Loading...
  • De zonsopkomst bij de Taj Mahal, één van de mooiste gebouwen ter wereld en een ode aan de liefde
  • Overnachten in een oud paleis of fort in Rajasthan, het land van de Maharadja’s
  • De ontmoeting met de kleurrijke en vriendelijke bevolking blijft je voor altijd bij
  • Beleef India tijdens één van de kleurrijke festivals
  • Van de Himalayas in het noorden tot de tropische stranden in het zuiden; India is zo veelzijdig
  • Slapen in een luxe safaritent en op zoek naar de Bengaalse tijger diep in de Indiase jungle

Waarom op reis naar India?

Een luxe individuele rondreis door kleurrijk India is zonder twijfel een overweldigende en onvergetelijke ervaring. Van Delhi tot Kochi en van Goa tot Jaipur zult u zich verbazen en verwonderen.

India is zo anders dan anders. De talloze bevolkingsgroepen hebben elk hun eigen taal, gebruiken en leefwijzen, wat het land zo enorm divers maakt. De monumenten, de sprookjesachtige paleizen en forten van Rajasthan en de vele kloosters en tempels getuigen van een rijk verleden en een bijzondere cultuur. Een bezoek aan hét monument van de liefde, de Taj Mahal is een absoluut hoogtepunt tijdens uw rondreis door India. De indringende geuren op de markten, de intense kleuren van de door vrouwen gedragen traditionele sari en de kruidige smaken van de Indiase keuken zullen uw zintuigen steeds weer doen prikkelen. De vriendelijke bevolking zal zeker een onuitwisbare indruk op u achterlaten. En als u geluk heeft maakt u een kleurrijk festival mee. Het Indiase subcontinent kent ene grote variatie aan landschappen. Van de Himalayas in het noorden tot de tropische stranden in het zuiden, India is prachtig.
TravelPA verzorgt uw luxe individuele rondreis langs alle hoogtepunten geheel op maat. U reist ter plaatse met een gids en privé-chauffeur. Zo reist u op uw eigen tempo en kunt u de chauffeur laten stoppen waar u wilt. Op de langere trajecten reist u per vliegtuig of trein. En natuurlijk verblijft u in de mooiste en beste hotels van het land. Zo kunt u overnachten in een luxe safaritent tijdens een tijgersafari in het Ranthambore National Park. En in Rajasthan zijn de laatste jaren veel historische paleizen en forten omgetoverd tot luxe en sfeervolle (boutique) hotels waar u koninklijk slaapt.

Welke reizen biedt TravelPA naar India?

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende (boutique)hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in India?

Taj Mahal

De Taj Mahal mag natuurlijk niet ontbreken tijdens een rondreis door India. Ondanks de drukte is een bezoek aan dit wereldberoemde monument een absolute must. Op zo’n vier uur rijden vanuit Delhi ligt de stad Agra. Hier, aan de oever van de Yamuna rivier ligt de Taj Mahal, de tempel van de liefde. Er zullen weinigen zijn die nog nooit een foto van dit indrukwekkende monument hebben gezien. De Taj Mahal is tussen 1632 en 1648 gebouwd door Shan Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk. Hij liet de Taj Mahal bouwen als laatste rustplaats voor zijn in 1631 overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De witmarmeren Taj Mahal (dat Paleis van de Kroon betekent in het Perzisch) domineert de hele omgeving en spreekt echt tot de verbeelding. Om de grootste drukte van (Aziatische) bezoekers voor te zijn gaat u met u gids even na zonsopgang naar de Taj Mahal. Het licht van de zon op de witmarmeren koepels is dan op zijn mooist.

Sprookjesachtig Rajasthan

De bekendste deelstaat van India, Rajasthan, is historisch gezien ook één van de belangrijkste. Rajasthan is het land van de Maharadja’s, de vroegere heersers van de vele koninkrijken die in dit gebied lagen. Erfenis van die tijd zijn sprookjesachtige paleizen en monumenten in en rond historische steden als Jaipur, Jodhpur en Udaipur. Indrukwekkend in Jaipur is de roze stad waar je fijn kunt wandelen langs talloze bazars. Even buiten de stad ligt het minstens even indrukwekkende Amber Fort, gebouwd uit geel en roze zandsteen. Jodhpur is de blauwe stad en Udaipur wordt ook het ‘Venetië van het Oosten’ of the ‘City of Lakes’ genoemd. In deze aan het meer Pichola gelegen stad vindt u prachtige paleizen‚forten en tempels. Een deel van de James Bond film Octopussy is hier opgenomen. Pushkar is de meest heilige plaats voor hindoes in Rajasthan en locatie van de jaarlijkse kamelenmarkt. In het Ranthambhore National Park kunt u de Indiase tijger in het wild zien.

Luxe reizen per trein

Wij bieden u de mogelijkheid om per luxe trein door de mooiste delen van India te reizen. Reizen per trein door India is misschien wel de allermooiste manier om dit geweldige land te ontdekken. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden en reisdagen. Een luxe treinreis kan op zichzelf of in combinatie met een rondreis of strandvakantie geboekt worden. Eén van de mogelijkheden die wij bieden is de Maharashtra Splendour, een 8-daagse treinreis met de Deccan Odyssey beginnend en eindigend in Mumbai (Bombay). Tijdens deze treinreis bezoekt u onder andere Goa met de vele Portugese invloeden en de grottempels van Ajanta en Ellora. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Het tropische zuiden

Het tropische zuiden van India, gevormd door de deelstaten Goa en Kerala, is onvergelijkbaar met het noorden. Hier vindt u heerlijke zandstranden, wuivende palmbomen en diepe jungle. In het sterk religieuze zuiden van India zijn eveneens heel veel hindoetempels. Daarnaast treft u op veel plaatsen nog overblijfselen aan uit de tijd dat de Portugezen hier een belangrijke handelspost hadden. Havenstad Kochi in Kerala was vroeger een handelspost van de VOC. In het oude centrum van de stad vind je nog een Hollandse begraafplaats en huizen uit die tijd. Kochi ligt in een waterrijk en laaggelegen gebied. Een tocht van een aantal dagen per ‘house boat’ door de backwaters van Kerala is een ontspannen en indrukwekkende activiteit. Veel mensen bezoeken het zuiden van India ook voor een wellnessreis in een gespecialiseerd resort, al dan niet gecombineerd met een reis door andere delen van India.

Waar ligt India?

India behoort met een oppervlakte van ongeveer 3,3 miljoen km2 tot de zes grootste landen ter wereld en is bijna 80 keer zo groot als Nederland. Het immense land ligt ingeklemd tussen de Golf van Bengalen in het oosten, de Arabische Zee in het westen en de Indische Oceaan in het zuiden en grenst in het noorden en noordoosten aan Bangladesh, Myanmar, Bhutan, Nepal en China en in het noordwesten aan Pakistan. India telt ruim 1,2 miljard inwoners en dat is na China het grootste aantal inwoners ter wereld. De verwachting is dat India China binnen enkele decennia voorbijstreeft in het aantal inwoners. Er worden twee officiële talen gesproken, het Hindi en het Engels. Er zijn echter veel regionale en lokale talen. Door de vele klimaattypen en de grootte van het land kent het land een grote variatie aan landschappen. Er zijn in feite drie hoofdgebieden aan te wijzen: de Himalaya, de noordelijke vlakte en het schiereiland. Het noorden van India wordt beheerst door de Himalaya, (Sanskriet voor Land van de Sneeuw). De Kanchenjunga (8598 meter) in Sikkim is de hoogste berg van India. Ten zuiden van de Himalaya ligt de grote noordelijke laagvlakte met het stroomgebied van de rivieren de Indus, de Ganges en de Brahmaputra. In het noordwesten, in de deelstaat Rajasthan, ligt de extreem droge Thar woestijn, ook wel Indian Desert genoemd. Het grootste deel van het schiereiland wordt gevormd door het Deccan-plateau, dat zich ten zuiden van de laagvlakte uitstrekt.

Wat is goed om te weten bij een reis naar India?

Wat is de beste reistijd voor India?
In zijn algemeenheid kunt u India het beste bezoeken van november tot april. Vanwege de grootte van het land kent India echter veel verschillende klimaatzones. Het berggebied in het uiterste noorden kent een kort zomerseizoen, de winters zijn hier koud en guur. Voor Ladakh bijvoorbeeld is juni – september de meest geschikte periode voor een bezoek. De deelstaat Rajasthan is subtropisch en hier zijn de temperatuurverschillen tussen zomer en winter erg groot. De meeste regen valt hier in de zomermaanden. De beste reistijd voor Rajasthan, Agra, Delhi en Varanasi is dan ook van oktober tot en met april, de temperaturen zijn dan het meest aangenaam. In mei en juni lopen de temperaturen niet zelden op tot boven de 40 graden en het wordt ook een stuk vochtiger. Zuid-India heeft een tropisch klimaat, de verschillen tussen zomer en winter zijn hier minder groot. De temperatuur schommelt het gehele jaar rond de 32°C. In Goa en Kerala kan het stevig regenen in de zomermaanden, wat maakt dat voor zonaanbidders de winterperiode het meest geschikt is.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor India?
Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort dienen te allen tijde een visum aan te vragen. U kunt online een zogenaamd e- Tourist Visa aanvragen. Dit visum is geldig voor 30 dagen en de kosten hiervoor bedragen vanaf ca. USD 25,- p.p. (2020). Let u erop dat uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn nadat u in India bent aangekomen. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken.

Eten en drinken
Veel toeristen hebben een lichte angst voor de Indiase keuken. Toegegeven, de eetcultuur is in India radicaal anders dan bij ons. Maar als men een goede hygiëne betracht en oppast met het eten van ongeschild fruit en het drinken van kraanwater (en ijsblokjes vermijdt) dan wordt het risico op narigheid een stuk minder. Veel Indiërs zijn uit religieuze overwegingen strikt vegetarisch. Voor niet-vleeseters is India dan ook een waar paradijs. Daarnaast wordt ook veel vis, kip, geit en (geiten)kaas gegeten. Door de enorme grootte van het land en de vele culturele verschillen kent elke regio zijn eigen gerechten en gebruiken. Curry is de basis van de Indiase keuken. Curry is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende kruiden- en specerijenmengels. Er zijn onnoemlijk veel soorten en varianten. Curry’s kunnen mild tot zeer scherp van smaak zijn. Toeristen doen erin de regel verstandig aan om te kiezen voor de milde variant. In op (westerse) toeristen gerichte hotels en restaurants wordt hier rekening mee gehouden en zullen de gerechten doorgaans flink milder van smaak zijn. In India wordt ‘s middags en ‘s avonds warm gegeten. Bekende gerechten uit de Indiase keuken zijn de voor ons ook bekende Kip Tandoori en Tikka Masala. Gek genoeg wordt het bij ons ook bekende Naanbrood nauwelijks thuis door de Indiërs gegeten. Dit heeft te maken met het feit dat Naanbrood wordt gebakken in een kleioven en er zijn maar weinig Indiërs met zo’n oven thuis. Daarentegen gebruiken veel Indiërs chapati. Dit is een eenvoudig maar heerlijk plat brood dat zeker in het noorden bij vrijwel elke maaltijd geserveerd wordt. Om de dorst te lessen kunt u het beste thee (Chai), mineraalwater of frisdranken gebruiken. Op vertrouwde plaatsen kunt u een Lassi proberen, een zoutige yoghurtdrank. Bier wordt volop geserveerd. Eén van de bekendste Indiase biermerken is Kingfisher.

Gezondheid
Een aantal vaccinaties, zoals die tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus wordt aangeraden. Voor sommige gebieden in India is het raadzaam om maatregelen te treffen tegen malaria. Aan te raden is om medicatie tegen diarree en buikloop mee te nemen. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie, LCR, Reisprik of bij KLM Health Services (tel.: 0900-1091096). Door de ligging nabij de evenaar is het van groot belang dat u uw huid afdoende beschermt tegen UV-straling.

Geldzaken
De munteenheid in India is de Rupee (INR). Bij aankomst op de luchthaven kunt u pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen. Let u er wel op dat u bij uw eigen bank aangeeft dat u uw pas buiten Europa gaat gebruiken. Het kan zijn dat deze uit veiligheidsoverwegingen standaard is geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. U kunt ook contact geld wisselen na aankomst op de luchthaven of bij uw hotel. Vrijwel alle hotels en de meeste grotere winkels en restaurants accepteren de meest gangbare creditcards, zoals Eurocard en Visa. De actuele waarden van de INR vindt u hier.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op
reisvoorstel

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit