Loading...

WAAROM OP REIS NAAR

De Verenigde Staten van Amerika

 • De grootsheid van de natuur; met de America the Beautiful Annual Pass heeft u voor één bedrag onbeperkt toegang tot alle nationale parken in de VS
 • Het sublieme vrijheidsgevoel dat u ervaart tijdens het rijden met uw huurauto door Amerika
 • Kindvriendelijk Florida met de mooiste stranden van Amerika, de parken van Disney en het Kennedy Space Center
 • De combinatie van een bewogen geschiedenis, een rijke muzikale cultuur en prachtige natuur in The Deep South
 • Bezoek een baseball- of ijshockeywedstrijd; altijd een knotsgekke mix van sport en entertainment en een garantie voor een onvergetelijke dag tussen de Amerikanen
 • Ga uitgebreid shoppen in één van de vele malls of outlet stores; vaak tegen veel voordeligere prijzen dan in Europa
 • Wandel door fascinerende steden als New York, Washington DC, Chicago en Boston
 • Beleef de meest kleurrijke herfst tijdens de Indian Summer in New Engeland
REISVOORSTEL USA AANVRAGEN
USA_Californië_Los_Angeles_Beverly_Hills

Amerika is dé bestemming voor een avontuurlijke rondreis per huurauto, road trip, fly & drive, familievakantie of stedentrip. Waar anders vind je zo’n enorme diversiteit binnen één land. Van de indrukwekkend mooie nationale parken van Californië en Utah tot de verleidelijke zandstranden van Florida. Van de mondaine winkelstraten van New York tot de intieme jazzbarretjes in New Orleans en van de lieflijk glooiende heuvels van Massachussetts tot de imposante bergen van Alaska; een rondreis per huurauto door Amerika is een enerverende en onvergetelijke ervaring. In Amerika kunt u prima zelf rijden. Een rondreis met een huurauto is dan ook de perfecte manier om door de Verenigde Staten te reizen. Door de enorme grootte van het land moet u wel gerichte keuzes maken. Welke gebieden wilt u graag bezoeken? Wat is de beste periode? Welk type hotels heeft uw voorkeur? TravelPA kent haar weg in de Verenigde Staten en helpt u graag met het uitstippelen en verzorgen van uw onvergetelijke rondreis door de USA.

REISVOORSTEL USA AANVRAGEN

Voorbeeldreizen in de Verenigde Staten

TravelPA organiseert individuele rondreizen, luxe vakanties en rondreizen per huurauto op maat. Hieronder vindt u een aantal van onze voorbeeldreizen die dienen ter inspiratie. U kunt elke reis zoals omschreven bij ons reserveren of door ons laten aanpassen aan uw specifieke voorkeuren.

USA_Florida_Miami_South_Beach_zonsondergang

Florida met de kinderen

Orlando - Fort Lauderdale - Miami - Key West - Ft. Myers - St. Petersburg/Clearwater Beach

Reisduur15 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdfeb - jul
Prijsindicatievanaf € 900,- p.p.
Natuur★ ★ ★
Cultuur
Strand★ ★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
USA_New_York_Brooklyn_Bride

NYC en Martha's Vineyard deluxe

Fijne combinatie van bruisend New York en idyllisch Cape Cod

Reisduur12 dagen
Reistypefly & drive/stedentrip
Beste reistijdapr - okt
Prijsindicatievanaf € 2.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
USA_Washington_Capitol

Washington DC - Philadelphia - New York en Boston

Exclusieve treinreis/stedentrip

Reisduur10 dagen
Reistypestedentrip
Beste reistijdgehele jaar
Prijsindicatievanaf € 3.500,- p.p.
Natuur★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk
Culinair★ ★ ★ ★
USA_Maine_New_England_Bug_Light_Lighthouse_zonsondergang

Boston en New England

Boston - Portland - Acadia N.P. - White Mountains - Berkshire - Cape Cod

Reisduur14 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdapr - okt
Prijsindicatievanaf € 1.750,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
USA_Florida_Miami-Beach

Florida deluxe

Luxe self drive met overnachtingen in tophotels

Reisduur11 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdfeb - jul
Prijsindicatievanaf € 1.250,- p.p.
Natuur★ ★ ★
Cultuur
Strand★ ★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★
Culinair★ ★ ★

USA & Canada - Gems of the North

Salt Lake City - Yellowstone N.P. - Rocky Mountains - Vancouver - Seattle

Reisduur21 dagen
Reistypeautorondreis
Beste reistijdmei - sep
Prijsindicatievanaf € 2.750,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★
Culinair★ ★
USA_Louisiana_Oak_Alley_Plantation

USA - The Deep South deluxe

Smoky Mountains - Charleston - Savannah - New Orleans - Memphis - Nashville - Atlanta

Reisduur22 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdapr - nov
Prijsindicatievanaf € 3.000,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★ ★ ★
Strand★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★
Culinair★ ★ ★ ★
USA_Zuidwest_Monument_Valley_sunset

Het zuidwesten van Amerika

Los Angeles - San Francisco - Yosemite - Las Vegas - Grand Canyon - Los Angeles

Reisduur22 dagen
Reistypefly & drive
Beste reistijdapr - okt
Prijsindicatievanaf € 1.350,- p.p.
Natuur★ ★ ★ ★ ★
Cultuur★ ★ ★
Strand★ ★ ★ ★
Kindvriendelijk★ ★ ★ ★
Culinair★ ★ ★
REISVOORSTEL USA AANVRAGEN

Geografie Verenigde Staten van Amerika

De Verenigde Staten van Amerika is een federale republiek en omvat 50 staten en het District of Columbia (Washington D.C.). Het land is bijna 230 keer zo groot als Nederland en is na Rusland en Canada het grootste land ter wereld. Er wonen zo’n 320 miljoen mensen, de meeste daarvan langs de oost- en westkust. In het noorden grenst het aan Canada, in het oosten aan de Atlantische Oceaan, in het westen aan de Grote Oceaan en in het zuiden aan Mexico en de Golf van Mexico. Dichtbevolkte gebieden zijn onder andere New York, Washington D.C., Atlanta, Miami, Orlando, Chicago, Dallas, Houston, Seattle, San Francisco en Los Angeles. Het westen van Amerika is bergachtig, terwijl het midden en de zuidelijke gebieden vrij vlak zijn. In het oosten van de VS liggen de Appalachen, een berggebied met toppen tot zo’n 2.000m. Tot de VS behoren ook de eilandengroep Hawai, evenals een aantal kleinere eilanden in het Caribisch Gebied en in de Grote Oceaan.

Belangrijkste bezienswaardigheden USA

De meest indrukwekkende natuur…

Veel mensen bezoeken Amerika vanwege de unieke nationale parken. En dat is niet onterecht want Amerika biedt landschappen die tot de mooiste en meest spectaculaire ter wereld behoren. Er zijn in Amerika meer dan 50 Nationale Parken en talloze State Parks. Enkele van de bekendste en fraaiste nationale parken zijn: Yellowstone N.P., Rocky Mountains N.P., Death Valley N.P., Yosemite N.P., Sequoia N.P., Joshua Tree N.P., Grand Canyon N.P., Everglades N.P. en Great Smoky Mountains N.P. De staten Californië, Utah, Nevada en Arizona herbergen een groot aantal van de meest bekende en drukst bezochte parken. Het is goed mogelijk om een eental hiervan in één reis te bezoeken. Andere staten met fraaie parken zijn Alaska, Colorado, Texas, New Mexico, Washington, Oregon, Tennessee en Maine. Eén van de meest populaire manieren om door Amerika te reizen en te genieten van de overweldigende natuur is door het maken van een rondreis per huurauto. De parken zijn vaak goed toegankelijk met uw huurauto, bieden uitstekende informatievoorzieningen en wandelroutes en vaak kunt u in of nabij de parken overnachten.

…Rock ‘n’ Roll en The Big Apple

Naast mooie natuur heeft Amerika als meest veelzijdige vakantieland op aarde veel meer te bieden. Het is ook het land van het amusement. Orlando in Florida is met de themaparken van Disney, de Universal Studios, Sea World en vele andere vermaakcentra dé pretparkhoofdstad van de wereld. En je vindt in Florida ook prachtige stranden, ruimteraketten en krokodillen. Nog gekker is het in Las Vegas, met z’n vele casino’s, shopping malls, hotels en theatershows. Maar ook elders maken de uitbundige en gastvrije Amerikanen er vaak en graag een show van. Amerikanen zijn ook gek op sport. Ga zeker eens een kijkje nemen bij een traditionele rodeo in Texas of een honkbalwedstrijd in Boston. Steden als New York bieden eindeloze shoppingmogelijkheden en uitstekende restaurants. En in de hoofdstad Washington D.C. kunt u urenlang dwalen door verschillende musea van wereldklasse. Bent u een muziekliefhebber? De swingende The Deep South is de bakermat van de Blues, Rock ‘n’ Roll én de countrymuziek.

REISVOORSTEL USA AANVRAGEN

Uw luxe reis naar Amerika

Rondreis per huurauto Amerika

Een rondreis per huurauto of autoreis door Amerika is dé perfecte manier om in alle vrijheid te genieten van de schitterende natuur en de vele bezienswaardigheden. TravelPA is dé expert in unieke, op maat gemaakte autorondreizen door Amerika. Populaire gebieden zijn: Californië, Utah, Nevada, Arizona, Colorado, Alaska, Florida en New England. Wij stellen uw autoreis geheel op maat samen, geven u tips en ideeën en vervatten uw reis in een persoonlijk en uniek routeboek in het Nederlands. Wij verzorgen uw vluchten, accommodaties onderweg en uw huurauto inclusief alle noodzakelijke verzekeringen en inclusief afkoop eigen risico. Daarmee heeft u de zekerheid dat u ter plaatse geen extra kosten heeft. Een rondreis per huurauto van TravelPA betekent dat uw reis altijd volledig op uw wensen en mogelijkheden is afgestemd. U bepaalt zelf wat u wilt zien, wat u onderweg wilt doen, hoe lang u ergens verblijft en waar u overnacht. Zo beleeft u de hoogtepunten van Amerika op uw eigen wijze en in uw eigen tempo, maar in de prettige wetenschap dat alles tot in de puntjes voor u is georganiseerd. De infrastructuur in Amerika is uitstekend, brandstof kost er in vergelijking met ons land weinig en de Amerikanen staan zeker niet bekend als roekeloze rijders. Het huren van een auto geeft een heerlijk gevoel van vrijheid. En dankzij het uitstekende wegennet is bijna iedere uithoek van het land te bereiken. Ook binnen de nationale parken kan men veelal met de eigen auto een mooie, toeristische route langs uitzichtpunten en informatiecentra rijden. Met uw eigen huurauto door dit gedeelte van de Verenigde Staten reizen betekent dus genieten in ultieme vrijheid.

USA_Californië_State_Route_1_Big_Sur_Bixby_Bridge

Elke autoreis door Amerika is 100% uniek

Op onze website staan een aantal voorbeeldreizen van autoreizen en fly & drives. Deze kunt u natuurlijk zo bij ons boeken. Maar wij maken elke fly & drive of roadtrip door de USA graag voor u op maat. Wij adviseren u uit eigen ervaring over routes, plaatsen en accommodaties. Er is heel veel mogelijk. Misschien is een road trip door zonnig Californië met de beroemde kustroute Highway 1, haar stranden, de wijnvelden van Napa Valley en steden als San Diego, San Francisco en Los Angeles iets voor u. Of geeft u de voorkeur aan een mooie rondreis per huurauto langs de schitterende Nationale Parken als Grand Canyon en Yellowstone. Houdt u van muziek en bent u geïnteresseerd in de Amerikaanse geschiedenis? Een autoreis door The Deep South is dan eigenijk een must. En heeft u kinderen? Overweeg dan eens een heerlijke familievakantie naar het kindvriendelijke Florida met zonovergoten, goudgele stranden, de beroemde parken van Disney World, de Universal Studio’s, het Kennedy Space Center en de krokodillen van de Everglades als hoogtepunten. In september en oktober raden wij u een reis naar de kleurrijke Indian Summer van New England aan. Houdt u van onherbergzaamheid en een uitgestrekte, ruige wildernis? Dan raden wij u een rondreis door Alaska aan.

Compleet en zorgeloos naar Amerika

Wij adviseren u graag over de verschillende mogelijkheden voor een stedentrip, familiereis of autovakantie en geven u tips uit eigen ervaring  Samen met onze lokale partners verzorgen wij uw fly drive of autorondreis door de Verenigde Staten van Amerika van A tot Z.  Inclusief vluchten, accommodaties onderweg, uw huurauto met alle noodzakelijke verzekeringen, ongelimiteerd aantal kilometers, afkoop van het eigen risico en uitgebreide reis- en routebeschrijvingen. U ontvangt van ons gratis een persoonlijk routeboek in het Nederlands met volop informatie over de route en de bezienswaardigheden onderweg. Leuk en makkelijk voor onderweg en na afloop een mooi aandenken aan een geweldige reis. Boekt u een fly & drive of autovakantie naar Amerika bij TravelPA dan hoeft u enkel nog maar achter het stuur te kruipen en te genieten van alles wat de USA zo uniek en bijzonder maken. Informeer bij ons vrijblijvend naar de vele mogelijkheden in Amerika en Canada of bekijk onze inspiratiereizen naar Zuidwest USA, New England, Seattle en Vancouver, The Deep South, Alaska of kindvriendelijk Florida.

USA_New_Hampshire_New_England_Indian_Summer
USA_hotel_porch

Uw hotel in Amerika op voorhand geboekt

Als u bij TravelPA een road trip of autorondreis door Amerika boekt, reserveren wij uw accommodaties langs uw route al op voorhand voor u. Zo heeft u daar ter plaatse geen omkijken naar en heeft u alle tijd om te genieten van uw reis. In het hoogseizoen en in de populaire gebieden zoals Nationale Parken kunnen de hotels snel volgeboekt zijn of kunnen de kamerprijzen snel hoger worden. Wacht daarom niet te lang met boeken als u in deze periode naar Amerika wilt. In de regel geldt ook dat hoe eerder u boekt, hoe voordeliger het tarief. Wij hebben toegang tot scherpe tarieven heel veel accommodaties in de gehele USA, variërend van authentieke en sfeervolle inns tot de meest luxueuze hotels.

Sportgek Amerika

Bezoek in Amerika ook eens een sportwedstrijd en krijg een inkijkje in de Amerikaanse cultuur. Amerikanen van New York tot San Diego en van Seattle tot Miam zijn absoluut sportgek. Een wedstrijd honkbal, ijshockey of basketbal bezoeken is echt een uitje voor de hele familie. Ze maken er een heel feest van. Show en spektakel zijn verzekerd. 

USA_Sport
REISVOORSTEL USA AANVRAGEN

Bestemmingsinformatie Verenigde Staten

Klimaat en beste reistijd

Amerika is enorm groot en kent verschillende klimaatzone’s. Over het algemeen kent het noorden en het binnenland warme tot hete zomers en koude winters met veel sneeuw. De gebieden langs de Oost- en Westkust van Amerika kennen een gematigder klimaat, terwijl het zuiden flink hete zomers kent en milde winters. Florida kent een subtropisch klimaat en is hele jaar door warm, maar houdt u hier rekening met het orkaanseizoen dat loopt van juni tot november. In z’n algemeenheid geldt dat beste periode voor een fly & drive is maart t/m juni en september t/m oktober. Vanaf half juni tot begin september is het overal hoogseizoen. Het kan dan druk zijn op de toeristische plekken en in de Nationale Parken. Ook kunnen de prijzen van bijvoorbeeld accommodaties flink hoger liggen.

Eten en drinken

In Amerika kunt u vrijwel overal eten. In elke plaats is wel een supermarkt of een (fastfood)restaurant. Sommigen daarvan zijn zelfs 24 uur per dag geopend. Op veel toeristische bestemmingen en bij bezoekerscentra in de natuurgebieden zijn broodjes, snacks en dranken verkrijgbaar tegen over het algemeen redelijke tarieven. In Amerika wordt veel langs de weg en op parkeerplaatsen gepicknickt. U vindt er vaak een barbecue die u kunt gebruiken. Zo luncht u vaak in de mooiste gebieden en met prachtig uitzicht. Kraanwater is wel betrouwbaar, maar niet altijd even smakelijk. Flessen mineraalwater zijn overal te koop net als zakken ijs(blokjes).

Grensdocumenten

Voor Amerika dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een zogenoemde ESTA-verklaring. Met deze verklaring ontvangt u toestemming om naar de USA te reizen. U dient deze verklaring online aan te vragen. Dit kosten hiervoor bedragen USD 14,- p.p. (2017). Graag helpen wij u desgewenst bij het aanvragen van deze verklaring. Bovenstaande informatie kan altijd tussentijds wijzigen. Controleert u daarom zelf ook de actuele stand van zaken op visumcentrale.

Gezondheid

Geen bijzonderheden. Met name in de zomermaanden kan het erg heet zijn in het zuiden en het binnenland van Amerika. Zorg ervoor dat u uw huid afdoende beschermt tegen de felle zon en dat u te allen tijde voldoende water bij u heeft (zeker in de woestijngebieden). Omdat de zorgkosten in de USA veel hoger kunnen zijn dan bij ons, stellen wij het hebben van een reisverzekering die de eventuele meerkosten dekt verplicht bij een reis naar de Verenigde Staten.

Geldzaken

De munteenheid in de USA is de Amerikaanse dollar (USD). U kunt in Amerika overal terecht met uw pinpas en creditcard. Het meenemen van contanten is daarom niet noodzakelijk. Het kan zijn dat uw bankpas uit veiligheidsoverwegingen standaard is geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. Zorg voor vetrek er voor dat deze eventuele blokkering is opgeheven. Indien u een huurauto heeft geboekt is het noodzakelijk dat de bestuurder op wiens naam de huurovereenkomst is opgemaakt beschikt over een creditcard. De actuele waarden van de USD vindt u hier.

Tunes

REISVOORSTEL USA AANVRAGEN

Waarom TravelPA?

 • Al onze reizen stemmen wij af op uw wensen, daarmee is uw reis 100% uniek

 • Wij hebben bijna alle bestemmingen zelf bezocht, dus kunnen wij u uit eigen ervaring adviseren

 • U gaat met een gerust hart op reis, TravelPA is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en het garantiefonds GGTO

Door het bezoeken van deze website, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Sluit