Loading...
  • De grootsheid van de natuur; met de 'America the Beautiful Pass' heeft u een jaar lang voor één bedrag onbeperkt toegang tot alle nationale parken in de VS
  • Kindvriendelijk Florida met de mooiste stranden van Amerika, de vele familieparken en natuurlijk het Kennedy Space Center
  • Ga op ontdekkingstocht door fascinerende steden als New York, Washington DC, Chicago en Boston
  • Ervaar de bewogen geschiedenis en een rijke muzikale cultuur in The Deep South
  • Beleef de meest intense herfstkleuren tijdens de Indian Summer in New Engeland
  • Bezoek een baseball- of ijshockeywedstrijd; altijd een knotsgekke mix van sport en entertainment en een garantie voor een onvergetelijke dag tussen de Amerikanen

Waarom op reis naar de Verenigde Staten van Amerika?

Eén van de meest populaire manieren om door Amerika te reizen en te genieten van de overweldigende natuur is door het maken van een rondreis per huurauto. Amerika is daarnaast ook een fantastische bestemming voor een familievakantie of stedentrip.

Velen bezoeken Amerika vooral vanwege de indrukwekkende natuur. Niet onterecht want Noord-Amerika biedt landschappen die tot de mooiste en meest spectaculaire ter wereld behoren. Een rondreis per huurauto door de Verenigde Staten is één van de beste manieren om hiervan te genieten. U kunt zo in alle vrijheid en op uw eigen tempo genieten van de vele bezienswaardigheden. Dat kan ook als u uw reis boekt bij TravelPA. Samen met u stellen wij de reis samen, met voldoende tijd en minder gehaast.
De VS tellen meer dan 50 Nationale Parken. Enkele van de bekendste parken zijn: Yellowstone, Rocky Mountains, Death Valley, Yosemite, Grand Canyon, en Great Smoky Mountains. Californië, Utah, Nevada en Arizona herbergen een groot aantal van deze nationale parken. Het is goed mogelijk om een aantal hiervan in één reis te bezoeken. Andere staten met fraaie parken zijn Alaska, Colorado, Texas, New Mexico, Washington, Oregon, Tennessee en Maine. De nationale parken in de VS zijn goed toegankelijk met uw huurauto, bieden uitstekende informatievoorzieningen en wandelroutes en vaak kunt u in of nabij de parken overnachten. Naast natuur heeft Amerika nog veel meer te bieden. Wat dacht u van zonovergoten stranden en pretparken in Florida? Of Las Vegas, met z’n vele casino’s, shopping malls, hotels en theatershows. Steden als New York en Chicago bieden eindeloze shoppingmogelijkheden en uitstekende restaurants. En in de hoofdstad Washington D.C. kunt u urenlang dwalen door musea van wereldklasse. Bent u een muziekliefhebber? Het  swingende New Orleans is heerlijk jazzy en The Deep South is dé bakermat van de Blues, Rock ‘n’ Roll én de countrymuziek. het swingt er altijd. Maar ook elders maken de uitbundige en gastvrije Amerikanen er graag een show van. Amerikanen zijn ook gek op sport. Ga zeker eens een kijkje nemen bij een traditionele rodeo in Texas of een honkbalwedstrijd in Boston.

Welke reizen biedt TravelPA naar de Verenigde Staten van Amerika aan?

TravelPA organiseert individuele rondreizen per huurauto naar de VS op maat. U verblijft altijd in goede hotels en resorts die wij met uiterste zorg voor u selecteren. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op

Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden en activiteiten in Amerika?

Rondreizen per huurauto

In Amerika kunt u prima zelf rijden. Een rondreis per huurauto door Amerika is dé perfecte manier om in alle vrijheid te genieten van de schitterende natuur en de vele bezienswaardigheden. Populaire gebieden zijn: Californië, Utah, Nevada, Arizona, Colorado, Alaska, Florida en New England. TravelPA is dé expert in op maat gemaakte autorondreizen door Amerika. Wij geven u tips en ideeën en stellen uw autoreis geheel op basis van uw wensen en mogelijkheden. Van uw reis ontvangt u van ons een persoonlijk uniek routeboek in het Nederlands. Wij verzorgen uw vluchten, accommodaties onderweg en uw huurauto inclusief alle noodzakelijke verzekeringen en inclusief afkoop eigen risico. Daarmee heeft u de zekerheid dat u ter plaatse geen extra kosten heeft. Een rondreis per huurauto van TravelPA betekent dat uw reis altijd volledig op uw wensen en mogelijkheden is afgestemd. U bepaalt hoe lang u reist, wat u wilt zien, wat u onderweg wilt doen, hoe lang u ergens verblijft en waar u overnacht.

De nationale parken

Amerika beschikt over vele prachtige nationale parken, waarvan sommige tot de mooiste ter wereld behoren. Spuitende geisers, diepe canyons, zoutmeren, bossen en gletsjers; het is allemaal te zien in de Nationale Parken van de Verenigde Staten. De National park Service is al meer dan 100 jaar de drijvende kracht achter de ontwikkeling en het behoud van de parken. Het eerste nationale park in de VS was een feit in 1872, Yellowstone National Park. Inmiddels telt het land zo’n 50 parken, verspreid over het hele grondgebied van de VS. Tot de mooiste parken van de VS behoren naast Yellowstone, Yosemite, Death Valley, Grand Canyon, Glacier, Arches, Zion, Bryce Canyon, Grand Teton, Rocky Mountains, Big Bend en Great Smoky Mountains. Met een ‘America The Baeutiful’-pas, die je voor USD 80,- koopt in het eerste nationale park dat u tijdens uw reis bezoekt, heeft u een jaar lang gratis toegang tot alle nationale parken in de VS (geldig voor 1 auto inclusief 4 inzittenden).

Florida, the Sunshine State

Florida is één van de populairste staten om vakantie te vieren. Niet zo gek, want de temperatuur is er zelfs in de winter vaak heel aangenaam. Zowel aan de westkust als aan de oostkust van het schiereiland liggen prachtige zandstranden. De stranden bij Sarasota en Clearwater Beach behoren tot de mooiste van heel Amerika. Ook kunt u tijdens uw reis door Florida een bezoek brengen aan de Florida Keys en Key West. U kunt alligators spotten in de moeraslandschappen van The Everglades, flaneren over Ocean Boulevard in het Hippe Miami South Beach, een fietstochtje maken over de eilanden Sanibel en Captiva, de Space Shuttle bekijken bij de lanceerbasis Cape Canaveral en natuurlijk heel veel lol maken in Orlando, dé pretparkhoofdstad van de wereld, met de themaparken van Disney, de Universal Studios, Sea World en vele andere attracties. In zonnig en kindvriendelijk Florida hoeft u zich geen moment te vervelen.

Sportgek Amerika

Bezoek in Amerika ook eens een sportwedstrijd en krijg een inkijkje in de Amerikaanse cultuur. Amerikanen van New York tot San Diego en van Seattle tot Miami zijn absoluut sportgek. Een wedstrijd honkbal, ijshockey of basketbal bezoeken is echt een uitje voor de hele familie. Ze maken er een heel feest van. Show en spektakel verzekerd.

Veelzijdig Amerika

Van de indrukwekkend mooie nationale parken in het westen tot de verleidelijke zandstranden van Florida. Van de mondaine winkelstraten van New York tot de intieme jazzbarretjes in New Orleans en van de lieflijk glooiende heuvels van Massachussetts tot de imposante bergen van Alaska; Amerika is enorm veelzijdig. Door de enorme grootte van het land moet u wel gerichte keuzes maken. Welke gebieden wilt u graag bezoeken? Wat is de beste periode? Welk type hotels heeft uw voorkeur? TravelPA kent haar weg in de Verenigde Staten en helpt u graag met het uitstippelen en verzorgen van uw onvergetelijke rondreis door de USA.

Waar liggen de Verenigde Staten van Amerika?

De Verenigde Staten van Amerika is een federale republiek en omvat 50 staten en het District of Columbia (Washington D.C.). Het land is bijna 230 keer zo groot als Nederland en is na Rusland en Canada het grootste land ter wereld. De oppervlakte bedraagt bijna 10 miljoen km2. Er wonen zo’n 320 miljoen mensen, de meeste daarvan langs de oost- en westkust. In het noorden grenst het aan Canada, in het oosten aan de Atlantische Oceaan, in het westen aan de Grote Oceaan en in het zuiden aan Mexico en de Golf van Mexico. In het westen van de VS liggen de Rocky Mountains. Een deel van het westen is woestijnachtig en erg droog. Death Valley is één van de droogste en heetste gebieden op aarde. Het centrale deel van de VS, beter bekend als de Great Plains, is vruchtbaar laagland waar de belangrijkste rivier de Mississippi door heen stroomt. Het zuiden is vrij vlak en wordt deels gevormd door moerasgebieden zoals in Louisiana en Florida. In het oosten van de VS liggen de Appalachen, een berggebied met toppen tot zo’n 2.000m. Tot de grootste steden van het land behoren New York, Los Angeles, Chicago, Houston en Atlanta. Tot de VS behoren ook de eilandengroep Hawaii, evenals een aantal kleinere eilanden in het Caribisch Gebied en in de Grote Oceaan.

Wat is goed om te weten bij een reis naar de Verenigde Staten van Amerika?

Wat is de beste reistijd voor een reis naar Amerika?
Amerika is enorm groot en kent verschillende klimaatzone’s. Het binnenland heeft een continentaal klimaat met warme tot hete zomers en koude winters met veel sneeuw. De gebieden langs de Oost- en Westkust van Amerika kennen een gematigder klimaat, terwijl het zuiden flink hete zomers kent en milde winters. Florida heeft een subtropisch klimaat en is hele jaar door warm, maar houd hier rekening met het orkaanseizoen dat loopt van juni tot november. In z’n algemeenheid geldt dat beste periode voor een rondreis per huurauto is van maart t/m september. Vanaf half juni tot begin september is het overal hoogseizoen. Het kan dan druk zijn op de toeristische plekken en in de Nationale Parken. Ook kunnen de prijzen van bijvoorbeeld accommodaties flink hoger liggen. Het hoogseizoen in Florida valt in de winter met zeer aangename temperaturen en warm zeewater. New England kan met name in oktober erg druk zijn. De zon schijnt dan vaak veelvuldig en de luchten zijn van strakblauw, wat de kleuren van de herfstbladeren extra intensiteit geeft. In de Rocky Mountains wordt in de winter volop geskied.

Welke reisdocumenten heb ik nodig voor een reis naar de Verenigde Staten?
Voor Amerika dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een zogenoemde ESTA-verklaring. Met deze verklaring heeft u toestemming om naar de USA te reizen. U dient deze verklaring tijdig voor vertrek online aan te vragen. Dit kosten hiervoor bedragen USD 14,- p.p. (2020). Een ESTA-verklaring is twee jaar geldig voor meerdere bezoeken aan het land. Graag helpen wij u desgewenst bij het aanvragen van deze verklaring. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken.

Eten en drinken
In Amerika kunt u vrijwel overal eten. In elke plaats is wel een supermarkt of een (fastfood)restaurant. Sommigen daarvan zijn zelfs 24 uur per dag geopend. Op veel toeristische bestemmingen en bij bezoekerscentra in de natuurgebieden zijn broodjes, snacks en dranken verkrijgbaar tegen over het algemeen redelijke prijzen. In Amerika wordt veel langs de weg en op parkeerplaatsen gepicknickt. U vindt er vaak barbecues die u vrij kunt gebruiken. Zo luncht u vaak in de mooiste gebieden en met prachtig uitzicht. Kraanwater is wel betrouwbaar, maar niet altijd even smakelijk. Flessen mineraalwater zijn overal te koop net als zakken ijs(blokjes).

Gezondheid
Geen bijzonderheden. Met name in de zomermaanden kan het erg heet worden in het zuiden en het binnenland van Amerika. Zorg ervoor dat u uw huid afdoende beschermt tegen de felle zon en dat u te allen tijde voldoende water bij u heeft (zeker in de woestijngebieden). Omdat de zorgkosten in de USA veel hoger kunnen zijn dan bij ons, stellen wij het hebben van een reisverzekering verplicht bij een reis naar de Verenigde Staten. Zorg ook voor een goede ziektekostenverzekering die medische kosten ter plaatse volledig vergoedt.

Geldzaken
De munteenheid in de USA is de Amerikaanse dollar (USD). U kunt in Amerika overal terecht met uw pinpas en creditcard. Het meenemen van contanten is daarom niet noodzakelijk. Het kan zijn dat uw bankpas uit veiligheidsoverwegingen standaard is geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Zorg voor vertrek er voor dat deze eventuele blokkering is opgeheven. Een creditcard is in Amerika eigenlijk een must. Als u een auto huurt is het sowieso noodzakelijk dat de bestuurder op wiens naam de huurovereenkomst is opgemaakt beschikt over een creditcard. Ook in hotels wordt vaak om een creditcard gevraagd. De actuele waarden van de USD vindt u hier.

Wilt u een persoonlijk voorstel voor deze of een andere reis ontvangen?
Reisvoorstel aanvragen
Binnen 1 werkdag nemen wij contact met u op
reisvoorstel

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit