een boeking, geeft u dit per mail aan ons door. Wij leggen vervolgens alle reisonderdelen voor u vast en bundelen het geheel tot één overzichtelijk reisarrangement. Het kost soms even wat werk en tijd, maar een reis van TravelPA is daarmee wel altijd volledig verzorgd en 100% uniek.

U kunt bij TravelPA geen losse vliegtickets boeken. Wij verkopen alleen reizen pakketreizen (dat zijn reizen die bestaan uit vervoer, verblijf en aanvullende diensten). Wel is het mogelijk dat u bij ons het landarrangement boekt en dat u zelf uw vliegreis boekt.

Wij werken alleen met gerenommeerde en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen en hebben toegang tot concurrerende vliegtarieven. Uiteraard kunt u bij ons natuurlijk ook terecht voor Premium Economy of Business Class tickets.
In sommige gevallen kunt u (alleen) met zgn. low cost carriers naar uw bestemming vliegen. Het gaat dan onder andere om de volgende luchtvaartmaatschappijen: Vueling, Transavia, Ryanair, EasyJet en TUI. Wij adviseren u om deze tickets zelf te boeken via de internetsite van de betreffende maatschappij. Desgewenst kunnen wij uw tickets voor Transavia en Tui voor u reserveren, maar uitsluitend tegen een additioneel tarief van € 50,- per ticket plus de eventuele toeslag die deze maatschappijen rekenen voor betalingen met creditcards. Houdt u er rekening mee dat in de regel deze tickets direct dienen te worden betaald en dat opties niet of in beperkte mate mogelijk zijn. Definitieve ticketprijzen zijn pas bekend op het moment van boeking. Eventuele meerkosten van de tickets worden aan u doorbelast.

U kunt bij TravelPA altijd kiezen uit verschillende vluchtklassen, zoals Economy, Economy Plus, Business of First Class. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Op alle vliegtickets die u via ons reserveert, is de vliegticketverzekering van toepassing. Deze verzekering beschermt u tegen de kosten van een faillissement van een luchtvaartmaatschappij. Wordt de gehele reis geannuleerd of bent u al op de plaats van bestemming en wordt de terugreis geannuleerd? In beide gevallen dekt de vliegticketverzekering deze kosten tot € 1.500,- per persoon per ticket.

De hoeveelheid baggage die u mag meenemen aan boord verschilt per bestemming en per luchtvaartmaatschappij. Indien wij u vliegreis verzorgen zullen wij u hierover gedetailleerd informeren. Steeds meer luchtvaartmaatschappijen vragen een vergoeding voor ruimbagage. Kijk hier voor actuele informatie rondom (hand)bagage.

Uiteraard kunt u ook voor een andere luchthaven van vertrek kiezen, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Indien u geen pakketreis maar slechts losse hotelovernachtingen wilt boeken via ons dan hanteren wij een minimum van 7 nachten. Het minimum aantal nachten van 7 geldt niet als u naast de hotelovernachtingen aanvullende diensten zoals vluchten, autohuur, excursies en/of transfers bij ons boekt.

TravelPA werkt samen met lokale vertegenwoordiging. In de regel wordt u door een medewerker daarvan na aankomst op de luchthaven opgewacht en naar uw accommodatie gebracht. U ontvangt van ons altijd de contactgegevens van onze lokale vertegenwoordiging, zodat u bij vragen/onduidelijkheden of in geval van nood, direct contact met hen kunt opnemen. Zij kunnen u ter plaatse ook adviseren en assisteren bij het boeken van excursies, het reserveren van plaatsbewijzen, etc. In noodsituaties kunt u te allen tijde ook contact met ons opnemen.

Sommige bestemmingen zijn ideaal, andere zijn minder geschikt. Graag adviseren wij u hier persoonlijk over.

Sommige bestemmingen en accommodaties zijn beter uitgerust voor mindervaliden dan andere. Graag adviseren wij u persoonlijk.

Wij raden u aan om zelf zorg te dragen voor een (doorlopende) reis- en annuleringsverzekering. Het aanbod van verzekeraars online is groot en u kunt dan zelf de voor u meest geschikte polis kiezen en afsluiten.
Gaat u vaker op reis dan is een doorlopende verzekering al snel voordeliger dan kortlopende overeenkomsten.

Indien u dat wenst, kunnen wij voor u een verblijf in de lounge van de luchthaven van vertrek of tijdens een overstap verzorgen. U kunt dan heerlijk ontspannen en onder het genot van een hapje en een drankje aan uw vliegreis beginnen.

Ja, op verschillende bestemmingen kunnen wij voor u een huurauto reserveren. U heeft altijd ruime keuze uit types en categorieën. Wij werken samen met SunnyCars. Groot voordeel is dat wanneer u uw auto voorafgaand aan uw reis via ons boekt, u in de regel minder betaalt dan wanneer u de auto ter plaatse huurt én dat alle noodzakelijke verzekeringen inclusief zijn. Ter plaatse hoeft u dus geen extra verzekeringen of dekkingen af te sluiten. Een geruststellende gedachte. Let er wel op dat u over een geldige creditcard dient te beschikken die op naam staat van de (eerste) bestuurder. Ook kan het zijn dat u een internationaal rijbewijs dient te kunnen overleggen. Graag adviseren wij u over alle mogelijkheden.

Ja, op verschillende bestemmingen kunnen wij voor u (optionele) activiteiten en excursies reserveren. Ook boeken wij graag uw spabehandeling of massage. Tevens kunnen wij uw tafel in uw favoriete restaurant op voorhand vastleggen.

Wij verzorgen uw privé-transfer van en naar de luchthaven ter plaatse, tenzij anders overeengekomen. Transfers worden in de regel uitgevoerd door onze lokale vertegenwoordiging of door de geboekte accommodatie. Op uw verzoek kunnen wij ook uw transfer van en naar de luchthaven van vertrek (bijvoorbeeld Schiphol) verzorgen.

Afhankelijk van de reisbestemming dient u in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart, paspoort of paspoort met een geldig visum. Het kan ook zijn dat aanvullende eisen worden gesteld ten aanzien van de geldigheidsduur van uw reisdocumenten. Wij informeren u hierover gedetailleerd en tijdig. Indien van toepassing kunnen wij uw visa snel en gemakkelijk verzorgen. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf er voor zorg te dragen dat hij/zij over de juiste en geldige reisdocumenten beschikt.

Indien u een verre reis maakt, kan het zijn dat vaccinaties verplicht of aangeraden worden. Hierover zullen wij u tijdig en gedetailleerd informeren. Voor meer informatie en adviezen ten aanzien van uw gezondheid op reis verwijzen wij u graag naar de website van LCR of naar Reisprik.

Uiterlijk 10 dagen voor vertrek ontvangt u van ons alle noodzakelijke reisbescheiden per e-mail zoals vliegtickets, eventuele accommodatie- en transfervouchers en reserveringsbewijzen voor overige diensten. U krijgt van ons een reisgids per post toegestuurd. Indien u een rondreis per huurauto door Amerika heeft geboekt, sturen wij u een persoonlijk routeboekje in het Nederlands per post toe.

Indien u uw reis moet annuleren, bent u in de meeste gevallen annuleringskosten verschuldigd. In onze algemene voorwaarden leest u daar meer over. In sommige situaties gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Wij raden u te allen tijde aan een goede annuleringsverzekering af te sluiten die de annuleringskosten voor u vergoedt, maar ook de kosten die u maakt indien u uw reis vroegtijdig moet afbreken.

Wijzigingen in uw boeking worden individueel behandeld. TravelPA berekent geen kosten voor wijzigingen. Echter, kosten die ons door derden worden berekend, zullen worden doorbelast. Het kan zijn dat een wijziging leidt tot (deel)annulering en dat u annuleringskosten verschuldigd bent. Leest u goed onze algemene voorwaarden.

TravelPA vraagt direct na boeking om een aanbetaling van minimaal 20% van de totale reissom. De bijdrage aan het Calamiteitenfonds, de vliegtickets, vliegtaxen en eventuele kosten voor niet te annuleren accommodaties of diensten worden altijd in de aanbetaling opgenomen, vandaar dat de aanbetaling in de regel meer bedraagt dan 20% van de totale reissom. Reden dat wij een aanbetaling vragen is omdat wij onze leveranciers, zoals luchtvaartmaatschappijen, direct moeten betalen voor de te leveren diensten. Het restant van de betaling dient uiterlijk zes weken voor vertrekdatum aan ons te zijn overgemaakt. Voor meer informatie over (aan)betalingen verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden.

Tijdens uw reis kunt u ons mailen, appen of bellen (09:00-19:00 uur Nederlandse tijd) met vragen of verzoeken. U ontvangt van ons in uw reisbescheiden ons directe telefoonnummer. U ontvangt van ons ook de contactgegevens van onze plaatselijke vertegenwoordiging. Bij problemen ter plaatse verzoeken wij u eerst onze plaatselijke vertegenwoordiger te raadplegen, aangezien zij de situatie ter plaatse sneller kunnen handelen. In noodsituaties zijn wij natuurlijk voor u te allen tijde (24/7) bereikbaar.

reisvoorstel

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit