Veelgestelde vragen

TravelPA is een jonge maatwerkspecialist, opgericht in 2015 door Annemarie van Klaveren en Paul van Harten, twee enthousiaste reisprofessionals. Samen met u stellen wij uw reis van A tot Z samen en verzorgen deze tot in de puntjes. Opdat u daar geen omkijken naar heeft. U bepaalt wat u wilt, wij geven u advies en tips, leggen alle onderdelen van uw reis voor u vast en bundelen deze samen tot één fantastische reiservaring. Daarvoor maken wij gebruik van een uitgebreid netwerk van professionele reisagenten, accommodatieverschaffers, vervoerders en aanbieders van excursies.

Die keuze is aan u. TravelPA heeft op heel veel verschillende bestemmingen met partners zoals reisbureaus, luchtvaartmaatschappijen, hoteliers en excursiekantoren samenwerkingsafspraken gemaakt, zodat wij uw ideale reis kunnen samenstellen. Mocht u op zoek zijn naar een bijzondere, niet alledaagse en een unieke, persoonlijke reiservaring? Vraag ons gerust om advies of een reisvoorstel.

Al onze reizen worden op maat, speciaal voor u ontworpen. Op onze website plaatsen wij een select aantal voorbeeldreizen die ter inspiratie dienen. Uiteraard kunt u die reizen boeken, maar u kunt te allen tijde de reis aan uw wensen en mogelijkheden laten aanpassen. Dankzij ons netwerk van samenwerkingspartners kunnen wij uw reiswensen waar maken, zolang de bestemming veilig is en bereikbaar. Dat geldt ook voor bestemmingen die (nog) niet op onze site staan vermeld. Neemt u contact met ons op om uw wensen en mogelijkheden te bespreken.

TravelPA is een betrouwbare en vakkundige reisorganisatie die gerund wordt door twee enthousiaste professionals die jarenlange ervaring hebben in het toerisme en de reiswereld. Om uw belangen zo optimaal mogelijk te dienen is TravelPA aangesloten bij het Garantiefonds GGTO en het Calamiteitenfonds. Daarnaast is TravelPA verbonden aan de Vereniging voor Kleinschalige Touroperators. Uiteraard beschikt TravelPA over een door de brancheorganisatie ANVR goedgekeurde aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Vanzelfsprekend kunt u eerst contact met ons opnemen als u meer informatie over ons en onze organisatie wenst. TravelPA staat ingeschreven bij de KvK onder nummer: 63460904.

TravelPA is aangesloten bij het Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO) onder nummer 1361. Net als het SGR dekt het GGTO uw schade indien TravelPA haar verplichtingen jegens u in geval van financieel onvermogen niet kan nakomen. De kosten voor deze zekerheid bedragen €15,- per boeking. Deze kosten hebben wij reeds verwerkt in de advieskosten. U betaalt hiervoor dus niet extra. Voor meer informatie over GGTO verwijzen wij u naar www.stichting-ggto.nl

Ja, TravelPA is aangesloten bij he
t Calamiteitenfonds. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat, als uw reis moet worden aangepast in geval van een calamiteit, de extra kosten worden vergoed. Indien uw reis noodgedwongen moet worden afgebroken, dan zorgt het Calamiteitenfonds
voor een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. Per boeking (van maximaal 9 personen) wordt hiervoor een bedrag van € 2,50 in rekening gebracht. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.calamiteitenfonds.nl

Kijk voor al onze actuele aanbiedingen op onze aanbiedingenpagina.

Uiteraard kunt u zelf uw reis samenstellen en alle losse onderdelen via het internet zelf boeken. Realiseert u zich wel dat dit u niet alleen heel veel tijd, maar vaak ook nog eens extra geld kost. Wij maken afspraken met betrouwbare en professionele leveranciers en kunnen vaak profiteren van gunstigere tarieven. Bovendien kunt u, als u uw reis geheel zelf samenstelt, geen aanspraak maken op de garantieregeling van het Calamiteitenfonds in geval van een calamiteit op uw reisbestemming. Daarnaast is uw reissom niet gedekt indien u via een organisatie boekt die geen lid is van een garantiefonds. TravelPA is lid van het GGTO en het Calamiteitenfonds, waardoor dit risico voor u is afgedekt. Een wel heel plezierige gedachte. Gun uzelf daarom het gemak en de luxe van uw eigen TravelPA.

TravelPA heeft als missie om u zo optimaal mogelijk van uw reis te laten genieten door u alle besognes uit handen te nemen, en u zoveel mogelijk zekerheid en garanties te bieden, zowel voor als tijdens de reis. Met TravelPA reist u dus zonder zorgen. Naast een gedegen advies, verzorgen wij voor u uw complete reis van A tot Z. Als u dat wenst, behoort daartoe ook het vervoer van en naar de luchthaven, een VIP-service op de luchthaven en uw check-in/stoelreservering. Ter plaatse verzorgen wij graag uw bijzondere excursies, rondreizen met privéchauffeur en -gids, plaatsbewijzen voor voorstellingen en reserveringen voor de beste restaurants. Let wel: dit is slechts een greep uit alle mogelijkheden.

TravelPA werkt samen met lokale vertegenwoordiging. In de regel wordt u door een medewerker daarvan na aankomst op de luchthaven opgewacht en naar uw accommodatie gebracht. U ontvangt van ons altijd de contactgegevens van onze lokale vertegenwoordiging, zodat u bij vragen/onduidelijkheden of in geval van nood, direct contact met hen kunt opnemen. Zij kunnen u ter plaatse ook adviseren en assisteren bij het boeken van excursies, het reserveren van plaatsbewijzen, etc. In noodsituaties kunt u te allen tijde ook contact met ons opnemen.

Wij hanteren € 40,- advieskosten per boeking, ongeacht het aantal personen en de duur van de reis.

Omdat geen reis hetzelfde is, en wij geen reizen op voorhand inkopen kunt u niet via onze website een reis reserveren. Wij geven u op onze website wel inspiratie en ideeën. De op de site vermelde voorbeeldreizen zijn door ons te boeken maar u kunt ook uw reiswensen via de website aan ons doorgeven waarna wij met u contact opnemen. Samen met u bespreken wij uw wensen en mogelijkheden, waarna u van ons een kosteloze en vrijblijvende offerte ontvangt. Indien u de offerte wilt omzetten in een boeking, geeft u dit schriftelijk aan ons door. Wij leggen vervolgens alle reisonderdelen voor u vast en bundelen het geheel tot één overzichtelijk reisarrangement. Het kost soms even wat werk en tijd, maar een reis van TravelPA is daarmee wel altijd volledig verzorgd en 100% uniek.

De reizen die wij op onze website hebben gepubliceerd dienen ter inspiratie. U kunt deze zo bij ons boeken. Maar schroom niet contact met ons op te nemen als u de reis wilt laten aanpassen aan uw persoonlijke voorkeuren. Wij stellen onze reizen graag volledig samen op basis van uw persoonlijke wensen en mogelijkheden. U wilt bijvoorbeeld met een andere luchtvaartmaatschappij vliegen, net even iets langer verblijven in dat leuke plaatsje, de route juist in omgekeerde volgorde afleggen of een heerlijk strandhotel aan het einde van uw rondreis toevoegen; wij leggen uw reis pas vast als u 100% tevreden bent met ons voorstel. Het kost soms even wat werk en tijd, maar een maatwerkreis van TravelPA is daarmee wel altijd volledig verzorgd en 100% uniek.

Wij brengen graag een kosteloze en vrijblijvende offerte voor u uit, nadat wij uw aanvraag met u hebben doorgenomen.

U kunt bij TravelPA geen losse vliegtickets boeken. Wij verkopen alleen reizen die bestaan uit verblijf en aanvullende diensten. Wel is het mogelijk dat u zelf uw vliegreis boekt.

Wij stellen graag een reis voor u samen die bestaat uit vervoer, verblijf en/of aanvullende diensten. Zo weet u zeker dat als u bij ons een reis boekt, deze valt onder de garantie van het GGTO, het Calamiteitenfonds en dat u als consument dus goed beschermd bent. Als u alleen een losse hotelovernachting boekt geniet u niet van deze zekerheden. Zelf uw vlucht boeken en via ons uw (strand)vakantie of rondreis inclusief aanvullende diensten als transfers of excursies boeken kan natuurlijk wel.

Wij werken alleen met gerenommeerde en betrouwbare luchtvaartmaatschappijen en hebben toegang tot concurrerende vliegtarieven. Uiteraard kunt u bij ons ook terecht voor Premium Economy of Business Class tickets.

TravelPA behandelt alle verstrekte persoonsgegevens van deelnemers aan de reis met uiterste zorgvuldigheid en privacy. TravelPA geeft persoonsgegevens niet door aan derden. Uitzondering hierop is de uitwisseling van persoonsgegevens ten behoeve van de boeking van vervoer, accommodatie, activiteiten, verzekeringen en dergelijke. Na afloop van de reis zal TravelPA op geen enkele wijze gebruik maken van de verstrekte persoonsgegevens van de deelnemers.
Sommige bestemmingen zijn ideaal, andere zijn minder geschikt. Graag adviseren wij u hier persoonlijk over.
Sommige bestemmingen en accommodaties zijn beter uitgerust voor mindervaliden dan andere. Graag adviseren wij u persoonlijk.

Ja, dat kan. Wij werken samen met Allianz Global Assistance in Amsterdam. Wij stellen het hebben van een reisverzekering als voorwaarde als u een reis boekt bij TravelPA. Indien u deze nog niet heeft afgesloten, verzorgen wij graag uw (doorlopende) reis- en/of annuleringsverzekering.

Indien u dat wenst, kunnen wij voor u een verblijf in de lounge van de luchthaven van vertrek of tijdens een overstap verzorgen. U kunt dan heerlijk ontspannen en onder het genot van een hapje en een drankje aan uw vliegreis beginnen.

Ja, op verschillende bestemmingen kunnen wij voor u een huurauto reserveren. U heeft altijd ruime keuze uit types en categorieën. Wij werken samen met SunnyCars. Groot voordeel is dat wanneer u uw auto voorafgaand aan uw reis via ons boekt, u in de regel minder betaalt dan wanneer u de auto ter plaatse huurt én dat alle noodzakelijke verzekeringen inclusief zijn. Ter plaatse hoeft u dus geen extra verzekeringen of dekkingen af te sluiten. Een geruststellende gedachte. Let er wel op dat u over een geldige creditcard dient te beschikken die op naam staat van de (eerste) bestuurder. Ook kan het zijn dat u een internationaal rijbewijs dient te kunnen overleggen. Graag adviseren wij u over alle mogelijkheden.

Afhankelijk van de reisbestemming dient u in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart, paspoort of paspoort met een geldig visum. Het kan ook zijn dat aanvullende eisen worden gesteld ten aanzien van de geldigheidsduur van uw reisdocumenten. Wij informeren u hierover gedetailleerd en tijdig. Indien van toepassing kunnen wij uw visa snel en gemakkelijk verzorgen. Het is de verantwoordelijkheid van de reiziger zelf er voor zorg te dragen dat hij/zij over de juiste en geldige reisdocumenten beschikt.

Indien u een verre reis maakt, kan het zijn dat vaccinaties verplicht of aangeraden worden. Hierover zullen wij u tijdig en gedetailleerd informeren. Voor meer informatie en adviezen ten aanzien van uw gezondheid op reis verwijzen wij u graag naar de website van LCR of naar Reisprik.

De hoeveelheid baggage die u mag meenemen aan boord verschilt per bestemming en per luchtvaartmaatschappij. Indien wij u vliegreis mogen verzorgen zullen wij u hierover gedetailleerd informeren. Kijk hier voor actuele informatie rondom (hand)bagage.

Uiterlijk 10 dagen voor vertrek ontvangt u van ons alle noodzakelijke reisbescheiden per e-mail zoals vliegtickets, eventuele accommodatie- en transfersvouchers en reserveringsbewijzen voor overige diensten. U ontvangt van ons ook een informatiepakket over uw reisbestemming met tips en suggesties uit de eerste hand. Indien u een fly & drive heeft geboekt, ontvangt u van ons een informatieve routebeschrijving per post.

Indien u uw reis moet annuleren, bent u in de meeste gevallen annuleringskosten verschuldigd. In onze algemene voorwaarden lees u daar meer over. In sommige situaties gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden. Wij raden u te allen tijde aan een goede annuleringsverzekering af te sluiten die de annuleringskosten voor u vergoedt, maar ook de kosten die u maakt indien u uw reis vroegtijdig moet afbreken. Desgewenst kunnen wij deze verzekering voor u afsluiten bij Allianz Global Assistance.

TravelPA vraagt direct na boeking om een aanbetaling van minimaal 20% van de totale reissom. De advieskosten, de bijdrage aan het Calamiteitenfonds, de vliegtickets, vliegtaxen, eventuele premies van reis- en annuleringsverzekeringen en eventuele kosten voor niet te annuleren accommodaties of diensten worden altijd in de aanbetaling opgenomen, vandaar dat de aanbetaling in de regel meer bedraagt dan 20% van de totale reissom. Reden dat wij een aanbetaling vragen is omdat wij onze leveranciers, zoals luchtvaartmaatschappijen en verzekeringsmaatschappijen, direct moeten betalen voor de te leveren diensten. Het restant van de betaling dient uiterlijk zes weken voor vertrekdatum aan ons te zijn overgemaakt.Voor meer informatie over (aan)betalingen verwijzen wij u naar onze algemene voorwaarden.

Wij verzorgen uw privé-transfer van en naar de luchthaven ter plaatse, tenzij anders overeengekomen. Transfers worden in de regel uitgevoerd door onze lokale vertegenwoordiging of door de geboekte accommodatie. Op uw verzoek kunnen wij ook uw transfer van en naar de luchthaven van vertrek (bijvoorbeeld Schiphol) verzorgen.

Tijdens uw reis kunt u ons mailen, appen of bellen (09:00-19:00 uur Nederlandse tijd) met vragen of verzoeken. U ontvangt van ons in uw reisbescheiden ons directe telefoonnummer. U ontvangt van ons ook de contactgegevens van onze plaatselijke vertegenwoordiging. Bij problemen ter plaatse verzoeken wij u eerst onze plaatselijke vertegenwoordiger te raadplegen, aangezien zij de situatie ter plaatse sneller kunnen handelen. In noodsituaties zijn wij natuurlijk voor u te allen tijde (24/7) bereikbaar.

Wijzigingen in uw boeking worden individueel behandeld. TravelPA berekent geen kosten voor wijzigingen. Echter, kosten die ons door derden worden berekend, zullen worden doorbelast. Het kan zijn dat een wijziging leidt tot (deel)annulering en dat u annuleringskosten verschuldigd bent. Leest u goed onze algemene voorwaarden.

Uiteraard kunt u ook voor een andere luchthaven van vertrek kiezen, bijvoorbeeld Düsseldorf of Brussel.

Geen reis is hetzelfde, al onze reizen zijn maatwerk. Daarom kunnen wij niet op voorhand aangeven hoeveel uw reis gaat kosten. Dat is sterk afhankelijk van de mate van comfort, het seizoen, de beschikbaarheid en of wij uw vlucht mogen verzorgen. Wij offreren u een arrangementsprijs op basis van uw wensen.

U kunt bij TravelPA altijd kiezen uit verschillende vluchtklassen, zoals Economy, Economy Plus, Business of First Class. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit