Loading...
  • Slenteren door de oude, smalle straatjes van Luang Prabang, parel van Indochina
  • Overnachten in de mooiste en meest bijzondere boutiquehotels
  • Maak een kleinschalige cruise of boottocht over de Upper Mekong
  • Strijk neer in één van de sfeervolle barretjes in gemoedelijk Luang Prabang
  • Beleef het ochtendritueel van de monniken in de straten van Luang Prabang
  • Laos is perfect te combineren met een reis door Thailand, Vietnam en Cambodja

Waarom op reis naar Laos?

Laos is net als de andere landen in Indochina een voormalige Franse kolonie. Het is één van de minst bezochte landen van Zuidoost-Azië en mede daardoor nog puur en authentiek. Geen moderne infrastructuur, geen massa-toerisme en nog nauwelijks westerse invloeden. Maar wel volop sfeer en mystiek, een warme gastvrijheid, sfeervolle restaurantjes en fijne boutiquehotels.

Dat het boeddhisme een belangrijke rol speelt in het leven van de Laotianen merkt u direct na aankomst. De monniken staan in Laos in hoog aanzien en overal vindt u boeddhistische tempels. De sfeer in Laos wordt vaak omschreven als vriendelijk, ontspannen en gemoedelijk. Geniet in Laos daarom van de stilte, van de authentieke bevolking, de vele prachtige tempels, van de ongerepte natuur, de vele bijzondere plekken en de fijne boutiquehotels die wij voor u geselecteerd hebben in dit unieke land.
Hét culturele hoogtepunt van Laos is ongetwijfeld Luang Prabang, een prachtige historische stad aan de Mekong waarvan het compacte stadscentrum is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Luang Prabang is echt een typische, traditionele Laotiaanse stad. De stad telt talloze bezienswaardigheden, en in de omgeving vindt u de Kuang Si watervallen en de grotten van Pak Ou. Een ontspannen ‘laid back’ activiteit is een boottocht over de Mekong; het is een onvergetelijke ervaring om de kinderen langs de oevers van de Mekong enthousiast te zien zwaaien. Helemaal bijzonder is een 4-daagse kleinschalige luxe cruise van Huay Xai nabij de grens met Noord-Thailand naar Luang Prabang. De schepen die wij voor u kunnen boeken zijn gloednieuw, bijzonder comfortabel en aan boord geniet u van de beste service. Laos is vaak onderdeel van een individuele reis naar meerdere landen in het Zuidoosten van Azië, zoals Thailand. Wij stellen uw reis naar Laos graag op maat voor u samen. Neem contact op voor meer informatie of vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan.

Welke reizen biedt TravelPA naar Laos?

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende (boutique)hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Laos?

Luang Prabang

Luang Prabang is gelegen in het noorden van Laos, aan de Mekong-rivier. De oude hoofdstad van Laos kent een rijke geschiedenis en telt tal van monumenten en bezienswaardigheden. Niet voor niets staat de oude stad -gelegen op een schiereiland tussen de Mekong en de Nam Khan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Door velen wordt Luang Prabang dan ook gezien als één van de mooiste steden in Indochina waar een gemoedelijke sfeer heerst. De oude stad is eenvoudig zelf te verkennen, te voet of per fiets. De oude stad is eenvoudig zelf te verkennen, te voet of per fiets. U vindt er restaurantjes, barretjes en een avondmarkt. ‘s Avonds kunt u veilig en ontspannen slenteren langs de Mekong-rivier. Als u vroeg opstaat, kunt u in Luang Prabang een bijzonder dagelijks ritueel meemaken. Rond 06.00 uur wandelen lange rijen monniken, in oranje gewaden, door de straten om voedsel te verzamelen. Tegen zonsondergang is het leuk om Mount Phousi te beklimmen.Na de beklimming van 329 treden heb je, vanaf de top, een prachtig uitzicht over de stad en de Mekong-rivier.

Cruisen over de Mekong

Beleef een ultieme reis over de prachtige Upper Mekong aan boord van de Anouvong. De Anouvong is een gloednieuw luxueus schip (2020) met slechts 8 luxe hutten met Frans balkon en 2 suites met privé-balkon, restaurant, cafe-lounge, zonnedek en spa. Aan boord worden activiteiten zoals Tai Chi en yoga georganiseerd evenals lezingen door lokale historici en wetenschappers Vaar in 4 dagen mee van Huay Xai (gelegen op de grens met Noord-Thailand) naar Luang Prabang (stroomafwaarts) of omgekeerd. Ook kunt u kiezen voor een 8 of 10-daagse cruise van Huay Xai naar Vientiane.

Combinatiereizen

Laos is een heerlijk land dat u kunt bezoeken tijdens uw luxe individuele rondreis door Indochina. U kunt Laos uitstekend combineren met een reis naar Thailand, Cambodja en/of Vietnam. Wij stellen graag uw luxe rondreis door Indochina op maat voor u samen.

Maak het verschil

Een boek voor ieder kind

Laos is een arm land met een relatief hoog aantal inwoners die moeite heben met lezen en schrijven. Als bezoeker van Laos kunt u hier wat aan doen. Stimuleer de ontwikkeling van plattelandskinderen door een bijdrage te doen aan de ‘Book Boat’. De ‘Book Boat’, een soort drijvende bibliotheek met meer dan 1000 boeken en schoolspullen voor kinderen in dorpen langs de Mekong, is een initiatief van onze partner in Laos. Zodra de boot aanmeert komen de kinderen enthousiast aangerend om een boek uit te kiezen dat ze vervolgens kunnen gaan lezen op een rustig plekje aan het water. Vaar mee met de ‘Book Boat’ en ervaar zelf hoe bijzonder het is om op deze wijze uw steentje bij te dragen aan een betere toekomst van de kinderen van Laos.

Waar ligt Laos?

Laos ligt in Zuidoost-Azië. Het land grenst in het oosten aan Vietnam, in het noorden aan China, in het westen aan Thailand en in het zuiden aan Cambodja. Laos ligt niet aan zee en wordt als enige land in dit deel van de wereld aan alle kanten omsloten door andere landen. De oppervlakte bedraagt ca. 237.000km2 en het aantal inwoners loopt tegen de 7 miljoen. Het landschap van Laos is zeer bergachtig – de hoogste berg is 2.817m hoog –  en grote delen van het land zijn moeilijk toegankelijk. Het leven concentreert zich met name langs de oevers van de Mekong-rivier. De Mekong is veruit de grootste en belangrijkste rivier van het land en loopt van noord naar zuid. In het midden en zuiden vormt de Mekong de grens met Thailand. In het zuiden van het land, op het vruchtbare Bolaven Plateau veel koffie en thee verbouwd. Luang Prabang is de bekendste toeristische bestemming van het land. Vientiane, gelegen aan de grens met Thailand, is de hoofdstad.

Wat is goed om te weten bij een reis naar Laos?

Wat is de beste reistijd voor Laos?
Cambodja heeft een subtropisch klimaat met twee duidelijke seizoenen. Het regenseizoen loopt van mei t/m oktober, het droge seizoen is van november t/m maart. April, de heeste maand van het jaar, is een typische overgangsmaand. In de winterperiode kan het zeker in het bergachtige noorden flink koud worden, de temperaturen langs de Mekong en in het zuiden zijn het gehele jaar een stuk hoger, zo gemiddeld rond de 29 graden met uitschieters tot ruim 35 graden in april. De periode met het meest aangename weer loopt eigenlijk van oktober t/m februari. Kans op orkanen in Laos is aanwezig maar dankzij de beschermende bergen is deze vrij klein.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Laos?
Reizigers met een Nederlands paspoort hebben een visum nodig. U kunt het visum online aanvragen of ter plaatse als u arriveert in Luang Prabang, Vientiane of Pakse. Let u erop dat uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn na inreis. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken.

Eten en drinken
In Laos kunt u heerlijk rijst eten. Een typisch Laotiaans gerecht is laap; gehakt vlees of vis voorzien van allerlei kruiden als koriander en mint. Andere bekende gerechten zijn: papajasalade, kleefrijst en gegrilde vis met citroengras, knoflook, ui en zout. Feu is een noedelsoep die overal in Laos verkrijgbaar is en vaak gegeten wordt als ontbijt of lunch. Een bekend alcoholisch drankje is de ‘Lao Lao’; een soort rijst-whisky. Thee en koffie (vaak Nescafé) is vrijwel overal verkrijgbaar, evenals frisdranken, gebotteld drinkwater en vruchtensappen. Proef ook eens de lokale (ijs)koffie of  Lao Beer, dat overal volop verkrijgbaar is. Kraanwater is niet betrouwbaar.

Gezondheid
Een aantal vaccinaties, zoals DTP en hepatitis A wordt aangeraden. Voor sommige gebieden in Laos kan het raadzaam zijn om maatregelen te treffen tegen malaria. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie, LCR, Reisprik of bij KLM Health Services (tel.: 0900-1091096). Het is van groot belang dat u uw huid afdoende beschermt tegen UV-straling.

Geldzaken
De munteenheid in Laos is de kip (LAK). Geld pinnen in Laos is beperkt mogelijk, alleen in de grotere plaatsen als Luang Prabang en Vientiane en op de luchthaven. Let u er op dat u bij uw eigen bank aangeeft dat u uw pinpas buiten Europa gaat gebruiken. Het kan zijn dat deze uit veiligheidsoverwegingen standaard is geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Vrijwel alle luxere hotels en de meeste grotere winkels en betere restaurants accepteren creditcards, zoals Eurocard en Visa. U kunt vaak ook in USD betalen. Als u bij aankomst in Laos nog een visum dient aan te schaffen, kunt u deze betalen in USD. De actuele waarde van de USD vindt u hier.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op
reisvoorstel

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit