Loading...

WAAROM OP REIS NAAR

Myanmar

  • Een reis door mystieke Myanmar is alsof je een enorme stap terug in de tijd doet
  • Genieten van het uitzicht over de stad Mandalay vanaf de Mandalayheuvel
  • Een echte ‘once in your lifetime-ervaring: een ballonvaart maken over de duizenden tempels bij het magische Bagan
  • Een luxe en ontspannen cruise maken over de Irrawaddy-rivier; er zijn vele opties mogelijk
  • Maak een boottocht over het meer van Inle en ontmoet de zogenaamde beenroeiers
  • Bezoek de Schwedagon pagode nabij Yangon, zonder twijfel één van de mooiste boeddhistische tempels in Azië
REISVOORSTEL MYANMAR AANVRAGEN

Waarom op reis naar Myanmar?

U bent op zoek naar een unieke reiservaring. U wilt een land bezoeken dat anders is dan elk ander land. U wilt naar een puur en authentiek land met prachtige landschappen, traag stromende rivieren, jungle, een vriendelijke bevolking, eeuwenoude, mysterieuze tradities, witte zandstranden en blinkende tempel. Bezoek dan Myanmar, het vroegere Birma. Myanmar is beslist één van de meest unieke en mystieke bestemmingen op aarde. Tijdens een individuele rondreis op maat door Myanmar gaat u terug in de tijd. Een fietstocht door traditionele dorpjes, een ballonvaart over de honderden met goud beklede tempels en pagodes bij Bagan, een wandeling langs de tempels van Mandalay en een boottocht over de Irrawady-rivier of het Inle meer zijn ervaringen die u de rest van uw leven zullen bijblijven. Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden voor een rondreis op maat door het mooie Myanmar.

REISVOORSTEL MYANMAR AANVRAGEN

Voorbeeldreizen in Myanmar

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Myanmar_Mandalay_Bagan

Hoogtepunten van Myanmar

Yangon - Mandalay - cruise - Bagan - Inle - Heho - Yangon

Reisduur10 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdokt - mei
Prijsindicatievanaf € 2.500,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★
Myanmar_Bagan_tempels_fotograferen

Privé-fotoreis Myanmar

Yangon - Bagan - Kyaingtong - Heho - Inle - Yangon

Reisduur10 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdnov - mrt
Prijsindicatievanaf € 2.750,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★
REISVOORSTEL MYANMAR AANVRAGEN

Geografie Myanmar

Myanmar, het vroegere Birma, ligt in Zuidoost-Azië en grenst in het noordoosten aan China, in het oosten aan Laos en Thailand en in het westen aan India en Bangladesh. Ten zuiden van Myanmar liggen de Andaman Zee en de Bengaalse Golf. De oppervlakte bedraagt ruim 676.000km2 en het land telt zo’n 55 miljoen inwoners. Myanmar heeft een gevarieerd landschap met bergen, kustvlakten, koraaleilanden en veel rivieren. De hoogste berg, de Hkakabo Razi, is bijna 6.000m hoog en ligt in het uiterste noorden van het land. De belangrijkste rivier is de ruim 2000km lange Ayeyarwady of Irrawaddy. De Mergui- of Myeik Archipel bestaat uit meer dan 800 kleine en grote eilanden en ligt voor de uiterste zuidkust in de Zee van Andaman. De hoofdstad van Myanmar is Naypyidaw, centraal in het land gelegen. Deze nieuw ontworpen stad is officieel sinds 2005 de hoofdstad van het land. De belangrijkste en grootste steden zijn Yangon en Mandalay.

Belangrijkste bezienswaardigheden
Myanmar

Gouden pagode’s, traag stromende rivieren …

Bezoek je Myanmar, dan doe je absoluut en stap terug in de tijd. Het land is lange tijd gesloten geweest voor toeristen en dat maakt dat het nog goeddeels authentiek en puur is. De grenzen zijn nu open maar het aantal bezoekers is nog relatief laag, als je het vergelijkt met andere landen in de regio zoals Thailand. Veel mensen beginnen hun reis in Yangon of Mandalay. Yangon (ook wel Rangoon genoemd) was tot 2005 de hoofdstad. Heel bijzonder in Yangon is de Shwedagon Paya. Dit is de grootste en belangrijkste boeddhistische tempel van het land. De pagode is bekleed met maar liefst 50.000kg bladgoud. Mandalay, gelegen in het midden van het land aan de oevers van de Irrawaddy-rivier, is het religieuze centrum van het land met vele religieuze bouwwerken. Op de in de stad gelegen Mandalay-heuvel staat een prachtige pagode en aan de voet van de heuvel ligt het fort van Mandalay met het paleis. Vanuit Mandalay kun je prachtige één- of meerdaagse cruises maken over de Irrawaddy-rivier naar o.a. Bagan.

…beenroeiers en een ballonvaart over Bagan

Heel bijzonder is het Inlemeer met zijn dorpen op palen, drijvende tuinen en beenroeiers. De vissers roeien met één been zodat zijn de armen vrij hebben om de visnetten uit te kunnen gooien. In de omgeving van het Inlemeer wonen veel bergstammen. Hét absolute hoogtepunt van Myanmar is Bagan, de vroegere hoofdstad van Myanmar. Hier vind je op een gering oppervlakte zo’n 1.400 boeddhistische tempels en pagode’s in een adembenemend mooie omgeving. Het vormt de grootste verzameling tempels, pagode’s, ruïnes en stoepa’s ter wereld. Je kunt langs de vele monumenten fijne fietstochten maken maar de mooiste en meest bijzondere manier om te genieten van deze bijzondere plek is vanuit een luchtballon.

REISVOORSTEL MYANMAR AANVRAGEN

Uw rondreis door Myanmar

Myanmar, een stap terug in de tijd

Tot een aantal jaar geleden was reizen naar Myanmar, het vroegere Birma, vrijwel onmogelijk. Nu zijn de grenzen van het land voor bezoekers geopend en kunt u kennis maken met de prachtige rijkdommen van dit bijzondere land waar het soms lijkt alsof de tijd tientallen jaren heeft stilgestaan. Een reis naar Myanmar betekent een stap terug in de tijd, ver weg van alle gemakken van ons dagelijks leven. De plaatsen die in elk geval onderdeel uitmaken van een individuele rondreis door Myanmar zijn Yangon met de Shwedagon pagode, het Inlemeer met de beenroeiers, Mandalay aan de Irrawaddy-rivier en natuurlijk Bagan met zijn vele honderden tempels, pagode’s en stoepa’s. Uw rondreis kunt u desgewenst in stijl afsluiten aan het strand van Ngapali.

Cruisen over de Irrawaddy-rivier

Al eeuwenlang vormt de Irrawaddy of de Ayeyarwady-rivier de belangrijkste levensader van Myanmar, de ‘Road to Mandalay’. Een onvergetelijk onderdeel van een rondreis door Myanmar is en cruise over deze bijzondere rivier. U start uw cruise bijvoorbeeld in Mandaly en vaart in een paar dagen naar Bagan. Onderweg passeert u schitterende tempels en prachtige natuur. U kunt bij TravelPA kiezen voor verschillende routes een voor diverse cruiseschepen die van alle gemakken zijn voorzien. Graag vertellen wij u alles over de mogelijkheden.

Uw rondreis op maat door Myanmar volledig verzorgd

Myanmar is een land dat jarenlang ontoegankelijk is geweest. De ontwikkelingen gaan inmiddels hard, maar reizen in Myanmar betekent soms ook dat je je moet aanpassen aan de plaatselijke omstandigheden. Reist u met TravelPA naar Myanmar dan weet u zeker dat u in goede en betrouwbare handen bent. U reist individueel rond samen met een gids die het land en en plaatselijke situatie uitstekend kent. De accommodaties die wij u tijdens uw rondreis kunnen aanbieden worden zorgvuldig door ons en onze partners ter plaatse geselecteerd en kenmerken zich door unieke eigenschappen, een bijzonder prettige sfeer en een uitstekende gastvrijheid. Onze specialiteit is het vinden van unieke, kleinschalige en auhentieke accommodaties waar u als gast absoluut centraal staat. Veelal prachtig gelegen, voorzien van een heerlijk zwembad, een uitstekend restaurant en sfeervol ingerichte kamers. Hier geniet u van het land, de mystieke sfeer, het licht van de zon en natuurlijk van de natuur om u heen. Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden en stellen uw ideale rondreis naar Myanmar op geheel op maat samen.

Myanmar_Inle_beenroeiers
REISVOORSTEL MYANMAR AANVRAGEN

Bestemmingsinformatie Myanmar

Klimaat en beste reistijd

Myanmar heeft een tropisch klimaat en kent grofweg drie seizoenen; het droge seizoen, het regenseizoen en het koelere seizoen. Het droge, hete seizoen duurt van maart tot mei, het regenseizoen begint mei en duurt tot oktober en het koelere seizoen loopt van november tot februari. De minste regent val van november tot maart. In de hete maanden – met in Bagan temperaturen die kunnen oplopen tot zo’n 40 graden – is de natuur minder mooi en kan het best benauwd zijn. De allerbeste reistijd Myanmar is eigenlijk net na het regenseizoen (rond oktober, november) of juist aan het begin van het regenseizoen (rond april, mei). De temperatuur is dan heel aangenaam en de natuur op z’n mooist!

Eten en drinken

In Myanmar wordt net als in veel andere landen in de regio veel rijst en noedels gegeten, hoewel de keuken veel minder verfijnd is dan die van bijvoorbeeld Thailand. U proeft in de Birmese gerechten invloeden van onder andere de Chinese en Indiase keuken.

Grensdocumenten

Voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is voor Myanmar een paspoort vereist dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig moet zijn. Daarnaast is een visum verplicht. U kunt dit toeristenvisum online aanvragen en de kosten hiervoor bedragen USD 50 per persoon. Bepalingen rondom grensdocumenten kunnen aan verandering onderhevig zijn. Wij adviseren u graag over de actuele situatie en kunnen desgewenst de visumaanvraag voor u verzorgen. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u zelf ook de actuele stand van zaken op Visumcentrale.

Gezondheid

Voor reizen naar Myanmar wordt een aantal vaccinaties aangeraden, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus. Het is tevens raadzaam om maatregelen te treffen tegen malaria. Wij zullen u uitvoerig hierover inlichten, maar informeer zelf  ook ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van ThuisvaccinatieLCRReisprik of bij KLM Health Services (tel.: 0900-1091096). Kraanwater is ongeschikt voor consumptie, flessen mineraalwater zijn overal verkrijgbaar. Realiseert u zich dat de medische voorzieningen in Myanmar beperkt zijn. Indien er zich tijdens de reis ernstige problemen voordoen, is het raadzaam naar Bangkok te gaan. Hier zijn de medische faciliteiten beter ontwikkeld. Het is dan ook raadzaam om dit bij uw reisverzekering op te nemen.

Geldzaken

In winkeltjes en restaurantjes betaalt u met de lokale munteenheid, de Kyat. Grotere uitgaven zoals eventuele hotelovernachtingen of in de duurdere winkels op het vliegveld kunt u ook in USD en Euro’s voldoen. Geld pinnen met uw pinpas kunt u in Myanmar niet. Wel zijn er geldautomaten in de grote steden waar u met uw creditcard terecht kunt voor het opnemen van geld. Creditcards (Visa en Master Card) worden ook in steeds meer restaurants, winkels en hotels geaccepteerd. Wij adviseren u echter voldoende, contante Euro’s en Amerikaanse Dollar’s mee te nemen voor de hele reis. Ter plaatse kunt dit omwisselen in Kyat. Vraag uw gids om advies hierin. Eventuele overgebleven Kyats kunt u op de luchthaven omwisselen voordat u terugvliegt.

REISVOORSTEL MYANMAR AANVRAGEN

Waarom TravelPA?

  • Al onze reizen stemmen wij af op uw wensen, daarmee is uw reis 100% uniek

  • Wij hebben bijna alle bestemmingen zelf bezocht, dus kunnen wij u uit eigen ervaring adviseren

  • U gaat met een gerust hart op reis, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het garantiefonds GGTO

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit