Loading...

Waarom op individuele rondreis door China?

China_Chengdu_panda

Waarom boeken veel mensen een individuele rondreis door China bij TravelPA? Het oude keizerrijk China oefent een enorme aantrekkingskracht uit op ons. Maak tijdens een luxe individuele rondreis op maat door China een wandeling over de indrukwekkende Chinese Muur, dwaal in Beijing rond door de Verboden Stad, ga echt Chinees eten in Hong Kong, sta oog in oog met het Terracottaleger in Xi’An, reis per hogesnelheidstrein door schitterende landschappen, geniet van de fraaie natuur van bijvoorbeeld het Karstgebergte in de omgeving van Guilin en Yangshuo en bezoek de bakermat van de pandaberen, Chengdu. Zoekt u het tijdens uw luxe privé-rondreis letterlijk wat hogerop? Dan behoort een verblijf in het op circa 4.000 meter hoogte gelegen Tibet, de thuisbasis van de wereldberoemde Dalai Lama, tot de mogelijkheden. China is enorm groot en de bezienswaardigheden liggen ook niet allemaal bij elkaar. Maar wij zorgen ervoor dat u niets mist. Daarbij, de infrastructuur is prima en u vliegt gemakkelijk van de ene stad naar de andere.

REISVOORSTEL CHINA AANVRAGEN

Voorbeeldreizen in China

TravelPA organiseert individuele rondreizen en luxe vakanties op maat. Onze rondreisprogramma’s zijn niet overvol. Met voldoende tijd en rust om echt te kunnen genieten van het land, de sfeer, de cultuur en de plaatselijke keuken. U verblijft altijd in uitstekende hotels die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Ook voorzien wij in privé-vervoer ter plaatse. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

China_Hong_Kong_Four_Seasons_Hotel_zwembad_uitzicht

China Deluxe

Beijing - Xi' An - Chengdu - Guilin - Yangshuo - Shanghai - Hong Kong

Reisduur17 dagen
Reistypeprivé-rondreis - deluxe
Beste reistijdapr - okt
Prijsindicatievanaf € 5.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
China_Lijiang_Banyan_Tree_Lijiang_pagode_avond

China Deluxe - Banyan Tree Hotels

Top rondreis naar Shanghai, Hangzhou, Lijiang en Shangri-La

Reisduur11 dagen
Reistypeprivé-rondreis - deluxe
Beste reistijdapr - okt
Prijsindicatievanaf € 3.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★ ★
China_Beijing_Verboden_Stad

Klassiek China

Beijing - Xi' An - Chengdu - Guilin - Yangshuo - Shanghai

Reisduur16 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdapr - okt
Prijsindicatievanaf € 3.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
China_Shangri-La_Ganden_Sumtseling_Monastery

China net even anders

Beijing - Xi' An - Chengdu - Lijiang - Shangri-La - Kunming

Reisduur17 dagen
Reistypeprivé-rondreis
Beste reistijdapr - okt
Prijsindicatievanaf € 3.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
China_Hanzhou_Amanfayun_zwembad

China Deluxe - Aman Hotels

Exclusieve rondreis naar Beijing, Lijiang en Hangzhou

Reisduur10 dagen
Reistypeprivé-rondreis - deluxe
Beste reistijdapr - okt
Prijsindicatieop aanvraag
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★ ★
REISVOORSTEL CHINA AANVRAGEN

Geografie China

China is een reusachtig land in het oosten van Azië. Het heeft een oppervlakte van 9,6 miljoen km² en is daarmee 240 keer zo groot als Nederland. Het is na Rusland en Canada het grootste land ter wereld. China telt 1,3 miljard inwoners en is daarmee het land met de meeste inwoners ter wereld. In het noordoosten grenst China aan Noord-Korea en Rusland, in het noorden aan Mongolië en verder aan Kazachstan, Kirgizië, Tadzjikistan, Afghanistan en Pakistan. In het zuiden zijn er grenzen met India, Nepal, Bhutan, Myanmar, Laos en Vietnam. Voor de kust vindt u duizenden eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. Hainan is hier het grootste eiland. In het zuidwesten van China bevindt zich de Tibetaanse hoogvlakte die zo’n 20% van China bestrijkt. Op de grens met Nepal ligt de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest (8.848 meter). China telt maar liefst 100 toppen die hoger zijn dan 7.000 meter en niet minder dan 1000 toppen van meer dan 6.000 meter hoogte. Het noordwesten van China bestaat ook uit hoogvlaktes, maar daar liggen de toppen tussen de 1.000 tot 2.000 meter. Naar het oosten toe gaan de hoogvlaktes over in de Gobiwoestijn, die zich uitstrekt tot vlakbij de hoofdstad Beijing. Hier bevindt u zich in een laagvlakte, de uitgestrekte delta van de grote rivieren Jangtsekiang en Huang He. Dit is het meest vruchtbare en dichtstbevolkte deel van China. Het zuidelijke deel van China bestaat uit heuvels en lage bergen die naar het westen steeds hoger worden. De zuidoostkust kent grillige rotsen.

Belangrijkste bezienswaardigheden tijdens uw individuele rondreis door China

Eeuwenoude tradities vs. torenhoge ambities…

Voor de meeste reizigers begint een individuele rondreis door China in Beijing. Deze bijzondere stad telt heel veel highlights, zoals de Verboden Stad, het Plein van de Hemelse Vrede, het Zomerpaleis, de Temple of Heaven, het Bird’s Nest en het Olympisch Park. Ondanks de enorme bouwwoede die er heerst en de voortvarendheid waarmee de Chinezen hun land moderniseren, kent Beijing nog altijd echt de charme van weleer in de smalle straatjes, de Hutongs. Vanuit Beijing kunt u ook de Chinese Muur bezoeken. Beleef een uniek stuk geschiedenis en een heel bijzondere ervaring om er overheen te lopen! Xi’An in Centraal-China is verrassend leuk en één van de weinige nog ommuurde steden in China. Op deze stadsmuur kunt u wandelen en fietsen, dus plan zeker een extra dag in deze stad. In de nabijheid van Xi’An kunt u het wereldberoemde Terracottaleger bezoeken.

Cultuur, natuur en pandaberen

De reuzenpanda’s zijn dé nationale trots van China. U kunt deze prachtige dieren onder andere van dichtbij bekijken in het Chengdu Research Base of Giant Panda Breeding. Chengdu ligt in de provincie Sichuan, die bekend staat om de uitstekende en  gevarieerde keuken. Bijzonder hier is ook het beeld van de Grand Buddha, met oren van 7 meter lang het grootste Boeddhabeeld ter wereld. Modern en overweldigend Shanghai is, net zoals Hong Kong, een bruisende metropool met een hypermoderne skyline en een keur aan winkelcentra. Natuurliefhebbers komen volop aan hun trekken in het Karstgebergte. Hier vindt u in de omgeving van Guilin en Yangshuo de zo karakteristieke kegelvormige rotsen en terrasvormige rijstvelden.

REISVOORSTEL CHINA AANVRAGEN

Uw luxe rondreis China op maat

Mooie hotels tijdens uw luxe rondreis door China

De accommodaties die wij u tijdens uw individuele luxe rondreis door China aanbieden, worden zorgvuldig door ons en onze partners ter plaatse uitgekozen. Met name in de steden is de keuze uit goede hotels oneindig. U vindt hier met name van hotels bekende internationale hotelketens, maar onze specialiteit is het vinden van unieke, kleinschalige accommodaties. Kwaliteit en service staan bij ons altijd op de eerste plaats. Bovendien vinden wij in de steden een centrale ligging van uw hotel heel belangrijk. Zo kunt u alle highlights eenvoudig bereiken.

China_Hong_Kong_Four_Seasons_Hotel_zwembad_uitzicht
China_Shanghai_skyline_avond

Verrassende combinatiereizen

Doordat China zo’n groot land is, zijn de reismogelijkheden oneindig. U kunt uiteraard niet het hele land in één keer ontdekken, maar wij adviseren u graag uit eigen ervaring over de verschillende opties voor een luxe privé-rondreis door China. Vliegt u met Emirates? Dan kunt u desgewenst op de heen- of terugweg nog een aantal dagen in de bruisende metropool Dubai verblijven. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld uw rondreis door China in Beijing te starten en in Hong Kong of Shanghai te eindigen, zodat u niet terug hoeft naar Beijing.

REISVOORSTEL CHINA AANVRAGEN

Bestemmingsinformatie China

Klimaat en beste reistijd

De beste reistijd voor China is de periode in de maanden april, mei, september en oktober. Voor een reis door een land groter dan geheel Europa is het moeilijk om een planning om iedere regenbui heen te maken. In het kort komt het erop neer dat het voor- en najaar de beste reismaanden zijn. De temperatuur is in deze tijd aangenaam, maar vergeet u voor de koudere avonden niet een warme trui mee te nemen. Tibet kan vanwege de grote hoogte het best bezocht worden in de zomer, omdat de temperatuur dan het meest aangenaam is. Het is er dan warm, droog en zonnig. Aangezien de zomer ook de drukste tijd is, is de beste reistijd voor Tibet mei, juni en september.

Eten en drinken

Door de grootte van het land heeft iedere streek zijn eigen specialiteiten (denk bijvoorbeeld aan de beroemde ‘Pekingeend’ of de Dim Sum uit Hong Kong). Er worden veel rijstgerechten gegeten en roerbakken is een veelgebruikte bereidingswijze. De avondmaaltijd is de hoofdmaaltijd van de dag en bestaat vaak uit rijst, groente, vlees/vis, deegwaren en soep als laatste gang. Ga in China zeker eens ‘hotpotten’, dat is een soort fondue met vlees en vis. De authentieke is zeer spicy. De meest gedronken lokale drank in China is thee. Daarnaast is rijstwijn populair. Het water dat in China uit de kraan komt is niet drinkbaar. U kunt het beste flessen mineraalwater kopen. Eet geen rauw, ongekookt of gedeeltelijk gekookt voedsel of groenten (salades) en ongewassen fruit. Kies het liefst voor fruit wat u zelf kunt schillen. Let u op dat u geen ijsblokjes (van kraanwater) in uw dranken gebruikt.

Grensdocumenten voor uw individuele rondreis door China

Voor China geldt een positief reisadvies. Reizigers met een Nederlands paspoort hebben een visum nodig. Deze aanvraag is vrij complex en is per mei 2019 verder verscherpt. TravelPA assisteert u graag bij het aanvragen van uw visum. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken op de website van Visumcentrale.

Gezondheid

Een aantal vaccinaties, zoals DTP en hepatitis A wordt aangeraden. Voor sommige gebieden is het raadzaam om maatregelen te treffen tegen malaria. Informeer ruim voor vertrek bij uw lokale GGD of huisarts. Ook kunt u informatie inwinnen via de website van Thuisvaccinatie, LCR, Reisprik of bij KLM Health Services (tel. 020-6493072). Wat betreft criminaliteit hoeft u niets te vrezen. Wist u dat China één van de veiligste landen van Azië is?

Geldzaken

De nationale valuta van China is de Renminbi, met als bijbehorende munteenheid de Yuan. Deze munt kunt u niet in Nederland kopen. Wij raden u aan om bij aankomst in China geld te pinnen of om Euro’s om te wisselen in de lokale valuta. Dit is tevens mogelijk bij de meeste hotels en banken. Houdt u er rekening mee dat pinnen vrijwel alleen met een creditcard (Visa en Mastercard) mogelijk is en niet met een Maestro-pas. Bij uw aankopen op straat, wanneer u van een taxi of riksja gebruik wilt maken of een tempel bezoekt, is het noodzakelijk om gepast met Yuans te betalen. Creditcards worden bij de meeste grote attracties niet geaccepteerd. Vergeet niet voordat u een individuele rondreis door China gaat maken om de actuele waarden te checken. Wilt u meer informatie of wilt u uw individuele rondreis door China boeken? Bel dan 085 30 30 925.

Tunes

REISVOORSTEL CHINA AANVRAGEN

Waarom TravelPA?

  • Al onze reizen stemmen wij af op uw wensen, daarmee is uw reis 100% uniek

  • Wij hebben bijna alle bestemmingen zelf bezocht, dus kunnen wij u uit eigen ervaring adviseren

  • U gaat met een gerust hart op reis, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het garantiefonds GGTO

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit