Loading...

WAAROM OP REIS NAAR

Maleisië

 • Ontdek de hoofdstad Kuala Lumpur met zijn China Town, koloniale gebouwen, moderne wolkenkrabbers, fraaie parken en luxe shopping malls
 • Maak een meerdaagse tocht door het eeuwenoude regenwoud van het Taman Negara National Park
 • Ontdek erfenissen uit het VOC-verleden in de stad Malakka
 • Geniet van luxe en comfort in tophotels op het eiland Langkawi
 • Ervaar de jungle van Maleis Borneo vanaf een bootje of per mountain bike
 • Breng een bezoek aan Sepilok in het noorden van Borneo en leer meer over de honingbeer en de bedreigde Orang Utang
 • Komt tot rust op hagelwitte en met palmen omzoomde zandstranden
 • Fantastische onderwaterlandschappen bieden perfecte snorkel- en duikmogelijkheden
REISVOORSTEL MALEISIË AANVRAGEN

Maleisië

Maleisie_Cameron_Higlands_theeplantages

Waarom op reis naar Maleisië?

Maleisië biedt alle ingrediënten voor een geweldige rondreis. Het is een prachtig land in Zuidoost-Azië dat uit twee verschillende delen bestaat en dat bovendien veilig en kindvriendelijk is. Ideaal dus voor een familievakantie, rondreis op maat, luxe strandvakantie, of rondreis met huurauto. Zo vindt u in Maleisië eeuwenoude tropische regenwouden met een unieke flora en fauna in de Taman Negara en bijzonder cultureel erfgoed uit de VOC-tijd in Malakka. Het eiland Borneo is de natuurlijke habitat van de orang oetans. U vindt er schitterende natuur, fijne zandstranden en een oorspronkelijke bevolking met een unieke cultuur. Op het Maleis schiereiland, in de koelere bergen van de Cameron Highlands liggen uitgestrekte theeplantages en waant u zich af en toe in 19e eeuws Engeland. Maleisië telt ook talloze tropische eilanden met hagelwitte stranden in turkoois blauwe zeeën en een kleurrijke wereld onderwater met uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden. Langkawi en Penang zijn hiervan de bekendste. En Maleisië kent een heerlijk gevarieerde keuken met invloeden uit het westen, China en India. Al met al genoeg redenen voor een rondreis op maat door dit prachtige land.

REISVOORSTEL MALEISIË AANVRAGEN

Voorbeeldreizen in Maleisië

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Maleisië_Kuala_Lumpur_Petronas_Twin_Towers_skyline

Hoogtepunten van West-Maleisië

Afwisselende en kindvriendelijke rondreis langs de natuurlijke en culturele highlights

Reisduur15 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdjun - nov
Prijsindicatievanaf € 1.800,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
Maleisie_Borneo_orang-oetan_baby

Maleisisch Borneo

Paradijs voor natuurliefhebbers

Reisduur16 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdjan-sep
Prijsindicatievanaf € 2.750,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★
Culinair★ ★ ★
Maleisie_Borneo_uranutan

West-Maleisië en Borneo

Het mooiste en beste van het Maleis schiereiland en Borneo in één luxe reis

Reisduur19 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdjan-sep
Prijsindicatievanaf € 2.750,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
REISVOORSTEL MALEISIË AANVRAGEN

Geografie Maleisië

Maleisië ligt in Zuidoost-Azië en bestaat uit twee afzonderlijke delen, namelijk het vaste land en Borneo. West-Maleisië of het vaste vaste land is een schiereiland dat grenst aan de Straat van Malakka in het westen en de Zuid-Chinese Zee in het oosten en dat in het noorden vast zit aan Thailand. In het uiterste zuiden ligt op een aantal kleine eilanden de stadsstaat Singapore. Ten westen van het Maleis schiereiland ligt op korte afstand het Indonesische eiland Sumatra. Het binnenland van het schiereiland bestaat voornamelijk uit bergen en jungle. De mooiste stranden liggen aan de oostkust. Oost-Maleisië beslaat het noordelijk gedeelte van het eiland Kalimantan, ook wel Maleis Borneo genoemd of Sarawak en Sabah. Op dit eiland deelt Maleisië de landsgrens met Indonesië en omsluit het het Sultanaat van Brunei. Borneo is bergachtig en grotendeels bedekt met dichte jungle. De hoogste berg van Maleisië, de Kota Kinabalu, ligt op Borneo en is ruim 4.000m hoog. De totale oppervlakte van het land bedraagt 330.000km2 en het land telt in totaal bijna 30 miljoen inwoners.

Belangrijkste bezienswaardigheden
Maleisië

Diepe jungle, goudgele stranden…

Maleisië is een typisch Zuidoost-Aziatisch land maar in vergelijking tot bijvoorbeeld Thailand en zeker Indonesië is het land modern en goed ontwikkeld. Het BBP per hoofd van de bevolking ligt in Maleisië een stuk hoger dan in deze buurlanden en de infrastructuur is goed. Maleisië is dan ook een zeer geschikte bestemming voor een fly & drive, voor families met kinderen of voor een eerste kennismaking met Azië. De meeste bezoekers kiezen voor een rondreis op het Maleis schiereiland of op Borneo. Maar een combinatie van beide levert natuurlijk het mooiste en meest veelzijdige beeld van Maleisië op. In alle gevallen is de hoofdstad Kuala Lumpur voor de meesten de toegangspoort tot het land. Bepalend voor deze relatief nieuwe en moderne stad zijn de vele wolkenkrabbers (Petronas Towers), de winkelcentra, fraaie stadsparken, koloniale gebouwen en een levendig China Town. Ten noorden van Kuala Lumpur (of afgekort KL) liggen de Cameron Highlands, een vruchtbaar gebied met mistige bergen waar gematigde temperaturen heersen en waar sinds de Britse periode theeplantages zijn gelegen. Hier zijn uitstekende wandelmogelijkheden.

…orang oetans en een turkooise zee

Ook op het Maleis schiereiland ligt Taman Negara, één van ‘s werelds oudste tropische regenwouden. Historisch interessant is de stad Malakka, niet ver van Kuala Lumpur, met koloniale gebouwen uit de VOC-tijd. Oost-Maleisië, oftewel Borneo, is veel minder dicht bevolkt en het grootste deel van het grondgebied is bedekt door tropisch regenwoud. Grootste bezienswaardigheden zijn de berg Kota Kinabalu en het Orang-oetan opvangcentrum in Sepilok. Voor de kust van Maleisië liggen veel kleine en tropische tropische eilanden zoals Langkawi, Penang, Perhentian en Tioman. Al deze eilanden hebben fraaie zandstranden, palmbomen en een intrigerende onderwaterwereld met uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden. Vooral op de eilanden Penang en Langkawi liggen enkele exclusieve hotels en resorts waar u een rondreis door het fascinerende Maleisië op een wel heel luxe en plezierige manier kunt afsluiten.

REISVOORSTEL MALEISIË AANVRAGEN

Uw luxe rondreis door Maleisië

Maleisië is heel toegankelijk

Of u nu kiest voor een rondreis of fly & drive door West-Maleisië, een expeditie naar de binnenlanden van Borneo of een ontspannen tropische strandvakantie in een luxe hotel, Maleisië biedt u de juiste ingrediënten. Bovendien is Maleisië een zeer veilig land met een prima infrastructuur en uitstekende voorzieningen. Een perfecte bestemming voor families met kinderen en voor reizigers die gemak en comfort belangrijk vinden.

Kindvriendelijk Maleisië

Ook voor families met kinderen is Maleisië een uitstekende reisbestemming: de meeste hotels bieden faciliteiten voor kinderen, er zijn veel spannende en avontuurlijke excursiemogelijkheden, de Maleisiërs zijn gek op kinderen en het is er veilig en stabiel. U kunt tijdens de familievakantie in Maleisië jungletochten maken of bamboevlotvaren in de Taman Negara, historische plaatsen als Malakka en George Town bezoeken, snorkelen tussen bontgekleurde tropische vissen bij Penang, een kookcursus doen in Kota Bharu, luieren op de mooiste zandstranden van Langkawi, wandelen door de theeplantages van de Cameron Highlands of bijvoorbeeld genieten van fraaie uitzichten over Kuala Lumpur vanaf de top van één van de hoogste gebouwen ter wereld, de Petronas Towers. Reist u met kinderen naar Borneo dan mag een bezoek aan het Orang-oetan opvangcentrum in Sepilok natuurlijk niet ontbreken.

Overnachtingen in tophotels

De accommodaties die wij u tijdens uw rondreis of fly & drive door Maleisië kunnen aanbieden worden zorgvuldig door ons en onze partners ter plaatse geselecteerd en kenmerken zich door unieke eigenschappen, een bijzonder prettige sfeer en een uitstekende gastvrijheid. Dat ervaart u al bij aankomst als u persoonlijk welkom wordt geheten en duurt totdat u heel hartelijk wordt uitgezwaaid. Gedurende uw gehele verblijf in Maleisië geniet u van persoonlijke aandacht, perfecte service, uitstekende kamers, heerlijk eten en drinken en natuurlijk de allerbeste voorzieningen.
Onze specialiteit is het vinden van unieke, kleinschalige en authentieke accommodaties waar u als gast absoluut centraal staat. Veelal prachtig gelegen, voorzien van een heerlijk zwembad, een uitstekend restaurant en sfeervol ingerichte kamers of lodges. Hier komt u tot rust, geniet u van het land, het eten, de geluiden, het licht van de zon en natuurlijk van de natuur om u heen. Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden en stellen uw ideale rondreis of fly & drive naar Maleisië op geheel op maat samen.

lux3528po.87440 - swimming pool

Verrassende combinatiereizen

U kunt uw rondreis door Maleisië uitstekend en gemakkelijk combineren met een verblijf in Singapore. Ook heel leuk voor kinderen.  Zo kunt u comfortabel en ontspannen beginnen aan uw rondreis of juist nagenieten van alle indrukken die u in Maleisië heeft opgedaan. Wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

REISVOORSTEL MALEISIE AANVRAGEN

Bestemmingsinformatie Maleisië

Klimaat en beste reistijd

Het klimaat in Maleisië wordt bepaald door twee tropische winden: de noordwestmoesson, die waait tussen november en april, en de zuidwestmoesson, die waait tussen mei en oktober. Gedurende het hele jaar door is het erg warm (tussen de 25 en 35°C), vochtig en kunnen er fikse buien vallen. Deze buien duren meestal niet langer dan twee uur, maar de intensiteit ervan is flink. Hoewel er geen echt droge tijd is, loopt het meest natte seizoen in het oosten van november t/m februari en in het westen van september t/m december. Plaatselijk zijn er wel verschillen. De beste reistijd voor Maleisië is van juni t/m augustus. De drukste tijden zijn december-februari (Chinees Nieuwjaar en schoolvakanties) en juli-augustus. De rustigste maanden zijn maart-juni.

Eten en drinken

Maleisië staat bekend om zijn smakelijke en gevarieerde keuken, grotendeels dankzij de smeltkroes van culturen die het land kleur geeft. In sommige gerechten komen elementen van andere keukens samen, er kan ook sprake zijn van een Maleisische variant op gerechten uit omringende landen. Wie van Aziatisch eten houdt komt in de hoofdstad Kuala Lumpur helemaal aan zijn trekken. Hét gerecht dat op praktisch elke hoek van de straat geserveerd wordt is nasi lemak. Dit is in kokosmelk gekookte rijst, geserveerd met ansjovis, ei, inktvis, komkommer en sambal. De satay is misschien wel het bekendste gerecht en is minstens zo smakelijk als bijvoorbeeld nasi gorengrojak (soort salade) en laksa johore (noedels met vissaus).
Kraanwater in Maleisië is niet betrouwbaar. Er is overal mineraalwater te koop evenals frisdranken en vruchtensappen.

Grensdocumenten

Voor Maleisië geldt een positief reisadvies. Reizigers met een Nederlands paspoort hebben geen visum nodig voor een verblijf van max. 3 maanden. Let u erop dat uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn na inreis. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken op Visumcentrale.

Gezondheid

Een aantal vaccinaties, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus wordt aangeraden. Voor sommige gebieden in Maleisië is het raadzaam om maatregelen te treffen tegen malaria. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van ThuisvaccinatieLCRReisprik of bij KLM Health Services (tel.: 0900-1091096).

Geldzaken

De munteenheid in Maleisië is de Ringgit (MYR). Bij aankomst op de luchthaven kunt u meteen pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen Ook in alle grotere plaatsen vindt u geldautomaten waar u met uw eigen pinpas contant geld kunt opnemen. Let u er wel op dat u bij uw eigen bank aangeeft dat u uw pas buiten Europa gaat gebruiken, het kan zijn dat deze uit veiligheidsoverwegingen standaard is geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Vrijwel alle hotels en de meeste grotere winkels en restaurants accepteren de meest gangbare creditcards, zoals Eurocard en Visa. De actuele waarden van de MYR vindt u hier.

REISVOORSTEL MALEISIE AANVRAGEN

Waarom TravelPA?

 • Al onze reizen stemmen wij af op uw wensen, daarmee is uw reis 100% uniek

 • Wij hebben bijna alle bestemmingen zelf bezocht, dus kunnen wij u uit eigen ervaring adviseren

 • U gaat met een gerust hart op reis, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het garantiefonds GGTO

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit