Loading...

WAAROM OP REIS NAAR

India

 • De zonsopkomst bij de Taj Mahal, één van de mooiste gebouwen ter wereld en een ode aan de liefde
 • Laat je verwonderen door de prachtige tempels die je overal in het land vindt
 • Slapen in een oud paleis of fort in Rajasthan, het land van de Maharadja’s
 • De ontmoeting met de kleurrijke en vriendelijke bevolking blijft je voor altijd bij
 • Bezoek India tijdens één van de kleurrijke festivals
 • Van de Himalayas in het noorden tot de tropische stranden in het zuiden; India is volstrekt uniek
 • Reizen per luxe trein langs de vele hoogtepunten
 • Slapen in een luxe safaritent en op zoek naar de Bengaalse tijger diep in de Indiase jungle
REISVOORSTEL INDIA AANVRAGEN

Ontdek het veelzijdige India

De ontmoeting met de kleurrijke en vriendelijke bevolking tijdens een luxe individuele rondreis door India blijft u voor altijd bij. Bezoek India tijdens één van de kleurrijke festivals om een goed beeld te krijgen van het dagelijks leven. Van de Himalayas in het noorden tot de tropische stranden in het zuiden; India is volstrekt uniek. U ontdekt de verschillende hoogtepunten van India het best door erlangs te reizen per luxe trein. Of slaap in een luxe safaritent en ga op zoek naar de Bengaalse tijger, die diep in de Indiase jungle woont. Met een individuele rondreis door India van TravelPA kan het allemaal.

Waarom op reis naar India?

Een luxe individuele rondreis door kleurrijk India is zonder twijfel een overweldigende en onvergetelijke ervaring. Zo anders dan anders. Het Indiase subcontinent biedt een keur aan landschappen, talloze bevolkingsgroepen met hun eigen taal, gebruiken en leefwijzen, indringende geuren, een enorme kleurenpracht en heerlijk eten. De monumenten, de sprookjesachtige paleizen en forten, de rijkversierde tempels, de kleurrijke festivals, de vriendelijke bevolking, de onmiskenbare chaos op straat, maar ook de prachtige natuurgebieden, de wilde dieren die u er ziet, de bergen en de stranden zorgen ervoor dat India een onmisbare indruk op u zal achterlaten. TravelPA verzorgt luxe individuele rondreizen langs alle hoogtepunten. U reist ter plaatse met privé-chauffeur, zo ziet u het allermeest en kunt u stoppen waar u wilt. Op de langere trajecten reist u per trein of vliegtuig. En natuurlijk overnacht u in de mooiste en meest karaktervolle hotels van het land.

REISVOORSTEL INDIA AANVRAGEN

Voorbeeldreizen in India

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol maar bieden voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende en karaktervolle hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

India_Kerala_Kayal

Kerala - Kayal Island Retreat

Genieten van het authentieke eilandleven in Kerala

Reisduur8 dagen
Reistypehotelreis
Beste reistijdokt - mei
Prijsindicatievanaf € 400,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★
Strand★ ★
Kindvriendelijk★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
India_Deccan-Odyssey-Indian-Odyssey

Indian Odyssey

Luxe treinreis met de Deccan Odyssey van Delhi naar Mumbai

Reisduur12 dagen
Reistypeluxe treinreis
Beste reistijdokt - apr
Prijsindicatievanaf € 4.295,- p.p.
Natuur★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
India_Rajasthan_Jodhpur

Indian Sojourn

Luxe treinreis met de Deccan Odyssey van Mumbai naar Delhi

Reisduur12 dagen
Reistypeluxe treinreis
Beste reistijdokt - mrt
Prijsindicatievanaf € 4.425,- p.p.
Natuur★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
India_strand_mediteren_yoga

India: Hotel The Leela Goa

Heerlijk ontspannen in fijne luxe aan het strand van Goa

Reisduur5 dagen
Reistypestrandverlenging
Beste reistijdokt - mei
Prijsindicatievanaf € 975,- p.p.
Natuur★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
India_Varanasi

India: Rajasthan, Taj Mahal en Varanasi

Een kleurrijke rondreis langs paleizen, forten, tempels, tijgers en heilige plaatsen

Reisduur14 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdsep - apr
Prijsindicatievanaf € 3.350,- p.p.
Natuur★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★

India: Rajasthan en Taj Mahal deluxe

Exclusieve rondreis door het meest kleurrijke deel van India

Reisduur12 dagen
Reistypeprivé-rondreis deluxe
Beste reistijdsep - apr
Prijsindicatievanaf € 5.300,- p.p.
Natuur★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
India_Agra_Taj-Mahal

India: Rajasthan en Taj Mahal

Sprookjesachtige paleizen, historische forten, rijke versierde tempels en Bengaalse tijgers

Reisduur12 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdsept - apr
Prijsindicatievanaf € 3.950,- p.p.
Natuur★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★
REISVOORSTEL INDIA AANVRAGEN

De geografie van India

India behoort met een oppervlakte van ongeveer 3,3 miljoen km2 tot de zes grootste landen ter wereld en is daarmee bijna 80 keer zo groot als Nederland. Het immense land ligt ingeklemd tussen de Golf van Bengalen in het oosten, de Arabische Zee in het westen en de Indische Oceaan in het zuiden en grenst in het noorden en noordoosten aan Bangladesh, Myanmar, Bhutan, Nepal en China en in het noordwesten aan Pakistan. India telt ruim 1,2 miljard inwoners en dat is na China het grootste aantal inwoners ter wereld. De verwachting is dat India China binnen enkele decennia voorbijstreeft in het aantal inwoners. Er worden twee officiële talen gesproken, het Hindi en het Engels. Er zijn echter veel regionale en lokale talen.

Ontdek de verschillende klimaten en landschappen van India

Door de vele klimaattypen en de grootte van het land kent het land een grote variatie aan landschappen. Er zijn in feite drie hoofdgebieden aan te wijzen: de Himalaya, de noordelijke vlakte en het schiereiland. Het noorden van India wordt beheerst door de Himalaya, (Sanskriet voor Land van de Sneeuw). De Kanchenjunga (8598 meter) in Sikkim is de hoogste berg van India. Ten zuiden van de Himalaya ligt de grote noordelijke laagvlakte met het stroomgebied van de rivieren de Indus, de Ganges en de Brahmaputra. In het noordwesten, in de deelstaat Rajasthan, ligt de extreem droge Thar woestijn, ook wel Indian Desert genoemd. Het grootste deel van het schiereiland wordt gevormd door het Deccan-plateau, dat zich ten zuiden van de laagvlakte uitstrekt.

Ontdek de belangrijkste bezienswaardigheden van India

Sprookjesachtige paleizen, forten, Maharadja’s…

India, een continent op zichzelf. Van de pieken van de Himalaya in Ladakh en Sikkim met prachtige boeddhistische tempels en kloosters, tot de uitgestrekte stranden van Goa en Kerala. Voor veel mensen vormt de hoofdstad New Delhi een eerste kennismaking met het land. New Delhi is de nieuwe hoofdstad van onafhankelijk India. New Delhi wordt gevormd door brede wegen en rotondes met grootse en trotse overheidsgebouwen en monumenten. In het geheel niet representatief voor de rest van het land. Op zo’n 4 uur rijden ligt de stad Agra met het beroemdste monument van India, de Taj Mahal. De Taj Mahal, dat Paleis van de Kroon betekent, is in de 17e eeuw door de vijfde heerser van het Mogulrijk als laatste rustplaats gebouwd voor zijn overleden echtgenote. Als dat geen liefde is… Hoewel Agra officieel niet in de deelstaat Rajasthan ligt, wordt de stad wel vaak opgenomen in een rondreis door de bekendste streek van India. Rajasthan is de streek waar in het verleden de Maharadja’s de scepter zwaaiden. Het land was verdeeld in allerlei kleine koninkrijkjes. De erfenis daarvan is goed zichtbaar. Onder meer in de vorm van talloze sprookjesachtige paleizen en forten in historische steden als Udaipur, Jaipur en Jodhpur.

…tijgers, koeien en een kleurrijke bevolking

Veel paleizen zijn nu omgetoverd tot luxe en sfeervolle (boutique) hotels. Het Nationale Park Ranthambore, dat niet ver van Jaipur ligt, is een perfecte locatie voor het spotten van de Indiase tijger. Religie is in India alom vertegenwoordigd. Overal vindt u rijk versierde tempels, mensen die offers brengen, heilige koeien in de straat en het bijwonen van een religieus festival of ritueel in een onvergetelijke belevenis. Voor Hindoes heilige plaatsen als Varanasi zijn eveneens een unieke bezienswaardigheid. De hindoes bezoeken de pelgrimsstad Varanasi om een bad te nemen in het water van de rivier de Ganges. Zij geloven dat het heilige water hun zonden afwast. Heel bijzonder is om een boottocht langs de rituele plaatsen van Varanasi te maken. Het zuiden van India is vooral bekend om de mooie stranden en de diepe jungle waar u kunt gaan genieten van prachtig wildlife U kunt hier een reis maken door de natuur op een soort woonboot, in retraite gaan of werken aan een gezondere leefwijze in één van de uitstekende en hoog gewaardeerde Ayurveda-resorts. Waar u ook bent in India, u zult onder de indruk zijn van de enorme kleurenpracht, de indringende geuren op de markt, het heerlijke eten, de prachtige sari’s die door vrouwen worden gedragen en de hartelijkheid van de Indiërs.

REISVOORSTEL INDIA AANVRAGEN

Uw luxe rondreis op maat door India

Uw luxe individuele rondreis op maat door India

Een luxe individuele rondreis door India is zonder twijfel afwisselend en intrigerend. Dit beperkt zich niet alleen tot natuur en de geologische kenmerken, maar is zeker ook van toepassing op de mix van culturele tradities. Met het veranderen van het landschap veranderen ook de gebruiken van de mensen, de manier waarop zij zich kleden, de taal en ook de lokale keuken. India is het land van kleurrijke festivals, vrouwen met sari’s, en drukke markten. Van de besneeuwde toppen van de Himalaya tot de met palmen omzoomde tropische stranden in het zuiden, van gortdroge woestijnen tot vruchtbare valleien, van boeddhistische kloosters tot rijkelijk versierde hindoetempels, van paleizen en forten tot natuurparken met tijgers en van kleurrijke festivals; India werkt op al uw zintuigen en zal een onuitwisbare indruk op u achterlaten.

Taj Mahal, ‘s werelds mooiste bouwwerk

De Taj Mahal mag niet ontbreken tijdens een rondreis door India. Ondanks de drukte is een bezoek aan dit wereldberoemde monument een absolute must. Op zo’n vier uur rijden vanuit Delhi ligt de stad Agra. Hier, aan de oever van de Yamuna rivier ligt de Taj Mahal, de tempel van de liefde. Er zullen weinigen zijn die nog nooit een foto van dit indrukwekkende monument hebben gezien. De Taj Mahal is tussen 1632 en 1648 gebouwd door Shan Jahan, de vijfde heerser van het Mogolrijk. Hij liet de Taj Mahal bouwen als laatste rustplaats voor zijn in 1631 overleden echtgenote Mumtaz Mahal. De witmarmeren Taj Mahal (dat Paleis van de Kroon betekent in het Perzisch) domineert de hele omgeving en spreekt echt tot de verbeelding. Om de grootste drukte van (Aziatische) bezoekers voor te zijn gaat u met u gids even na zonsopgang naar de Taj Mahal. Het licht van de zon op de witmarmeren koepels is dan op zijn mooist. Geniet een paar uur van dit adembenemend en onovertroffen wereldwonder dat voor velen symbool staat voor de liefde.

De sprookjesachtige paleizen van Rajasthan

De bekendste deelstaat van India, Rajasthan, is historisch gezien ook één van de belangrijkste. Het land van de Maharadja’s, de vroegere heersers van de vele koninkrijken die in dit gebied lagen. Erfenis van die tijd zijn de historische steden als Jaipur, Udaipur en Jodhpur, forten zoals het Amber fort, sprookjesachtige paleizen en monumenten.
Indrukwekkend in Jaipur zijn de roze stad waar je fijn kunt wandelen langs talloze bazars en het even buiten de stad gelegen indrukwekkende Amber Fort, gebouwd uit geel en roze zandsteen.
De stad Udaipur wordt ook het ‘Venetië van het Oosten’ of the ‘City of Lakes’ genoemd. In deze aan het meer Pichola gelegen stad vindt u prachtige paleizen‚forten en tempels. Een deel van de James Bond film Octopussy is in Udaipur opgenomen. Andere bekende plaatsen die zeer de moeite waard zijn in Rajasthan zijn Pushkar, de meest heilige plaats voor hindoes in Rajasthan en locatie van de jaarlijkse kamelenmarkt en het Ranthambhore National Park dat zich uitstekend leent voor een één-, twee- of driedaagse safari. Grote kans dat u de Indiase tijger hier in het wild ziet.

Ontdek het tropische Zuid-India

Het tropische zuiden van India, gevormd door de deelstaten Goa en Kerala, is onvergelijkbaar met het noorden. Hier vindt u heerlijke zandstranden, wuivende palmbomen en een jungle vol natuurparken. In het sterk religieuze zuiden van India zijn eveneens heel veel hindoetempels. Daarnaast treft u op veel plaatsen nog overblijfselen aan uit de tijd dat de Portugezen hier een belangrijke handelspost hadden. De sfeer in het zuiden is heel ontspannen. Veel mensen bezoeken het zuiden van India voor een wellnessreis in een gespecialiseerd resort. Ook kunt u een reis door prachtige natuurgebieden van Kerala maken op een traditionele ‘houseboat’.

Superluxe kamperen op de mooiste locaties

Wij kunnen u op verschillende plaatsen in India een unieke en bijzonder exclusieve ervaring aanbieden: overnachten in een ultra luxe tent en deelnemen aan authentieke activiteiten en excursies. Onze nomadische superluxe tenten worden steeds voor een beperkte periode geplaatst op zorgvuldig geselecteerde, uitzonderlijke locaties in de bergen, woestijnen, oerwouden en stedelijke gebieden. U ervaart zo op een volstrekt unieke en onvergetelijke wijze de dramatische landschappen van India, het weelderige platteland, de kleurrijke festivals en het tribale en natuurlijke erfgoed. Tijdens uw verblijf zijn alle maaltijden, activiteiten en ervaringen inclusief. Mede afhankelijk van het seizoen kunt u kiezen voor Ladakh in de Himalaya (Thiksey en Diskit), Dudhwa (bij de Nepalese grens) en Hampi (Zuid-India). U kunt een meerdaags verblijf in een luxury tented camp ook uitstekend combineren met een rondreis door India. Vraag ons naar de verschillende mogelijkheden.

Ontdek onze luxe reizen per trein

Wij bieden u de mogelijkheid om per luxe trein door de mooiste delen van India te reizen tijdens uw individuele rondreis. Reizen per trein door India is misschien wel de allermooiste manier om de vele juwelen van dit geweldige land te ontdekken. U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden en reisdagen. Een luxe treinreis kan op zichzelf of in combinatie met een rondreis of strandvakantie geboekt worden. Eén van de mogelijkheden die wij bieden is de Maharashtra Splendour, een 8-daagse treinreis met de Deccan Odyssey beginnend en eindigend in Mumbai (Bombay). Tijdens deze treinreis bezoekt u onder andere Goa met de vele Portugese invloeden en de grottempels van Ajanta en Ellora. Vraag ons naar de mogelijkheden.

REISVOORSTEL INDIA AANVRAGEN

Bestemmingsinformatie voor uw luxe individuele rondreis door India

Klimaat en beste reistijd

In zijn algemeenheid kunt u India het beste bezoeken van november tot april. Vanwege de grootte van het land kent India echter veel verschillende klimaatzones. Het berggebied in het uiterste noorden kent een kort zomerseizoen, de winters zijn hier koud en guur. Voor Ladakh bijvoorbeeld is juni – september de meest geschikte periode voor een bezoek. De deelstaat Rajasthan is subtropisch en hier zijn de temperatuurverschillen tussen zomer en winter erg groot. De meeste regen valt hier in de zomermaanden. De beste reistijd voor Rajasthan, Agra, Delhi en Varanasi is dan ook van oktober tot en met april, de temperaturen zijn dan aangenaam. In mei en juni lopen de temperaturen niet zelden op tot boven de 40 graden en het wordt ook een stuk vochtiger. Zuid-India heeft een tropisch klimaat, de verschillen tussen zomer en winter zijn hier minder groot. De temperatuur schommelt het gehele jaar rond de 32°C. In Goa en Kerala kan het stevig regenen in de zomermaanden, wat maakt dat voor zonaanbidders de winterperiode het meest geschikt is.

Eten en drinken

Veel toeristen hebben een lichte angst voor Indiase keuken. Toegegeven, de eetcultuur is er radicaal anders dan bij ons. Maar als men een goede hygiëne betracht en oppast met het eten van ongeschild fruit en het drinken van kraanwater (en ijsblokjes vermijdt) dan wordt het risico op narigheid een stuk minder. Veel Indiërs zijn uit religieuze overwegingen strikt vegetarisch. Voor niet-vleeseters is India dan ook een waar paradijs. Daarnaast wordt ook veel vis, kip, geit en (geiten)kaas gegeten. Door de enorme grootte van het land en de vele culturele verschillen kent elke regio zijn eigen gerechten en gebruiken. Curry is de basis van de Indiase keuken. Curry is eigenlijk een verzamelnaam voor een kruiden- en specerijenmengel. Curry’s kunnen mild tot zeer scherp van smaak zijn. Er zijn onnoemlijk veel soorten en varianten. Toeristen doen erin de regel verstandig aan om te kiezen voor de milde variant. In op (westerse) toeristen gerichte hotels en restaurants wordt hier rekening mee gehouden en zullen de gerechten doorgaans flink milder van smaak zijn.

In India wordt ‘s middags en ‘s avonds warm gegeten. Bekende gerechten uit de Indiase keuken zijn de voor ons ook bekende Kip Tandoori en Tikka Masala. Gek genoeg wordt het bij ons ook bekende Naanbrood nauwelijks thuis door de Indiërs gegeten. Dit heeft te maken met het feit dat Naanbrood wordt gebakken in een kleioven en er zijn maar weinig Indiërs met zo’n oven thuis. Daarentegen gebruiken veel Indiërs chapati. Dit is een eenvoudig maar heerlijk plat brood dat zeker in het noorden bij vrijwel elke maaltijd wordt geserveerd. Om de dorst te lessen kunt u het beste thee (Chai), mineraalwater of frisdranken gebruiken. Op vertrouwde plaatsen kunt u een Lassi proberen, een zoutige yoghurtdrank. Bier wordt volop geserveerd. Eén van de bekendste Indiase biermerken is Kingfisher.

Grensdocumenten

Reizigers met een Nederlands of Belgisch paspoort dienen te allen tijde een visum aan te vragen. Dit kunt u online doen. Het visum is meestal geldig voor maximaal 60 dagen. De kosten voor het e-visum bedragen circa € 42,50 (gebaseerd op de gegevens uit 2018). Let u erop dat uw paspoort nog minimaal zes maanden geldig moet zijn nadat u in India bent aangekomen. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken.

Gezondheid

Een aantal vaccinaties, zoals die tegen DTP, hepatitis A en buiktyfus wordt aangeraden. Voor sommige gebieden in India is het raadzaam om maatregelen te treffen tegen malaria. Aan te raden is om medicatie tegen diarree en buikloop mee te nemen. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie, LCR, Reisprik of bij KLM Health Services. Die kunt u bereiken via telefoonnummer 020-6493072.

Geldzaken

De munteenheid in India is de Rupee (INR). Bij aankomst op de luchthaven kunt u pinnen zodat u geen contant geld hoeft mee te nemen. Let u er wel op dat u bij uw eigen bank aangeeft dat u uw pas buiten Europa gaat gebruiken. Het kan zijn dat deze uit veiligheidsoverwegingen standaard is geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. U kunt ook contact geld wisselen na aankomst op de luchthaven of bij uw hotel. Vrijwel alle hotels en de meeste grotere winkels en restaurants accepteren de meest gangbare creditcards, zoals Eurocard en Visa. Heeft u nog vragen over het reizen naar India of wilt u uw individuele rondreis door dit prachtige land laten samenstellen? Neem contact met ons op via 085 30 30 925.

REISVOORSTEL INDIA AANVRAGEN

Waarom TravelPA?

 • Al onze reizen stemmen wij af op uw wensen, daarmee is uw reis 100% uniek

 • Wij hebben bijna alle bestemmingen zelf bezocht, dus kunnen wij u uit eigen ervaring adviseren

 • U gaat met een gerust hart op reis, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het garantiefonds GGTO

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit