Loading...
  • Bijzonder land waar u ooit een keer geweest moet zijn
  • Beijing, met de Verboden Stad en vlak daarbuiten de indrukwekkende Chinese Muur
  • Het bijzondere Terracotta Leger in Xi'An
  • Reuzenpanda's bekijken in Chengdu
  • Schitterende natuur in de omgeving van het Karstgebergte
  • Shanghai en Hong Kong, de bruisende en moderne metropolen van China

Waarom op individuele rondreis door China?

Waarom boeken veel mensen een individuele rondreis door China bij TravelPA? Het oude keizerrijk China oefent een enorme aantrekkingskracht uit op ons. Maak tijdens een luxe individuele rondreis op maat door China een wandeling over de indrukwekkende Chinese Muur, dwaal in Beijing rond door de Verboden Stad, ga echt Chinees eten in Hong Kong, sta oog in oog met het Terracottaleger in Xi’An.

Reis per hogesnelheidstrein door schitterende landschappen, geniet van de fraaie natuur van bijvoorbeeld het Karstgebergte in de omgeving van Guilin en Yangshuo en bezoek de bakermat van de pandaberen, Chengdu. Zoekt u het tijdens uw luxe privé-rondreis letterlijk wat hogerop? Dan behoort een verblijf in het op circa 4.000 meter hoogte gelegen Tibet, de thuisbasis van de wereldberoemde Dalai Lama, tot de mogelijkheden. China is enorm groot en de bezienswaardigheden liggen ook niet allemaal bij elkaar. Maar wij zorgen ervoor dat u niets mist. Daarbij, de infrastructuur is prima en u vliegt gemakkelijk van de ene stad naar de andere. Doordat China zo’n groot land is, zijn de reismogelijkheden oneindig. U kunt uiteraard niet het hele land in één keer ontdekken, maar wij adviseren u graag uit eigen ervaring over de verschillende opties voor een luxe privé-rondreis door China.

Welke reizen biedt TravelPA naar China aan?

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur, de natuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer, vlieg- en treintickets per hogesnelheidstrein ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in China?

Beijing en de Chinese Muur

Voor de meeste reizigers begint een individuele rondreis door China in Beijing. Deze bijzondere stad telt heel veel highlights, zoals de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede, het Zomerpaleis, de Temple of Heaven, het Bird’s Nest en het Olympisch Park. Ondanks de enorme bouwwoede die er heerst en de voortvarendheid waarmee de Chinezen hun land moderniseren, kent Beijing nog altijd echt de charme van weleer in de smalle straatjes, de Hutongs. Wij nemen u hier dan ook graag mee naartoe, zodat u ook wat van het traditionele, lokale leven meekrijgt.
Benieuwd naar onze eigen reiservaringen in Beijing? Lees dan ook ons reisverslag.

Chinese Muur

Vanuit Beijing kunt u ook de Chinese Muur bezoeken. Een echte ‘must do’ tijdens uw individuele rondreis door China. Beleef hier een uniek stuk geschiedenis. Het is dan ook een hele bijzondere ervaring om over dit ruim 6.000 km lange bouwwerk heen te lopen! Wij brengen u naar een rustig gedeelte van de Chinese Muur, zodat u zich niet in de drukte hoeft te begeven. Onderweg hier naartoe vangt u al de eerste glimp op van de door het landschap kronkelende muur. Opmerkelijk detail: de Chinese muur is het enige door de mens gebouwde object dat vanuit de ruimte waarneembaar is!
Benieuwd naar onze eigen reiservaringen in Beijing? Lees dan ook ons reisverslag.

Xi’An en het Terracottaleger

Xi’An in Centraal-China is verrassend leuk en één van de weinige nog ommuurde steden in China. Op de stadsmuur van Xi’An kunt u heerlijk wandelen en fietsen. Maar bezoek ook zeker het centrum met de Drum Tower en Bell Tower. Loop over de drukke lokale markt en sla een zijstraatje in waar u een oase van rust vindt in de moskee. Ineens heeft u niet meer het idee dat u zich in een grote stad bevindt. In de nabijheid van Xi’An kunt u het wereldberoemde Terracottaleger bezoeken. Vergaap u aan de bijzondere poppen, maar ga ook zeker de hallen naar waar mensen nog steeds bezig zijn om de poppen onder de grond vandaan te halen en schoon te maken.
De meeste gasten komen alleen voor het Terracottalege rnaar deze stad, maar dat is zonde. Xi’An heeft zoveel te bieden dat wij u altijd een extra nacht aanraden om hier te verblijven.

Chengdu en de reuzenpanda’s

Chengdu is dé panda-stad en mag tijdens uw luxe rondreis door China zeker niet ontbreken. De reuzenpanda’s zijn dé nationale trots van China. U kunt deze prachtige dieren onder andere van dichtbij bekijken in het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. Wij brengen u er in de vroege ochtend naartoe, zodat u erbij bent als de dieren gaan eten. Een vermakelijk gezicht!
Chengdu ligt in de provincie Sichuan, die ook bekend staat om de uitstekende en gevarieerde keuken. Bijzonder in Chengdu is ook het beeld van de Grand Buddha, met oren van 7 meter lang het grootste Boeddhabeeld ter wereld.

Shanghai en Hongkong

Modern en overweldigend Shanghai is, net zoals Hong Kong, een bruisende metropool met een hypermoderne skyline en een keur aan winkelcentra. Eén van beide steden is bijna altijd uw eindpunt van uw individuele rondreis door China. Zowel Shanghai als Hong Kong vormen een enorm contrast ten opzichte van Beijing, dat een veel conservatievere uitstraling heeft. Bezoek in Shanghai bijvoorbeeld het oude centrum, de Bund en de Oriental Pearl Tower, die tot een aantal jaren geleden het hoogste gebouw ter wereld was. In Hong Kong zullen zeker Kowloon, de Victoria Peak en de Avenue of Stars op uw ‘to do’-lijstje staan. Zowel in Shanghai als Hong Kong is er iedere avond een lichtshow die op de wolkenkrabbers wordt geprojecteerd. Een prachtig gezicht!

Schitterende natuur in China

Natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken in het Karstgebergte. Hier vindt u in de omgeving van Guilin en Yangshuo de zo karakteristieke kegelvormige rotsen en terrasvormige rijstvelden. Wij verzorgen hier graag uw fietstocht en ritje per bamboevlot. Ook net buiten Lijiang is de natuur schitterend. Wanneer u genoeg tijd heeft, nemen wij u graag mee naar de Tiger Leaping Gorge. Door deze kloof loopt tussen de bergen de Yangtze-rivier. Het bergachtige landschap met rijstvelden en dorpjes is adembenemend mooi. In Shangri-La waant u zich eerder in Tibet dan in China. U vindt hier besneeuwde bergtoppen, eindeloze graslanden, grote steile kloven, azuurblauwe meren, landelijke dorpen en Tibetaanse kloosters. De combinatie van natuur en cultuur maken een verblijf in deze regio meer dan waard.

Waar ligt China?

China is een reusachtig land in het oosten van Azië. Het heeft een oppervlakte van 9,6 miljoen km² en is daarmee 240 keer zo groot als Nederland. Het is na Rusland en Canada het grootste land ter wereld. China telt 1,3 miljard inwoners en is daarmee het land met de meeste inwoners ter wereld. In het noordoosten grenst China aan Noord-Korea en Rusland, in het noorden aan Mongolië en verder aan Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Afghanistan en Pakistan. In het zuiden zijn er grenzen met India, Nepal, Bhutan, Myanmar, Laos en Vietnam. Voor de kust vindt u duizenden eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. Hainan is hier het grootste eiland. In het zuidwesten van China bevindt zich de Tibetaanse hoogvlakte die zo’n 20% van China bestrijkt. Op de grens met Nepal ligt de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest (8.848 meter). China telt maar liefst 100 toppen die hoger zijn dan 7.000 meter en niet minder dan 1000 toppen van meer dan 6.000 meter hoogte. Het noordwesten van China bestaat ook uit hoogvlaktes, maar daar liggen de toppen tussen de 1.000 tot 2.000 meter. Naar het oosten toe gaan de hoogvlaktes over in de Gobiwoestijn, die zich uitstrekt tot vlakbij de hoofdstad Beijing. Hier bevindt u zich in een laagvlakte, de uitgestrekte delta van de grote rivieren Jangtsekiang en Huang He. Dit is het meest vruchtbare en dichtstbevolkte deel van China. Het zuidelijke deel van China bestaat uit heuvels en lage bergen die naar het westen steeds hoger worden. De zuidoostkust kent grillige rotsen.

Wat is goed om te weten bij een reis naar China?

Wat is de beste reistijd voor een reis naar China?
De beste reistijd voor China is de periode in de maanden april, mei, september en oktober. Voor een reis door een land groter dan geheel Europa is het moeilijk om een planning om iedere regenbui heen te maken. In het kort komt het erop neer dat het voor- en najaar de beste reismaanden zijn. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar vergeet u voor de koudere avonden niet een warme trui mee te nemen. Tibet kan vanwege de grote hoogte het best bezocht worden in de zomer, omdat de temperatuur dan het meest aangenaam is. Het is er dan warm, droog en zonnig. Aangezien de zomer ook de drukste tijd is, is de beste reistijd voor Tibet mei, juni en september.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een reis naar China?
Voor China geldt een positief reisadvies. Reizigers met een Nederlands paspoort hebben een visum nodig. Deze aanvraag is vrij complex en is verder verscherpt. TravelPA assisteert u graag bij het aanvragen van uw visum, maar u bent zelf verantwoordelijk voor de daadwerkelijke aanschaf. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken.

Eten en drinken
Door de grootte van het land heeft iedere streek zijn eigen specialiteiten (denk bijvoorbeeld aan de beroemde ‘Pekingeend’ of de Dim Sum uit Hong Kong). Er worden veel rijstgerechten gegeten en roerbakken is een veelgebruikte bereidingswijze. De avondmaaltijd is de hoofdmaaltijd van de dag en bestaat vaak uit rijst, groente, vlees/vis, deegwaren en soep als laatste gang. Ga in China zeker eens ‘hotpotten’, dat is een soort fondue met vlees en vis. De authentieke is zeer spicy. De meest gedronken lokale drank in China is thee. Daarnaast is rijstwijn populair. Het water dat in China uit de kraan komt is niet drinkbaar. U kunt het beste flessen mineraalwater kopen. Eet geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten (salades) en ongewassen fruit. Kies het liefst voor fruit wat u zelf kunt schillen. Let u op dat u geen ijsblokjes (van kraanwater) in uw dranken gebruikt.

Gezondheid
Een aantal vaccinaties, zoals DTP en hepatitis A wordt aangeraden. Voor sommige gebieden is het raadzaam om maatregelen te treffen tegen malaria. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie, LCR, Reisprik of bij KLM Health Services (tel. 020-6493072). Wat betreft criminaliteit hoeft u weinig te vrezen. Wist u dat China namelijk één van de veiligste landen van Azië is?

Geldzaken
De nationale valuta van China is de Renminbi, met als bijbehorende munteenheid de Yuan. Deze munt kunt u niet in Nederland kopen. Wij raden u aan om bij aankomst in China geld te pinnen of om Euro’s om te wisselen in de lokale valuta. Dit is tevens mogelijk bij de meeste hotels en banken. Houdt u er rekening mee dat pinnen vrijwel alleen met een creditcard (Visa en Mastercard) mogelijk is en niet met een Maestro-pas. Bij uw aankopen op straat, wanneer u van een taxi of riksja gebruik wilt maken of een tempel bezoekt, is het noodzakelijk om gepast met Yuans te betalen. Creditcards worden bij de meeste grote attracties niet geaccepteerd. Vergeet niet voordat u een individuele rondreis door China gaat maken om de actuele waarden te checken. Wilt u meer informatie of wilt u uw individuele rondreis door China boeken? Bel dan 085 30 30 925.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op
reisvoorstel

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit