Loading...
  • Geniet van een onovertroffen Balinese massage in een luxe Spa
  • Fiets door de desa’s, de traditionele dorpen, en langs de mooiste rijstvelden en tempels op Java en Bali
  • Kom tot rust op één van de fijne stranden op het eiland Lombok
  • Ervaar de rijke Indonesische keuken: van Sate Ayam tot Gado Gado tot een volledige rijsttafel
  • Sta oog in oog met een ‘monster’ uit de prehistorie op het eiland Komodo tijdens een luxe (zeil)cruise langs de kleine Sunda-eilanden

Waarom op reis naar Indonesië?

Onze gezamenlijke geschiedenis, de betoverende landschappen, de intense kleuren en geuren, de mystieke sfeer, de exotische keuken, de indrukwekkende natuur en de vriendelijke bevolking; het land spreekt veel mensen tot de verbeelding. Een rondreis op maat door Indonesië is dan ook een onvergetelijke ervaring.

Indonesië is met zo’n 17.000 eilanden de grootste archipel ter wereld. Java, Bali en Lombok behoren tot de bekendste eilanden van Indonesië. De meeste mensen die Indonesië bezoeken doen dat op een rondreis door Java en Bali. Java is het dichtstbevolkte eiland en het economisch en culturele centrum van het land. Hier vindt u de tempelcompelxen van de Borobodur en Prambanan net als historische steden als Bogor, Bandung, Yogyakarta en Surabaja. Bali is in cultureel opzicht een beetje een vreemde eend in de bijt: de meeste inwoners van Bali zijn Hindoestanen, in een verder overwegend islamitisch land. Bali is vooral zo geliefd vanwege de prachtige landschappen met vulkanen en terrasvormige rijstvelden (sawah’s), de vele tempels en de spirituele cultuur van de Balinezen. Op het eiland zijn fantastische hotels met uitstekende spafaciliteiten. U kunt er reizen voor een verblijf in het groene binnenland of aan de kust. Het eiland Lombok wordt vaak gezien als het Bali van een halve eeuw terug, het is er een stuk rustiger. Lombok heeft prachtige stranden, een actieve vulkaan en het aantal luxe hotels is groeiende. Andere plaatsen die meer dan de moeite van de lange reis waard zijn, zijn de eilanden Sulawesi en Komodo. Wilt u zich echt in het paradijs op aarde wanen, reis dan met ons af naar Raja Ampat voor een volstrekt unieke en exclusieve belevenis.
TravelPA organiseert uw rondreis of vakantie naar Indonesië op maat. Neem contact met ons op om de mogelijkheden en wensen met ons te bespreken.

Welke reizen biedt TravelPA naar Indonesië?

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende (boutique)hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Indonesië?

Java

Het dichtbevolkte Java is het economisch en cultureel centrum van het land. De hoofdstad Jakarta ligt in het noordwesten van het eiland. Bekende plaatsen op het eiland zijn onder andere Bogor, Bandung, Surabaja en Yogyakarta. Op Centraal-Java bevinden zich enkele unieke religieuze tempelcomplexen zoals het Hindoe-Javaanse tempelcomplex Prambanan, de Hindoeïstische tempels op het Dieng Plateau en natuurlijk het Boeddhistische heiligdom Borobodur, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. In het oosten van Java bezoeken veel mensen de Bromo-vulkaan voor een prachtige zonsopkomst.

Bali en Lombok

Bali is veruit de bekendste en drukst bezochte bestemming in Indonesië. Het eiland is vooral zo geliefd vanwege de prachtige landschappen met vulkanen en terrasvormige rijstvelden (sawah’s), de vele tempels en de spirituele cultuur van de Balinezen. U kunt op het eiland heerlijk fietsen, raften of met een privé-gids gaan Touren en ‘s avonds weer terugkeren naar uw hotel. Op het eiland zijn fantastische hotels te vinden waar gasten op alle mogelijk manieren in de watten worden gelegd. In het culturele hart van Bali ligt de stad Ubud en in het zuiden van Bali vindt u strandplaatsen als Canggu, Seminyak, Nusa Dua en Sanur. U vindt er ook uitstekende hotels en resorts. Met name golfsurfen is een populaire bezigheid voor de kust van Zuid-Bali. Na bijbuig Lombok is een stuk rustiger dan Bali. Het wordt vaak vergeleken met het Bali van een halve eeuw terug. Op de bekende Geli-eilanden voor de noordwestkust van Bali en in de plaats Sengiggi vindt u de meeste strandhotels en enkele uitstekende resorts.

Luxe zeilcruises naar Nusa Tenggara en Raja Ampat

Als u echt exclusief wilt genieten van de prachtige landschappen en schitterende eilanden kiest in de zomermaanden u voor een luxe cruise naar Nusa Tenggara (o.a. Komodo, Flores en Sumba) of in de winter voor Raja Ampat/West Papua. Er zijn verschillende mogelijkheden en de schepen en precieze routes verschillen per aanbieder. De kwaliteit is altijd meer dan uitstekend en een luxe zeilcruise door de mooiste delen van de Indonesische archipel is een ongekende belevenis. Graag helpen wij u met het samenstellen van uw ideale zeilcruise.

Waar ligt Indonesië?

Indonesië is ‘s werelds grootste archipel en telt ongeveer 250 miljoen inwoners. Het land bestaat uit ongeveer 17.000 eilanden, ligt in Zuidoost-Azië en strekt zich uit over meer dan 5.000km, aan weerszijden van de evenaar. Slechts ongeveer 1000 eilanden zijn bewoond en veel kleine eilanden hebben niet eens een officiële naam. Over het precieze aantal eilanden bestaat dan ook nog onduidelijkheid. De meerderheid van de Indonesiërs woont op de eilanden Java, Bali, Sumatra, Kalimantan, Sulawesi en Papua. Door de vaak geïsoleerde ligging van de eilanden is de culturele verscheidenheid nog steeds erg groot. De nationale taal is Bahasa Indonesia maar Indonesië telt heel veel verschillende bevolkingsgroepen met elk hun eigen taal, rituelen en gebruiken. Kenmerkend ook is de enorme verscheidenheid aan landschappen. Met name op de westelijke eilanden vind je dichte tropische regenwouden, in het oosten van Indonesië is het daarentegen zijn veel droger. Indonesië telt een groot aantal vulkanen, onder andere op Java, Bali en Lombok. Enkele daarvan zijn nog steeds actief, zoals de Merapi nabij de stad Yogyakarta en de Gunung Agung op Bali. De hoogste berg van Indonesië, de Puncak Jaya (5.040m) ligt op Irian Jaya. Indonesië heeft de onafhankelijkheid uitgeroepen op 17 augustus 1945.

Wat is goed om te weten bij een reis naar Indonesië?

Wat is de beste reistijd voor Indonesië?
Indonesië ligt aan weerszijden van de evenaar en heeft daardoor een tropisch klimaat met gedurende het gehele jaar constante temperaturen van rond de 30 graden Celsius. Door de enorme grootte en uitgestrektheid van het land verschillen de droge en natte periodes per gebied en per periode. Op Java en Bali loopt de droge periode ongeveer van mei t/m oktober. Tijdens het regenseizoen van november t/m maart is de kans op neerslag natuurlijk groter. Tropische buien zijn hevig van karakter maar duren in de regel kort. Na een tropische bui is alles weer lekker opgefrist. U kunt dus gerust in het natte seizoen naar Java en Bali reizen.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor Indonesië?
Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort hebben sinds een aantal jaren geen visum meer nodig voor een toeristisch verblijf van max. 30 dagen (indien u in- en uitreist via een aantal geselecteerde luchthavens, waaronder Jakarta en Denpasar). U ontvangt een stempel in uw paspoort bij aankomst. Let u erop dat uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn na inreis. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken.

Eten en drinken
Indonesië staat bekend om zijn smakelijke en gevarieerde keuken. Overal zijn restaurants waar u voortreffelijk kunt eten. In Indonesië wordt, net als in veel andere Aziatische landen, veel op straat gegeten. Het is in Indonesië altijd vroeg donker, zo rond 18.00 uur. Tegen de avond komen de karretjes (kaki Lima) en kraampjes (warungs) te voorschijn waar u voor weinig geld een eenvoudige maar overheerlijke maaltijd kunt krijgen. Deze maaltijden, die veelal bestaan uit rijst of kleefrijst (lontong) met groente, vis of kip, worden vaak zittend genuttigd op een plastic stoeltje aan lange tafels. Uiteraard wordt er ook veel saté en gabakken banaan (pisang goreng) gegeten. Andere bekende gerechten zijn nasi goreng, gado-gado, soto ayam, bakpo en rendang (pittige rundvlees). In de meeste hotels en duurdere restaurants worden ook westerse maaltijden geserveerd. Het kan voorkomen dat – Indonesië is een Islamitisch land – alcohol op sommige plaatsen moeilijk verkrijgbaar is. Kraanwater in Indonesië is niet betrouwbaar. Er is overal mineraalwater te koop evenals frisdranken en vruchtensappen.

Gezondheid
Een aantal vaccinaties, zoals DTP, hepatitis A en buiktyfus wordt aangeraden. Voor sommige gebieden in Indonesië kan het raadzaam zijn om maatregelen te treffen tegen malaria. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie, LCR, Reisprik of bij KLM Health Services (tel.: 0900-1091096). Door de ligging nabij de evenaar is het van groot belang dat u uw huid afdoende beschermt tegen UV-straling.

Geldzaken
De munteenheid in Indonesië is de Rupiah (IDR). Bij aankomst op de luchthaven kunt u meteen pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen. Ook in alle grotere plaatsen vindt u geldautomaten waar u met uw eigen pinpas contant geld kunt opnemen. Let u er wel op dat u bij uw eigen bank aangeeft dat u uw pas buiten Europa gaat gebruiken, het kan zijn dat deze uit veiligheidsoverwegingen standaard is geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Vrijwel alle hotels en de meeste grotere winkels en restaurants accepteren de meest gangbare creditcards, zoals Eurocard en Visa. De actuele waarden van de VND vindt u hier.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op
reisvoorstel

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit