Loading...

Rondreis door IJsland

IJsland_Jokulsarlon_Glacier_Lagoon_ijs_strand

Voor het boeken van een rondreis door IJsland bent u bij TravelPA op de juiste plaats. Vooral voor natuurliefhebbers is IJsland een droombestemming met actieve vulkanen, adembenemend mooie watervallen, enorme gletsjers en natuurlijke geisers. Gaat u in de zomer een rondreis op IJsland doen? Dan maakt u het bijzondere natuurfenomeen van de Middernachtzon mee. Lange dagen en het mooie licht maken uw rondreis of fly & drive nét iets specialer.

Wat maakt een rondreis door IJsland zo bijzonder?

IJsland is het hele jaar door een prachtige bestemming voor natuurliefhebbers. Watervallen, gletsjers, bergen, vulkanen… en dat op slechts 3 uur vliegen! Tijdens een fly & drive of privé-rondreis in IJsland kunt u in het voorjaar schitterende vogels zien en heerlijke vers gevangen vis eten. De zomerdagen in IJsland zijn lang en dan behoren tal van activiteiten tot de mogelijkheden, zoals duiken, walvissen spotten en sneeuwscootertochten op de grootste gletsjer van Europa. Een luxe rondreis per huurauto of fly & drive in IJsland is in de herfst een aanrader vanwege de mooie herfstkleuren en wolkenformaties. In de winter is een reis naar het Noorderlicht op IJsland een unieke ervaring om aan uw rondreis toe te voegen. Het ‘aurora borealis’ laat de witte sneeuw en de zwarte gestolde lava stralen met haar bijzondere groene, witte en rode kleuren. En hoe geweldig is het om al dit moois te combineren met een ontspannen middag in de Blue Lagoon? TravelPA adviseert u graag over de mogelijkheden voor een korte of lange reis naar IJsland.

Heeft u al voldoende inspiratie? Overleg met ons over de perfecte reis

Een rondreis door IJsland of juist een familiereis naar dit mooie land, het is allemaal mogelijk. Bovendien kunt u rekenen op een compleet programma, van vertrek tot thuiskomst. Zorgeloos op reis, dat is waar wij voor staan. Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan via het aanvraagformulier. U kunt ook bellen naar 085 30 30 925 om uw vragen te stellen en uw wensen door te geven.

REISVOORSTEL IJSLAND AANVRAGEN

Voorbeeldreizen in IJsland

TravelPA organiseert individuele rondreizen, luxe vakanties en rondreizen per huurauto op maat. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

IJsland_waterval_kinderen

IJsland met de kinderen

Leuke individuele familiereis per huurauto

Reisduur7 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdmei - sep
Prijsindicatievanaf € 1.275,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
IJsland_Noorderlicht

Het Noorderlicht op IJsland

De bijzondere kleuren van het Aurora Borealis

Reisduur4 dagen
Reistypehotelreis
Beste reistijdsep - mrt
Prijsindicatievanaf € 1.500,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
IJsland_Geysir_geiser

Luxe fly & drive in IJsland

Hella - Golden Circle - Reykjavik - Keflavik

Reisduur9 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdmei - sep
Prijsindicatievanaf € 1.800,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
IJsland_Skogafoss_waterval

Luxe fly & drive in IJsland - slow travel

Golden Circle - Zuidwestkust - Keflavik

Reisduur8 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdmei - sep
Prijsindicatievanaf € 1.650,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
IJsland_Husavik_huis

Luxe rondreis per huurauto in IJsland

Ontdek in twee weken tijd alle hoogtepunten van het eiland

Reisduur15 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdmei - sep
Prijsindicatievanaf € 3.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
IJsland_Stokkur_geiser

Geisers, gletsjers en vulkanen op IJsland

Luxe privé-rondreis naar de hoogtepunten in het westen en zuiden van IJsland

Reisduur6 dagen
Reistypeprivé-rondreis deluxe
Beste reistijdmei - sep
Prijsindicatievanaf € 5.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
REISVOORSTEL IJSLAND AANVRAGEN

Geografie IJsland

IJsland ligt in de Noord-Atlantische Oceaan, iets ten zuiden van de Poolcirkel, ca. 300 km ten oosten van Groenland en ca. 1.000 km ten zuiden van Noorwegen. Met zijn oppervlakte van 103.000 km2 is IJsland bijna drie keer groter dan Nederland. Misschien zou u verwachten dat IJsland volledig bedekt is met een laag ijs, maar dat is niet het geval. IJsland is zelfs groener dan het buurland Groenland. Het eiland is vulkanisch met vele actieve vulkanen en met gemiddeld elke vijf jaar een uitbarsting, behoort IJsland tot één van de meest vulkanisch actieve landen ter wereld. Ongeveer 10% van IJsland is bedekt met gletsjers, waaronder Vatnajökull, de grootste van Europa. Naast de gletsjers en actieve vulkanen, staat het land ook bekend om zijn lava-velden, thermale baden en de grootste watervallen van Europa. Dankzij een overvloed aan geisers, die een gemiddelde temperatuur van 75 graden Celsius bereiken, is geothermische energie in overvloed beschikbaar voor de IJslanders. Het IJslandse landschap is verder groen en onherbergzaam. Langs de kustlijn vindt u vele fjorden. Het binnenland bestaat uit een koude en onbewoonbare woestijn. IJsland wordt verder omringd door tal van kleinere eilanden, waarvan Grímsey het meest noordelijke, bewoonde eiland is. Er zijn vier Nationale Parken, namelijk Skaftafell, Snæfellsnes, Jökulsárgljúfur en Thingvellir.

Belangrijkste bezienswaardigheden IJsland

Geisers, gletsjers…

IJsland is een walhalla voor iedereen die van natuur houdt. Het startpunt van een fly & drive of privé-rondreis op IJsland is meestal de hoofdstad Reykjavik. Deze dynamische stad is compact, maar kent toch een aantal interessante bezienswaardigheden, zoals diverse musea, het Noorderlicht-centrum, de bijzondere Hallgrimskirkja en de ‘Pearl’, de futuristische uitziende warmwateropslag van de stad. Een andere leuke stad is Akureyri, ook wel de ‘hoofdstad van het noorden’ genoemd en de tweede stad van IJsland. In de Haukadalur-vallei ligt de beroemdste geiser van IJsland, Geysir. Tijdens een uitbarsting kan het kokende water wel 70 meter hoog de lucht in spuiten. Geysir wordt vaak samen met Thingvellir en Gullfoss (met de bekende waterval) de Golden Circle genoemd en leent zich uitstekend voor een dagtocht vanuit Reykjavik of als tussenstop op een fly & drive of luxe rondreis op IJsland.

…vulkanen en geothermische baden

Het Nationaal Park Snæfellsjökull in het westen van IJsland herbergt de gelijknamige en met ijs bedekte vulkaan. De hoeveelheid lava heeft diverse grotten en lavaformaties gevormd. In het zuiden van IJsland, tussen Kirkjubæjarklaustur en Höfn, ligt het Skaftafell National Park. In dit park lopen geen wegen, maar alleen wandelpaden. Voor wandelaars is het ruige landschap afgewisseld met gletsjers en bergen dan ook een ‘must do’ tijdens een reis naar IJsland. Sla ook zeker de zwarte stranden bij Vik en de Westman Islands, met haar talloze papegaaiduikers, niet over. De Blue Lagoon herbergt de bekendste thermale baden van IJsland. De IJslanders noemen dit zelfs de ‘bronnen van de eeuwige jeugd’. En niet geheel onterecht, omdat deze baden een geneeskrachtige werking hebben.

REISVOORSTEL IJSLAND AANVRAGEN

Uw luxe reis naar IJsland

Fly & drive IJsland

Een fly & drive of rondreis per huurauto in IJsland is dé perfecte manier om in alle vrijheid te genieten van de unieke natuur. TravelPA is dé expert in unieke, op maat gemaakte fly & drives en rondreizen met een huurauto naar IJsland. Wij stellen uw autoreis geheel op maat samen, verzorgen uw vluchten, accommodaties onderweg en uw huurauto inclusief alle noodzakelijke verzekeringen en inclusief afkoop eigen risico. Daarmee heeft u de zekerheid dat u ter plaatse geen extra kosten heeft. Een fly & drive van TravelPA betekent dat uw reis altijd volledig op uw wensen en mogelijkheden is afgestemd. U bepaalt zelf wat u wilt zien, wat u onderweg wilt doen, hoe lang u ergens verblijft en waar u overnacht. Zo beleeft u de hoogtepunten van IJsland op uw eigen wijze, maar in de prettige wetenschap dat alles tot in de puntjes voor u is georganiseerd. De infrastructuur in IJsland is uitstekend, al moet u er wel rekening mee houden dat er geen grote snelwegen over het eiland lopen. Dit biedt echter juist de mogelijkheid om IJsland in een rustig tempo te ervaren. Het huren van een auto geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. En dankzij het uitstekende wegennet is bijna iedere uithoek van het land te bereiken. Ook binnen de National Parks kunt u veelal met de eigen auto een mooie, toeristische route langs uitzichtpunten en informatiecentra rijden.

IJsland_Vatnajokull_Glacier_ijsgrot
IJsland_Jokulsarlon_Lagoon_Noorderlicht

Noorderlicht op IJsland

Indien u in de winter een reis naar IJsland maakt, is de kans aanwezig dat u het Noorderlicht gaat zien. De ‘aurora borealis’ of ‘het noordelijke morgenrood’ is een uniek natuurverschijnsel dat in de poolregio en dus ook in IJsland voorkomt. Om het goed te kunnen zien, moet het donker en helder zijn. Noorderlicht ontstaat doordat grote hoeveelheden geladen deeltjes door de zon het heelal worden ingeslingerd. De geladen deeltjes die richting de aarde gaan, worden beïnvloed door het aardmagnetisch veld. Dit leidt de geladen deeltjes naar een ovaal-gevormde kring rond de magnetische pool. Hier botsen de geladen deeltjes met aardse moleculen en dit veroorzaakt de bijzondere kleur van het Noorderlicht. Het Noorderlicht is volledig rood, volledig groen, groen met een rode bovengloed, groen met een rode onderrand of purperblauw gekleurd. De beste periode om het Noorderlicht op IJsland te kunnen zien, is van oktober tot maart, maar ook in september en april zou u het wellicht kunnen zien. TravelPA reserveert tijdens uw reis naar IJsland graag al vooraf uw Noorderlicht-tour. Informeer naar de mogelijkheden.

Combinatiereizen met de USA of Canada

Denkt u ook eens aan een combinatie van IJsland met de Verenigde Staten of Canada. Icelandair vliegt naar meerdere bestemmingen in Noord-Amerika. Wat dacht u bijvoorbeeld van een combinatiereis van het bruisende New York en het rustige IJsland? Maar ook Orlando en Tampa behoren tot de mogelijkheden. Leuk om uw familievakantie in Florida te combineren met een paar dagen op IJsland. Bent u een echte natuurliefhebber? Dan is een combinatie van IJsland en West-Canada een aanrader. U ziet het, de mogelijkheden zijn eindeloos!

USA_New_Hampshire_New_England_Indian_Summer
IJsland_Nesjavellir_ION_Adventure_Hotel_Spa_buitenzwembad

Uw hotel in IJsland

Als u bij TravelPA rondreis per huurauto of fly & drive door IJsland boekt, reserveren wij uw accommodaties langs uw route al op voorhand voor u. Zo heeft u daar ter plaatse geen omkijken naar en heeft u alle tijd om te genieten van uw reis. Houdt u er rekening mee dat het aantal goede hotels in IJsland beperkt is, zeker op het platteland. In Reykjavik en Akureyri is de keuze iets groter, maar nog steeds niet zo groot als u op andere bestemmingen waarschijnlijk bent gewend. In het hoogseizoen, dat het alleen niet in maart en van begin november t/m half december is, kunnen de hotels snel volgeboekt zijn en is de keuze in accommodaties beperkt. Wacht daarom niet te lang met boeken als u in deze periode naar IJsland wilt.

REISVOORSTEL IJSLAND AANVRAGEN

Bestemmingsinformatie IJsland

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd voor IJsland is in mei en september, omdat het vaak helder weer en nog niet zo druk is. Van december t/m april ligt IJsland onder een dik pak sneeuw, met uitzondering van de kust. Dit wordt veroorzaakt door de warme golfstroom die om IJsland loopt. Ondanks de sneeuw is het binnenland normaal toegankelijk voor gewone auto’s met goede banden. Het toerisme op IJsland komt vanaf april langzaam op gang wanneer de sneeuw het eerste zonnetje ziet en de dagen weer wat langer worden. Juni t/m augustus zijn de drukste maanden in IJsland, waarbij het hele land goed bereikbaar is.

Eten en drinken

De IJslandse keuken staat met name bekend om haar vis en lamsvlees. Vis wordt vooral gerookt, gedroogd, gekookt of gebakken met kaas en zure room. Populaire vissoorten zijn schelvis, schol, zalm, forel, garnalen en kabeljauw. Lamsvlees wordt geroosterd of gerookt gegeten. De nationale specialiteit is hangikjöt, een gerecht van gerookt en gekookt lamsvlees met in de schil gekookte aardappeltjes. Verder kent IJsland een aantal overheerlijke zuivelgerechten. Eén van de populairste gerechten is skyr, een yoghurt van afgeroomde melk geserveerd met room en bosbessen. Een ander gerecht is súrmjólk, een magere yoghurt met bruine suiker. Vergeet tijdens uw rondreis in IJsland ook niet om zeer smaakvolle pannenkoeken met slagroom en rabarberjam te proeven. Qua drank is koffie een nationaal begrip in IJsland. Even bijkletsen met vrienden of collega’s zonder een heerlijke kop koffie is ondenkbaar voor de IJslander. Het komt zelfs voor dat u in een restaurant of cafeetje bij een bestelling van een kop koffie gratis een tweede krijgt ingeschonken.
Het kraanwater in IJsland behoort tot het beste drinkwater ter wereld en is dus ook drinkbaar. U kunt overal ook flessen bronwater kopen.

Grensdocumenten

Voor IJsland geldt een positief reisadvies. Voor IJsland dient u te beschikken over een ID-kaart of paspoort dat na afloop van uw reis nog 3 maanden geldig is. Voor meer vragen over visa en grensdocumenten voor IJsland kunt u contact opnemen met de Visumcentrale.

Gezondheid

Er worden geen specifieke vaccinaties aangeraden. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van ThuisvaccinatieLCRReisprik of bij KLM Health Services (tel:. 0900-1091096).

Geldzaken

De munteenheid in IJsland is de IJslandse Kroon (ISK). Wij adviseren u om meteen bij aankomst op de luchthaven geld te pinnen. Dit kan met verschillende soorten passen. In alle grotere plaatsen zijn verder pinautomaten aanwezig, zodat u onderweg ook kunt pinnen. De meeste creditcards worden overal in IJsland geaccepteerd. De actuele waarde van de ISK vindt u hier.

Tunes

REISVOORSTEL IJSLAND AANVRAGEN

Waarom TravelPA?

  • Al onze reizen stemmen wij af op uw wensen, daarmee is uw reis 100% uniek

  • Wij hebben bijna alle bestemmingen zelf bezocht, dus kunnen wij u uit eigen ervaring adviseren

  • U gaat met een gerust hart op reis, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het garantiefonds GGTO

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit